Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sfat alegere difuzor

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Predator

Data înscrierii: 28/Oct/2006

MesajTrimis: Sâm Oct 28, 2006 8:46 pm    Titlul subiectului: Sfat alegere difuzor Răspunde cu citat (quote)

Dispun de 2,5-2,6 milioane strict pt difuzor.
Din start se exclude Ground-Zero, nu ma mut la cernavoda sa il alimentez.
Incinta va fi gazduita de o camera (4 x 4 m). Caut un difuzor care sa coboare cat mai bine intr-o incinta fie sealed fie bass reflex.
Ma oprisem la Magnat Xpress 15, JBL GTO 1202D sau GT4-12.
Ce sugerati ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Sâm Oct 28, 2006 11:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca vrei sa coboare cat mai bine in frecvente, atunci ia-ti Magnat. Are Fs=21 Hz (permite tunare cat mai joasa). Ca incinta, orice difuzor ti-ai alege, fa-ti bass-reflex. E o incinta mai eficienta, iar tunata bine se va auzi ireprosabil. Incintele sealed, desi garanteaza orice frecventa de bas, se va auzi din ce in ce mai incet pe masura ce frecventa scade.
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Sâm Oct 28, 2006 11:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu as merge pe un jbl 1202d... daca nu... MAGNAT
Predator

MesajTrimis: Dum Oct 29, 2006 12:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o_kh3 a scris:
eu as merge pe un jbl 1202d... daca nu... MAGNAT

Pai de ce? Vreau o argumentare daca se poate.

In general pe Bass-Reflex merg, astept raspunsul lui Linkwitz.
Posibil sa fie si una Sealed, cu un circuit Linkwitz Transform Circuit.

Silviu a scris:

Ca incinta, orice difuzor ti-ai alege, fa-ti bass-reflex.

Aceasta regula nu se aplica peste tot. Sunt difuzoare care nu pot fi puse in bass-reflex.

Ultima modificare efectuată de către Predator la Dum Oct 29, 2006 9:17 am, modificat de 1 dată în total
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Dum Oct 29, 2006 2:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ai dreptate ca nu se potriveste orice difuzor pe bass-reflex, dar asta nu ineamna ca nu se poate. Sunt foarte rare acele difuzoare care indica clar in ce tip de incinta sa le pui (e un punctaj anume). Spre exemplu toate difuzoarele DLS sunt 100 pentru bass-reflex ca punctaj, pe cand marea majoritate au acel punctaj la limita dintre cele doua.

Explica-mi si mie ce anume ai vrut sa spui prin circuitul Linkwitz-Riley. Am gasit eu ceva pe net dar nu am avut rabdarea sa citesc tot, sa pot intelege.

Predator

MesajTrimis: Dum Oct 29, 2006 9:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Imi cer scuze, referitor la Linkwitz Riley, este defapt un crossover.
La ce ma refeream: Linkwitz Transform Circuit.
Citat:

Q How does it work?
A It works by creating a precise equalisation curve to compensate for any peaking or rolling off that the driver is encountering. By doing this, a new Fc and Qtc can be assigned to that system.

Citat:
Actually it is a simulation because you cannot physically change the Fc and Qtc of a closed system without actually making the box bigger or smaller or putting stuffing in the box and making it appear bigger. The following is an example of the above explanation with graphs to help clarify what is being said.

Citat:
If your speaker is flat down to 50 Hz and you want to extend one octave below that to 25 Hz then you will lose 12 dB of overall output capability when producing sound at 25 Hz because you are using up all of the driver's excursion and most likely power handling capability too.

Chestia este ca trebuie sa ai un difuzor cu excursie mare, peste 12mm intre-un singur sens, o putere de minim 300W si un SPL peste 92dB ca sa il poti folosi la capacitatea maxima.

LINKXFRM.XLS
 Description:

Download
 Filename:  LINKXFRM.XLS
 Filesize:  120.5 KB
 Downloaded:  405 Time(s)

ESP - The Linkwitz Transform Circuit.rar
 Description:

Download
 Filename:  ESP - The Linkwitz Transform Circuit.rar
 Filesize:  84.42 KB
 Downloaded:  344 Time(s)

Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Dum Oct 29, 2006 10:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Misto chestie .... imi place. Ai auzit asa ceva functionand ?? Sunt curios tare .....
Predator

MesajTrimis: Dum Oct 29, 2006 10:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De auzit nu am auzit. Very Happy
Cu toate ca as incerca pe o incinta mai veche sa vad cum se comporta.

Ok, dupa niste simulari, am ajuns la concluzia ca difuzorul Magnat XPress 15 se preteaza pt o incinta inchisa / bandpass. Dif-ul JBL 1202D, merge foarte bine intr-una Bass-Reflex, F3 undeva in zona 25-26Hz la un volum de 70-75 litri.

O sa pun mai pe seara simularile. Wink

Alte sugestii ?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum