Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sfat configurare Ford Ka

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
banu1954

Data înscrierii: 09/Noi/2022
Locație: Micfalau

MesajTrimis: Lun Noi 14, 2022 11:24 am    Titlul subiectului: Sfat configurare Ford Ka Răspunde cu citat (quote)

Buna ziua. Sunt un pensionar fara pensie speciala, care apreciaza muzica prin prisma unui sunet de calitate si nu a volumului. De aceea am nevoie de sfatul dvs. pentru a realiza in regie proprie un sistem audio de bun simt la masina mea. Am ceva cunostinte tehnice in acest domeniu la nivel de hobby, asa incat cred ca ma voi descurca cu informatiile suplimentare de care am nevoie de la dvs. Concret, este vorba despre un Ford Ka cu 2 usi, din 2006, hatchback, care are un cd player original cu o singura iesire stereo, iar pentru redare sunt folosite 2 difuzoare conice montate pe cele 2 usi. Difuzoarele originale de 25w/4 ohmi, le-am inlocuit deoarece cand am cumparat masina, aceasta avea un difuzor cu membrana crapata. Am folosit 2 difuzoare Pioneer de 80w(RMS)/4 ohmi. De ce am folosit aceste difuzoare? Pentru ca erau singurele pe care le-am gasit in format 6x8 inchi(obligatoriu!) si cu impedanta de 4 ohmi. Masina nu are difuzoare in spate. Acum sa trecem la upgradarea sistemului audio. In primul rand trebuie tinut cont de faptul ca Fordul Ka are un portbagaj mic in care nu imi pot permite amplasarea unei “galeti” pentru woofer sau subwooffer de circa 15-20 litri. Un difuzor mare m-ar obliga sa tin in brate o sacosa cu mancare cand fac cumparaturile la Kaufland! Asa ca nu voi folosi nici amplificator pentru woofer sau s.woofer. CD playerul original il inlocuiesc cu un Kenwood KMM-BT309 care are 22w(RMS)/4-8 ohmi pe 4 iesiri inclusiv RCA pentru woofer si subwoofer, reglaje de sunet folosind crossovere pentru 2 sau 3 cai incorporate. Doresc sa folosesc cele 4 iesiri din player utilizand difuzoarele actuale Pioneer de 80w/4 ohmi din usi pentru FRONT, 2 tweetere noi tot pentru FRONT pe care intentionez sa la montez in usi si 2 difuzoare noi de banda larga pentru REAR. Prima intrebare ar fi: ce parametrii tehnici ar trebui sa aiba tweeterele si difuzoarele pentru REAR? A doua intrebare, legata de prima, ar fi: cum fac legaturile electrice intr-e difuzoarele din FRONT adica Pioneer si tweetere, astfel incat sa fie un echilibru optim al impedantelor intr-e FRONT si REAR?
De asemenea, daca considerati ca varianta propusa nu este cea mai buna in conditiile date, sunt deschis la orice propunere din partea dvs.
Va multumesc anticipat si astapt cu interes raspuns.
Va doresc o zi buna.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum