Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

sfat difuzoare usi spate Skoda Octavia 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
maxmader

Data înscrierii: 03/Ian/2011

MesajTrimis: Lun Ian 03, 2011 4:00 am    Titlul subiectului: sfat difuzoare usi spate Skoda Octavia 2 Răspunde cu citat (quote)

salutare,
as dori un sfat in vederea montarii unor boxe in usile spate la o Skoda Octavia 2 Tour(nu are montate din fabrica).Folosesc HU -Pioneer DEH-2320UB.nu voi folosi amplificator.
Am inteles ca trebuie difuzoare de 16.5cm si inele adaptoare.O recomandare ceva?marca, model? inele mdf gasesc?necesita insonorizare?costuri cablaj eventual.
buget total: aprox 400ron
va multumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Lun Ian 03, 2011 5:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu bugetul pe care il dispui ti-as recomanda cu cea mai mare caldura sa faci o insonorizare la usile de pe fata .
ti se va schimba radical sunetul .
crede-ma, diferenta intre 2 difuzoare cu usile insonorizate si 4 difuzoare care trancane in 4 cutii de tabla e imensa...
daca nu ma crezi asteptam sustineri din partea celorlalti membri ai forumului .

ai nevoie de aproximativ 16-20 folii 37.5 x 26.5cm pentru ambele usi, 4-5 coli pe tabla dinspre exterior si 4-5 pe tabla de sub masca usii .
2-3 pachete de genul ar fi ideal
Sus
Blue974
Priceput

Data înscrierii: 31/Dec/2009
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mar Ian 04, 2011 10:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru octavia are nevoie de 10 coli / usa ... si da intradevar se schimba radical sunetul...
yoiedi
Priceput

Data înscrierii: 22/Apr/2010

MesajTrimis: Mie Ian 05, 2011 12:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

scuze ca ma bag si eu..colegii de mai sus poate sunt mai priceputi...dar pot spune ca ascult aproape zi de zi muzica intr-o skoda octavia 2 cu sistemul de fabrica stock (sistem difuzoare si pe fata si pe spate) fara insonorizare fara nimic...si pot spune ca se aude foarte decent...nu zbarnaie...basul e prezent si el...poate tweeterele le'as schimba primele dar per total e un sistem care suna bine....nu vad de ce ar investi intai in insonorizare daca omul isi doreste doar un sistem care sa ii cante relativ clar...la un volum decent. deci sfatul meu este sa iti cumperi difuzoare ca ai niste usi foarte bune la skoda. intr'adevar...este diferenta mare intre usa "stock" si cea insonorizata...cel putin asa a fost la loganul meu...seara buna tuturor
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Ian 05, 2011 1:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa presupunem ca ai o skoda ca cea de mai sus, si ai in plan sa investesti 400ron pe partea de sunet .
cel mai intelept lucru pe care ai putea sa-l faci cu acel buget este sa insonorizezi usile de pe fata .
da.. n-ar fi rau niste boxe in spate(depinde si de gusturi), insa cu o insonorizare ar scoate mai multe din acel sistem(deja multumitor pentru unii,nemultumitor pentru altii) decat cu 2 boxe in plus
Sus
Tibitzu
Audiofil

Data înscrierii: 16/Feb/2009

MesajTrimis: Mie Ian 05, 2011 2:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma bag si eu ca m-am jucat si eu putin cu masina asta...octavia 2 este singura masina care mi-a lasat o parere foarte buna cu usile ei stock...

au dreptate colegii mei cel mai bine este sa incepi cu o insonorizare face toti banii iar rezultatele se vad clar...

DAR sa nu uitam ca usile de la tanti OCTAVIA suna bine rau de tot asa stock cum sunt ele poate mai bine ca multe usi insonorizate (PAREREA MEA) ...

Am ascultat http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Sisteme/Polyglass_165VB/ in usile de fata amplificate de un HELIX dark blue si sunau extraordinar (fara zdranganeli,sunet de tabla si alte chestii )

Eu in locul tau mi-as lua un sistem eventual pe viitor amplificat...
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Ian 05, 2011 2:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stiu si eu cum suna usile de octavia, deci nu vorbesc in nestiinta, insa ganditiva cum ar suna aceste usi insonorizate .. mie unu mi se face pielea de gaina Laughing

sustin ideea lui tibi, mai intelept ar fi sa cumperi un sistem pe fata.. si sa pui boxele actuale pe spate, insa cu 400 ron nu iei cine stie ce... deaia am ajuns eu la concluzia ca o insonorizare ar fi cel mai bine venita .
Sus
maxmader

Data înscrierii: 03/Ian/2011

MesajTrimis: Mie Ian 05, 2011 3:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc pentru sfaturi insa asteptam si o recomandare de difuzoare (neamplificate-->nu vreau sa-mi sperii copilul de 2 ani cu o discoteca pe roti).
ideea cu insonorizatul nu e rea deloc ,intrucat am obs o zdranganeala la fata portiera dreapta la volum/bass puternic.deci spuneti sa ma concentrez doar pe usile fata? insonorizare +alte boxe? am fost mereu adeptul a 4x boxe,parca se completeaza mai bine frecventele(bass-ul "vine" mai bine din spate,parerea mea)
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Ian 05, 2011 3:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e o parere care va disparea in timp... dupa ce vei asculta mai multe sisteme audio(in adevaratul sens, adica un sistem complet, nu un sistem de difuzoare) . Si aici nu ma refer la sisteme neaparat scumpe... ci doar facute cu cap .

o insonorizare iti va schimba foarte mult sunetul actual . insonorizarea nu doar te scapa de zdranganituri si alti greierasi din usi ci mai face si altceva, creeaza o "incinta" pentru difuzor, acesta simtindu-se mai in largul lui redand frecventele joase mai cu viata. insonorizarea mai elimina si frecventele stationare ale usii , si chiar si cele rezonatoare .

daca ai de gand sa schimbi difuzoarele ia in calcul sa ai un buget de minim 500 ron.

tinand cont ca nu ai de gand sa amplifici aceste difuzoare, am doar doua recomandari :
Helix Esprit E62c
Focal Access 165 VB

ce trebuie sa stii, daca ulterior vrei sa te orientezi catre un alt sistem de difuzoare... cu toate ca astea ar fi cam singurele recomandate de marea majoritate a membrilor de pe forum, si asta pentru ca isi fac treaba destul de bine pentru banii ceruti , nu trebuie sa te uiti dupa ceva cu un numar umflat al Watt-ilor cum au obiceiul in general noii impatimiti audiofili. cel mai recomandat ar fi sa te uiti dupa ceva cu o putere intre 40-70w rms. Mai trebuie sa stii ca playerul original al masinii are o putere de aproximativ 20w rms per canal .

personal daca as fi in pozitia ta, as opta pentru o insonorizare a usilor corespunzatoare, ca mai tarziu sa nu fie nevoie sa fac treaba de doua ori , ci o data si bine !
as lasa difuzoarele originale ale masinii in locul lor si m-as orienta catre un amplificator modest.. 2x50-70w pentru un plus de calitate. puterea nu inseamna intotdeauna presiune acustica, deci nu trebuie sa te feresti de amplificator cu gandul ca vei ramane surd .

sa nu uitam cireasa de pe tort, mai ai nevoie si de o pereche de inele din MDF pentru un suport mai bun al difuzoarelor .
Sus
yoiedi
Priceput

Data înscrierii: 22/Apr/2010

MesajTrimis: Mie Ian 05, 2011 12:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pigoo ai dreptate ce zici..dar nu ai intrebat omul ce isi doreste de la acel sistem...eu asa am pus problema....daca vrea un sistem care sa ii cante relativ bine...fara pretentii de competitii SQ...atunci sfatul meu este sa isi ia difuzoare...in caz contrar...da e mai bine sa inceapa cu insonorizarea. acum ramane la alegerea lui ce vrea sa faca....dar din cate observ omul vrea doar un sistem de ascultat...ceva decent. o zi buna tuturor
Sus
Pigoo

MesajTrimis: Mie Ian 05, 2011 12:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

scurt si la obiect, difuzoarele originale ale masinii sunt destul de bune .
pune pe fata astea , iar pe spate boxele actuale de pe fata .
Sus
Blue974
Priceput

Data înscrierii: 31/Dec/2009
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mie Ian 05, 2011 11:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am octavia si stiu ce vorbesc in cunostinta de cauza....si stiu ca e nevoie de insonorizare la usi... crede-ma...e adevarat ca eu mi-am pus 2 sisteme si in fata si in spate(dar asta inseamna investitie cu amplificator cu tot).... si sfatul lui pigoo e foarte bun.....
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum