| |
| Autor |
Mesaj |
n3mur1t0r
Data înscrierii: 29/Aug/2006 Mesaje: 8
|
Trimis: Mar Aug 29, 2006 6:35 pm Titlul subiectului: sfat sistem audio pentru tico |
|
|
as dori un sfat de la un cunoscator pentru un mp3 player si o pereche de boxe pentru spate. bugetul - in jur de 5-6 milioane, deci nu ceva foarte pretentios, dar totusi care sa-si faca treaba.
eu m-am gandit deocamdata la SONY CDX-S22 si la BLAUPUNKT BGx 693. Astept alte sfaturi.
mai am o intrebare : boxele din fabrica de pe fatza s-ar potrivi la player-ul sus-mentionat? multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri. |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
Data înscrierii: 04/Iul/2006 Mesaje: 97
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 2:32 am Titlul subiectului: |
|
|
Se potrivesc cele din fabrica dar vezi ca alea au doar 5 W RMS pe cand Sony`ul ( viitorul Head-unit ) are 20 W RMS pe canal...deci toate sansele sa arzi difurile de pe fata. In alta ordine de idei va trebui sa schimbi si mufele alea care intra in spate la CD-player ( mufele la care sunt legate boxele , alimentarea etc ) fiindca, cass-ul daewoo original are niste mufe mai ciudate. Alta chestie cu care o sa te confrunti va fii ca , Cd-playerul va sta putin inafara fiindca , cass`ul original este mai mic in lungime decat cd-playerele si nici loc in spate nu ai ca sa fortezi cd-playerul nou sa intre de tot. Dar stai linistit ca astea nu sunt probleme majore. Poti pune linistit cd-player. problema vor fi difurile din bord care o sa le arzi daca umblii putin mai mult cu volumul dat mai tare. Te sfatuiesc sa le schimbi cu o pereche de difuzoare de 10 cm diametru ( astea intra in bord la Tico) mai performante. Cat despre Sony.... toti zic ca este varza la redarea sunetului.
Mai bine mai astepti putin si iti cumperi un Pioneer DEH-2820 MP ( e ca si DEH 2800 Mp-ul doar ca are luminile de la butoane verzi , nu rosii ca la Deh 2800 MP..deci se potriveste perfect cu luminitele din bord). Multi lauda cd-playerul asta. Vezi ce iti zic si baietii de la be-loud ca ei sunt in domeniu.
O zi buna. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 9:12 am Titlul subiectului: |
|
|
| nu te cam grabesti cu afirmatia ca sony e varza? in ceea ce priveste HU-urile, as zice ca ofera un raport calitate/pret destul de bunicel. ca alpine sau pioneer sunt peste e altceva, dar asta nu inseamna ca sony e varza. . Daca cumva te refereai strict la difuzoare, atunci e ok, sunt varza (din exprimare nu sunt sigur daca numai la difuri te refereai) |
|
| Sus |
|
 |
n3mur1t0r
Data înscrierii: 29/Aug/2006 Mesaje: 8
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 9:54 am Titlul subiectului: |
|
|
multumesc pentru sfaturi Lucas, o sa le iau in considerare. astept si parerea unei persoane de la Be-loud!  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 11:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru bugetul indicat, Sony S22 e o alegere foarte buna dar ia in considerare si GT200 si inca te poti incadra in bugetul de 600 ron.
S-ar putea sa nu avem BGx 693, in cazul asta iti recomand GTx 693, difuzoare similare ca performante si pret.
Te asteptam! |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 1:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Uite ca in sfarsit cineva zice ca sony este bun la pretul de achizitie pe care il are. Pana acuma toti ziceau ca nu reda frumos sunetul , ca gandeste greu etc..de aia ziceam ca e varza. Mia culpa. Dar aavand in vedere ca diferenta dintre S22 si 2800/2820 MP este de 1,15 mil , eu zic ca este totusi o investitie...adica nu il schimbi in fiecare an si totusi asculti muzica in masina de fiecare data..si de aia ziceam ca merita un sacrificiu sa mai astepti sa zic o luna sa strangi diferenta sa iti cumperi un pioneer. Cel mai urat lucru este sa regreti.....de exemplu sa regreti ca nu ai mai asteptat inca putin pentru a strange diferenta de bani. Acuma e legat si de gusturi. recunosc. Trebuie asultate amandoua si daca iti convine cum suna sony`ul , excelent.
O zi buna. |
|
| Sus |
|
 |
Poli
Data înscrierii: 30/Aug/2006 Mesaje: 3 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 3:21 pm Titlul subiectului: daca tot a adus cineva vorba de tico...:) |
|
|
daca bugetul ar fi mai mare, 10-15 mil, cazul meu, pot fi investiti cu folos banii acestia? ma refer la faptul ca as dori sa am un sunet de calitate in masina, pt mine nu pt cei care ma depasesc , deci nu vreau sa ma laud cu sutele de wati pe la cunoscuti...
e nevoie de statie, de subwoofer?
va rog sa ma ajutati, chiar nu prea ma pricep si orice sfat ar fi binevenit
multumesc |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
tot tico?
da se poate face treaba mai buna, poti sa iei un player pe la 5-6 milioane si sa iei si difuzoare fata. Merita.
Daca ne chinuim putin in 15 milioane intra si statie + subwoofer dar e problema cu dimensiunea portbagajului... Probabil un JBL BassPro II ar fi cea mai buna alegere.
Pioneer 30MP - 560 ron
Difuzoare spate + fata (multe variante) maxim 350-400 ron
JBL BassPro II - 575 ron
total: fix 1500 ron.
pentru un sunet de calitate e nevoie si de subwoofer, chiar daca unul mic, difuzoarele nu pot reda bass-ul unui subwoofer. |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 4:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| JBL BassPro II ........ subwooferul din el are 4 bobine ??? inca asa ceva nu am mai auzit sau vazut... cu doua da...dar cu 4 nu. E vreo diferenta intre o bobina , doua , patru in materie de sunet ? |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Lucas a scris: | | JBL BassPro II ........ subwooferul din el are 4 bobine ??? inca asa ceva nu am mai auzit sau vazut... cu doua da...dar cu 4 nu. E vreo diferenta intre o bobina , doua , patru in materie de sunet ? |
daca asa zic cei de la jbl inseamna ca are 4 bobine...
nr bobinelor nu influienteaza calitatea sunetului...parerea mea e ca sunt mai multe bobine ca sa ai mai multe obtiuni de legare ca sa se "lipeasca"cu amplifu'. daca gresesc astept corectari... |
|
| Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 5:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu cred ca este vorba de 4 bobine ci de 4 straturi pe bobina ! |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 5:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
BassPro II e un subwoofer activ asa ca nu te intereseaza cate bobine are, pe cate canale e statia din el, ce putere are in punte, ce impedanta are difuzorul si alte chestii d-astea... doar il legi la instalatie si canta... reglezi pe el un gain si un LPF si asta e.
Si pe mine m-a distrat faza cand l-am bagat pe site... amplificator pe 4 canale cu subwoofer cu 4 bobine... stiu ei ce fac. e drept, nu e ceva des intalnit. Jucaria suna bine pentru banii si mai ales spatiul ocupat.
Intr-o masina hatchback si fara pretentii de zguduit tabla e o solutie OK. |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 01, 2006 12:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Bun. Acuma as avea o intrebare. Eu acuma am in Tico un subwoofer SAL XC-10/PRO de care sunt destul de multumit. banuiesc ca are in jur de 100 W RMS. Vreau sa va intreb un lucru si anume daca suna mai " bine " JBL-ul BassPro II in comparatie cu SAL`ul asta care e legat de altfel la un amplif....fantoma..ceva firma XXL. Si daca suna mai bine BassPro`ul decat un JBL GTO1000T care sa fie legat la un amplif. In Phase IPA600 ?
In curand va trebui de inlocuit subwooferul fiindca s-a cam deteriorat pe parcursul timpului din anumite motive. Subwoofer mare....mi-a cam picat ideea fiindca implica luarea in calcul a unui condensator , spatiu deloc in portbagaj etc. Stiu ca , comparatia intre BassPro si GTO1000T este cam bizara fiindca unul are 100 W RMS si altul 250 , dar am pus comparatia asta fiindca a zis Mihai ca watii la un subwoofer nu conteaza asa de mult. banuiesc ca BassPro`ului JBL`ul i-a pus cel mai adecvat amplif pt el si de aia ziceam care ar suna mai bine in masina .... BassPro`ul sau configuratia mea GTO1000T + In Phase IPA600 ? avand in vedere ca GTO1000T este si in tub, si am auzit lucruri nu prea placute despre tuburi.
O seara buna. |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 01, 2006 12:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Bun. Acuma as avea o intrebare. Eu acuma am in Tico un subwoofer SAL XC-10/PRO de care sunt destul de multumit. banuiesc ca are in jur de 100 W RMS. Vreau sa va intreb un lucru si anume daca suna mai " bine " JBL-ul BassPro II in comparatie cu SAL`ul asta care e legat de altfel la un amplif....fantoma..ceva firma XXL. Si daca suna mai bine BassPro`ul decat un JBL GTO1000T care sa fie legat la un amplif. In Phase IPA600 ?
In curand va trebui de inlocuit subwooferul fiindca s-a cam deteriorat pe parcursul timpului din anumite motive. Subwoofer mare....mi-a cam picat ideea fiindca implica luarea in calcul a unui condensator , spatiu deloc in portbagaj etc. Stiu ca , comparatia intre BassPro si GTO1000T este cam bizara fiindca unul are 100 W RMS si altul 250 , dar am pus comparatia asta fiindca a zis Mihai ca watii la un subwoofer nu conteaza asa de mult. banuiesc ca BassPro`ului JBL`ul i-a pus cel mai adecvat amplif pt el si de aia ziceam care ar suna mai bine in masina .... BassPro`ul sau configuratia mea GTO1000T + In Phase IPA600 ? avand in vedere ca GTO1000T este si in tub, si am auzit lucruri nu prea placute despre tuburi.
O seara buna. |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
|
Trimis: Vin Sep 01, 2006 12:32 am Titlul subiectului: |
|
|
| Ma scuzati ca am postat de doua ori dar am probleme cu netul si am apasat pe "trimite" si am vazut ca nu face nimic , si am mai apasat o data si uite ca a postat de doua ori. |
|
| Sus |
|
 |
|