|
Autor |
Mesaj |
Don Quichotte
Data înscrierii: 06/Oct/2006 Mesaje: 8
|
Trimis: Lun Oct 30, 2006 12:56 pm Titlul subiectului: Sfaturi conectare - Vlad si cine mai doreste sa ajute... |
|
|
Salut! Am cumparat de la be-loud un amplificator Blapunkt GTA 475 si as dori un sfat referitor la instalare (conexiuni). Persoana care mi l-a adus la firma a sugerat sa vorbesc la telefon cu Vlad, dar mi s-a parut mai simplu sa il (si va) intreb pe forum.
Deci, setup-ul ar fi urmatorul: sursa mp3 player portabil, amplificator GTA 475 2 canale stereo (in punte), o pereche boxe. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:
1. Siguranta Ampliful are 2 sigurante de cate 30A. Pe alimentare ar trebui sa ii pun una de 60A? Cea din kitul de cabluri are doar 20...
2. Firul de remote Ce fac cu el, il leg de cel de la baterie (+)? Daca e deconectat, amplificatorul e pe off? As vrea sa pun un intrerupator care sa imi permita sa deconectez ampliful de la curent cand nu il folosesc, unde il pun, pe firul de remote?
3. Intrari, punte Din manual deduc ca in punte se insumeaza cele doua canale de pe fata intre ele (CH1+CH2) si cele doua canale de pe spate intre ele (CH3+CH4). Cum procedez cu intrarile, ca voi folosi "AUX IN"-urile? Din schema deduc ca trebuie sa fac un cablu in Y prin care sa trimit un canal la una din mufele aux-in si un canal la cealalta. Gresesc undeva?
4. Intrari La Blaupunkt GTA exista vreo diferenta reala intre intrarile AUX IN si cele RCA, sau doar mufele sunt diferite?
Multumesc anticipat pentru sfaturi! |
|
Sus |
|
 |
TWISTER Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006 Mesaje: 127
|
Trimis: Lun Oct 30, 2006 1:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. - 60A
2. - Conectezi la iesire de Remote a HU sau (in cazul in care aceasta nu exista) la +12V cu intrerupator.
3. - MP3-ul portabil banuiesc ca are iesire stereo printr-un jack or something, ai 2 fire cu semnalele celor 2 canale si un fir (eventual o tresa) comuna de masa.
4. - Diferenta consta in sensibilitatea la semnalul de intrare. |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Lun Oct 30, 2006 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
stai asa...cum adica ai siguranta de 20 Ah la kit? pai ce kit ai luat? in legatura cu conexiunea intrarilor, pai cum statia are 4 canale, deci 4 intrari, va trebui sa dai semnal in toate. foloseste 2 Y.(apropo, puterea de iesire a unei punti nu e puterea unu canal x2, ci a unui canal pe 2 ohm x 2, deci ai grija la setari, puterea in punte e mai mare ca a canalelor pe 4 ohm adunate). daca ai HU cu iesiri RCA foloseste-le, uita de intrarea AUX a amplificatorului. si vezi, exceptie facand playerele din fabrica sau cele fffff vechi, ar trebui sa ai in spatele playerului in mufa iso (sau ce mufa oi avea) un fir remote cu semnal ptr amplificator. uneste-l cu borna remote a ampliului. |
|
Sus |
|
 |
TWISTER Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006 Mesaje: 127
|
Trimis: Lun Oct 30, 2006 3:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Apropo de sigurante, vineri am cautat in draci o siguranta de 80A pt cablu alimentare, am gasit doar de 70A, era cea mai mare care am putut-o afla. |
|
Sus |
|
 |
Don Quichotte
|
Trimis: Mar Oct 31, 2006 11:01 am Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult. Inca o intrebare: ce solutie ar exista sa pot folosi ampliful si cu alimentare de la priza? Nu voi folosi decat probabil maxim 1/10 din puterea lui, dar chiar si asa mi-ar trebui presupun o sursa de 12V capabila sa debiteze ceva amperaj. Exista asa ceva de cumparat (si in principiu mai ieftin)? |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mar Oct 31, 2006 11:23 am Titlul subiectului: |
|
|
am auzit de solutii cu surse de PC. una buna ar avea cam 20 Ah pe linia de 12v. oricum parca erau surse pe 12v cu amperaj mai sanatos...unde? asta nu mai stiu. |
|
Sus |
|
 |
Don Quichotte
|
Trimis: Mie Noi 01, 2006 2:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Desteapta sugestie! Am si gasit, la Flamingo: sursa de PC la 450W, debiteaza max. 28A pe +12V continuu. Ma intreb insa, chiar "incap" douazeci si ceva de amperi prin firicelele alea minuscule care ies din sursa? Ca pentru alimentarea de la bateria de masina un diametru de 6mm e minimum, iar astea cred ca au vreo 0,5mm in cel mai bun caz. Trebuie sa schimb firele? Are cineva experienta cu asa ceva?
Si acum, daca tot m-am pus pe intrebat: unde gasesc siguranta aia de 60A? |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mie Noi 01, 2006 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
firele alea sunt subtirele ptr ca au traseu scurt, nu trebuie sa strabata 5m. amperajul...asa o fi, un proc suparat merge pana la 150W in full. asta numai el, daca mai adaugi si restul componentelor se strange ceva amperaj. |
|
Sus |
|
 |
Don Quichotte
|
Trimis: Joi Noi 02, 2006 7:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK, multumesc! |
|
Sus |
|
 |
gusteru29
Data înscrierii: 28/Iul/2006 Mesaje: 46
|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 3:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
salutl, in legatura cu firele de la sursa...vezi ca nu tin atat, trebuiesc schimbate mie unul era sa-mi ia foc dupa 10 secunde de dat tare in statie.Eu am scos toate firele din sursa am facut masa pe verde iar firele pe care le-am pus sunt decat doua + si - care tin 70A.Eu la mine am pus doua sursa pt a putea face cadecat fata, unu singura nu putea mi-o oprea cu toate ca pe ea zice 20 A am masurato si scoate maxim 12 A .asa ca daca ai de gand sa pui o sursa ai grija cu firele eu sunt patit nu stiam ce miroase a topit:)
ca vb aia nu am stat cu mana pe ele  |
|
Sus |
|
 |
pesteimputit Pasionat
Data înscrierii: 18/Noi/2006 Mesaje: 141
|
Trimis: Sâm Noi 18, 2006 6:43 am Titlul subiectului: |
|
|
eu am tras din sursa mea de pc (care cica are 36a +12v) vreo 25a timp de jumatate de ora fara probleme.
surse bune se pot gasi si cand e nevoie de peste 30a exista surse dedicate pt car audio |
|
Sus |
|
 |
|