|
Autor |
Mesaj |
seby20_20
Data înscrierii: 02/Iul/2006 Mesaje: 25
|
Trimis: Mie Aug 02, 2006 12:27 am Titlul subiectului: sfaturi pentru montaj........ |
|
|
am cumparat si eu acu un amplif blaupunkt gta 270+subwoofer si habar nam care ar fi posibilitatile de conexiune pe un renault cu un player cu 4 boxe (originalu din fabrica)...va rog ajutati-ma...am mare nevoie de niste pareri......si cam cat mar costa toata manopera incluzand aici si cabluri si tot ce trebuie??????? |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Aug 02, 2006 1:41 am Titlul subiectului: |
|
|
iti trebuie un kit de cabluri: 70/80 ron
GTA 270 are si intrare high level asa ca o poti lega direct la firele difuzoarelor din spate dar eu iti recomand sa folosesti un adaptor High-Low (35 ron) chiar langa player si sa duci semnalul prin cablul RCA care vine cu kit-ul de cabluri.
La noi manopera ar costa 65 RON pentru prima varianta si 80 RON pentru a doua. |
|
Sus |
|
 |
seby20_20
|
Trimis: Mie Aug 02, 2006 11:03 am Titlul subiectului: intrerbare |
|
|
mersi pentru ca miai raspuns asa de repede:)))) )
mai am o intrebare la care teas ruga tare mult sa ma lamuresti....am mai vorbit cu mai multi "cunoscatori" si fiecarea imi recomanda in alt fel sa folosesc ceea ce am (amplificatorul+subwoofer)....zimi si mie care e cea mai bune metoda de legare....ca eu sincer sunt in plop:)))dar sa stiu ce cer la meserias...ce merge amplificat si toate astea .......si eventual zimi si care ar fi reglajele din amplificator alea de high pass low pass??? la ce valori trebuie lasate alea sa nu mai umblu toata ziua la ele.....mersi aniticipat si tare ma oftic ca nu aveti un sediu ceva si in iasi.....pe cand o intindere a retelei?????? ))))) |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Mie Aug 02, 2006 11:10 am Titlul subiectului: Re: intrerbare |
|
|
seby20_20 a scris: | mersi pentru ca miai raspuns asa de repede:)))) )
mai am o intrebare la care teas ruga tare mult sa ma lamuresti....am mai vorbit cu mai multi "cunoscatori" si fiecarea imi recomanda in alt fel sa folosesc ceea ce am (amplificatorul+subwoofer)....zimi si mie care e cea mai bune metoda de legare....ca eu sincer sunt in plop:)))dar sa stiu ce cer la meserias...ce merge amplificat si toate astea .......si eventual zimi si care ar fi reglajele din amplificator alea de high pass low pass??? la ce valori trebuie lasate alea sa nu mai umblu toata ziua la ele.....mersi aniticipat si tare ma oftic ca nu aveti un sediu ceva si in iasi.....pe cand o intindere a retelei?????? ))))) |
pai te duci la meserias si ii spui: domle baga amplificatorul in bridge(punte pt maxim de putere) iar taiere fa-o undeva sub 100hz pt a avea un bass cat mai bun defapt poti sa faci tu taiere in functie de cum iti place sa se auda... dai drumu la muzica si umblii la potentiometrul si il modofici pana ti se pare tie ca se aude cel mai bine!!!! deobicei "meseriasii" de la serviceuri stiu sa faca setarile deci nu vei avea probleme 
Ultima modificare efectuată de către o_kh3 la Mie Aug 02, 2006 12:48 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mie Aug 02, 2006 12:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
o_kh3, amplificatorul se pune in punte (nu subwoofer-ul ) din selectorul de 1/2 canale si legaturile la subwoofer se fac corespunzator conform manualului statiei. De obicei se leaga plusul unui canal cu minusul celuilalt.
Mai trebuie setat filtrul pe LPF (mai are valorile HPF si full) si dupa aia reglata frecventa de taiere dupa ureche, in principiu pe la 70-80-90 Hz dar depinde de subwoofer si masina.
gain-ul il reglezi asa:
il pui pe minim (valoare V cat mai mare pe scala lui) si dai din player tot mai tare pana cand incepi sa auzi distorsiuni din restul sistemului.
Acum dai putin mai jos volumul pana cand se aude bine si cat de tare se poate...
Lasi volumul din player asa si incepi sa ridici gain-ul pana cand sunetul e echilibrat si bass-ul nu este distorsionat. E foarte greu sa auzi distorsiuni la frecvente joase asa ca uita-te si la difuzor cum se misca si asculta rezultatul final din masina cu portbagajul inchis, nu de afara.
Un reglaj gresit poate strica difuzorul in timp sau poate fi cauza unor performante sub optime asa ca mai bine le instalezi la niste profesionisti. |
|
Sus |
|
 |
seby20_20
|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 12:07 am Titlul subiectului: greu de tot |
|
|
greu de tot cu muzica asta:)) ) )))mihai am memorat asa un pic ce miai spus tu...acu sper sa le pun in practica cat mai bine:)))))))subwoferul e ceva de pe la xline chrome sau ceva de genu...iar masina un renault modus nou....asa ca sper sa iasa ceva.....vineri sunt programat la meserias la instalare.....daca iau un kit de instalare de la voi cand ajunge la mine si cam cat mar costa taxele postale....din ala de 10mm ca asa mia spus meseriasu ca e bun ala pentru ce am eu...ah si inca ceva ..ziceai ceva de un adaptor..fara ala se poate intampla ceva ...sau cum e????multumesc anticipat...... |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 1:21 am Titlul subiectului: |
|
|
daca faci comanda joi dimineata o trimitem joi si ajunge la tine vineri devreme... de unde esti?
s-ar putea sa fi gresit eu: se pare ca gta 270 nu are intrare high level, doar 275 are...
asa ca vei avea nevoie si de adaptorul asta, oricum era recomandat sa-l folosesti pentru a duce semnalul din player la amp prin cabluri rca ecranate (incluse in kit)
transportul costa in jur de 40 ron. |
|
Sus |
|
 |
seby20_20
|
Trimis: Sâm Aug 05, 2006 12:02 am Titlul subiectului: raspuns... |
|
|
mersi mult pentru raspunsuri mihai ..dar de acuma am luat cabluri si de astea de aici din iasi am gasit ...nu kitul intreg dar pe bucati...tot pe la banii aia am ajuns..bine cu tot cu taxe daca luam de la voi...si intradevar gta 270 nu are intrari de high level....oricum am de gand sa schimb playeru cu unu mai "nou" aparut pe piata si ala din cate am vazut are iesiri pt de toate...................................................................................................poate totusi va ganditi si la noi astia de prin tara si mai faceti ceva sedii...poate la iasi...ar fi totul mult mai simplu...... |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Sâm Aug 05, 2006 11:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Ok, deci tu le-ai luat separat si ai alergat prin magazine cand puteai sa stai acasa sa-ti vina la usa un kit special pentru amplificator la aceiasi bani cool..
Ne-ar placea foarte mult sa avem sedii in tara sau macar colaboratori dar inca nu e momentul... Mai avem putin... poate vara viitoare. |
|
Sus |
|
 |
adrianus
Data înscrierii: 25/Sep/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Lun Sep 25, 2006 8:21 am Titlul subiectului: |
|
|
As avea si io o problema de rezolvat.......pt experti.....deci.....mi-am luat de curand un reno symbol nou-noutz si mi-am pus radio cd 4x15 ,as vrea sa imi pun un subwoofer langa cele 4 boxe din fabrica,ma puteti ajuta cu configuratie complecta(amplificator,subwoofer,....) dar sa nu fie nici prea scumpa........va rog,ca mi se aude tare nasol doar asa |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Lun Sep 25, 2006 8:53 am Titlul subiectului: |
|
|
@adrianus: de la playerul ala nu ai cum sa scoti un sunet calumea pentru ca nici sursa nu e sclipitoare si nici difuzoarele din portiere. de pus subwoofer o sa fie cam dificil pentru ca semnal o sa trebuiasca luat de la unul din canalele din spate si pus un adaptor high-low. Daca vrei, mai bine in timp pe masura ce mai ai bani mai iei un player nou si evident va fi mult mai bun decat ce ai acum (cu o iesire RCA), apoi un sub, apoi dupa ce arzi si difuzoarele le schimnbi cu ceva mai decent. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
adrianus
Data înscrierii: 25/Sep/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Lun Sep 25, 2006 11:09 am Titlul subiectului: Merci Silviu |
|
|
Multumesc pt un raspuns asa rapid(chiar nu ma ma asteptam)..........deci imi trebuie alt cd si alte difuri ca sa fie totul ok.Merci inca odata |
|
Sus |
|
 |
|