Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sfaturi Player MP3 cu USB + 4 boxe pentru un Logan MCV

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
mcvu

Data înscrierii: 06/Mai/2009

MesajTrimis: Dum Mai 10, 2009 10:09 pm    Titlul subiectului: Sfaturi Player MP3 cu USB + 4 boxe pentru un Logan MCV Răspunde cu citat (quote)

Salutare!

As dori niste sfaturi, daca s-ar putea, pentru echiparea unui Logan MCV de 7 locuri cu un mp3 player si 4 boxe.

As dori sa schimb de la bun inceput boxele cu care vine si cd playerul (nu am luat nimic de la dealer/Dacia, decat ce era deja continut in echiparea standard Laureate). Problema e ca la dealer mi s-a spus clar ca ei trebuie sa faca instalarea boxelor si casetofonului, daca nu vreau sa pierd garantia. Confused

Nu ma pricep foarte bine la branduri sau modelele actuale, dar cel putin stiu cam ce vreau de la sistemul audio.

Ce nu doresc / nu este un factor decisiv:
- nu doresc pe viitor sa conectez un subwoofer
- nu doresc pe viitor sa cumpar boxe mai puternice si / sau amplificatoare audio
- nu voi conecta niciodata un iPod/iPhone (sunt antiApple Twisted Evil )
- nu doresc sa pierd garantia la masina (pentru partea electrica) - de aceea, montarea o va face dealerul - nu am intrebat inca, voi intreba maine daca accepta instalarea de sisteme audio (avand in vedere ca MCV-ul nu e prevazut cu locas special pentru tweetere - voi aveti idee?)
- nu ma impresioneaza functii de genul "loudness" sau de "regenerare" a sunetului "pierdut" din mp3-uri, despre a caror eficienta am mari dubii

Ce doresc / este un factor decisiv:
- un radio CD mp3 cu port USB si eventual slot SD
- putere reala (nu teoretica, specificata de producator) cat mai mare si claritate cat mai buna la ansamblul boxe/player (repet: nu doresc sa cumpar acum sau pe viitor amplificator sau subwoofer)
- receptie cat mai buna pe partea de radio (FM)
- un control cat mai bun/rapid al volumului (prefer intotdeauna un buton rotativ fata de butoane +/-)
- controale decente pentru sunet (macar un egalizator pe benzi daca nu parametric (care ar fi de preferat totusi))
- "fata" detasabila pentru player
- un sunet nedistorsionat pana la un volum cat mai mare (oricum, prefer sa ascult la volum mai mic si clar decat sa dau mai tare si sa aud distorsiuni - oricat de mici)
- cautarea rapida/flexibila/usoara prin directoarele unui stick usb sau memorie SD (voi asculta foarte rar cd-uri si voi pune ce ascult mai des in general pe un card/stick de 8-16 GB - cel putin acesta e planul Very Happy)

Intrebari:
1. in general, care este capacitatea maxima suportata de sloturile SD? Suporta si SDHC? Am vazut in specificatiile unor JVC-uri doar 2 sau 4 GB pentru USB-uri sau memorii SD - mi s-a parut cam putin.
2. intrebare de baraj (chiar nu stiu Embarassed ): unde se pun acele "cutiute" (crossovere banuiesc ca se numesc) de la sistemele audio (care separa frecventele)? O sa comenteze ceva dealerul cu privire la ele? (am vazut si coaxiale "dotate" cu asa ceva)
3. stie cineva care este adancimea maxima a unui difuzor de 13 cm care incape in locasurile de la logan (mcv)?
4. daca nu voi amplifica boxele, la un player de 4 x 25 W RMS (cam pe aici sunt majoritatea) ce diferente vor fi intre 2 perechi de boxe de 40-50 W RMS, respectiv 70-80 W RMS (putere nomniala)? Daca nu le amplific pe cele mai puternice, sunt pur si simplu bani aruncati pe fereastra? Sau la volum mediu se vor auzi mai bine (tare/dinamic/clar) fata de cele mai mici ca putere si doar la volum mare vor aparea distorsiunile sau ... se recomanda niste boxe cat mai apropiate de puterea playerului si sa renunt la ideea unor boxe puternice in lipsa amplificarii dedicate?
5. ce face functina Quick Search la Alpine? Ceilalti producatori au ceva similar?

Nu mi-am stabilit o limita anume pentru bugetul alocat. Doresc ceva calitativ, chiar daca la un pret putin mai mare. La playere, din oferta de pe site, mi s-au parut ok dupa specificatii:
- http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-P4100SD/
- http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Clarion/DXZ588RUSB/
- http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/ALPINE/CDE-103BT/

La boxe chiar nu stiu ce sa aleg, sunt prea multe variante.
Ascult atat muzica mai veche (anii 80-90), cat si noua, electronica (in special). As opta pentru un sistem in fata (daca nu comenteaza dealerul) si niste coaxiale pe "spate" (in usile laterale din spate mai precis). Am auzit si citit pe internet (aici, dar si pe alte formurui) multe pareri bune ale romanilor cu privire la Hertz si DLS.
Ce mi-ati recomanda?

PS Sper sa ma hotarasc saptamana viitoare si sa comand cat mai curand. Nu sunt sigur ca pot ajunge la sediul Be Loud sa pot asculta pe "bancul de proba" si sa ma decid pe loc (sunt din provincie). Asa ca parerile voastre sunt foarte utile. Mersi! Wink
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum