| |
| Autor |
Mesaj |
alexfaq
Data înscrierii: 24/Oct/2011 Mesaje: 22
|
Trimis: Mar Oct 27, 2015 4:04 pm Titlul subiectului: Sistem audio BMW E46 |
|
|
M-am hotarat sa fac o investie si sa schimb sistemul de cacao de pe masinuta mea.
Stiind ca boxele fata la bmw vin prinse din pacate de fetele de usi m-am hotarat ca tai tabla din spate si sa le prind direct pe usa(am vazut ca se poate destul de usor) si folosibd inele mdf o sa le fac incinta.
Nu vreau sub nici o forma sa schimb navigatia masinii si atunci voi scoate direct din BM54 semnal hi lo care va intra intr-o statie Audison srx4 montata in 3 canale, componente fata si woofer spate.
Acum intrebararile mele sunt urmatoarele:
1. Statia este ok, sau sa caut ceva mai bun?
2. Ce sistem de componente sa pun pe fata? In limita a 800-900ron - dar nu este obligatoriu sa urc pana acolo, tinand cont ca nu stiu daca pot scoate claritatea maxima a boxelor datorita faptului ca nu as avea hn hu potent!
Ma gandeam la helix Hsk daca tot sunt la oferta dar nu stiu daca nu cumva sunt prea bune pentru ce vreau eu.[/i] |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
alexfaq
|
Trimis: Mar Oct 27, 2015 4:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Eu o sa scot propriuzis semnal curat din amplificatorul auto al masinii, ceva mai bune decat de rca, pt ca acel amplificator numit bm54 scoate deja semanlul taiat pe frecventa pe fiecare canal. Stiu specificatiile Audisonului si vad ca ar duce boxele pe care tu le-ai recomandat, dar as vrea sa te intreb pe ce te bazezi cand apui ca acelea sunt mai bune sau crezi ca nu as gasi ceva mai bun in pretul de 1100ron? |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
alexfaq
|
Trimis: Mar Oct 27, 2015 5:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Dc zici ca glumesc, pe ce bazezi, ai incercar, ai studiat situatia? |
|
| Sus |
|
 |
alexfaq
|
Trimis: Mar Oct 27, 2015 5:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Plus de asta am intrebat dc recomanzi acele helixuri, le-ai ascultat, le ai pe masina, pt ca asa pot si eu sa ma uit la ce au de vanzare be-loud si sa recomand fara a le fi ascultat, de aceea am intrebat aici si am asteptat sa imi spuna cineva care are boxele care le recomanda! |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mar Oct 27, 2015 5:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma bazez pe faptul ca tu o sa pui un adaptor hi low la modulul ala radio si n-o sa rezolvi nimic. Daca te intereseaza subiectul o sa aflii mai multe detalii pe google (cum si de ce ar suna prost, mai ales pe boxe).
Le-am recomandat pt. ca Precision. Nu si nu. Ce am pe masina se vede in semnatura.
Daca vine cineva si ti le recomanda dar e singurul set pe care l-a ascultat si nu are o referinta te vei simti mai bine? Asa pareri poti gasi pe net destule. Trebuie sa le asculti tu. In car audio e destul de greu treaba asta din cauza mediului, amplificarii si playerelor diferite. Daca eu le-as avea in niste portiere foarte bine insonorizate si dau in ele cu 2-300w puse pe un player destept iar tu le vei tine in portiere netratate, gadilate cu 60w pe un modul radio crezi ca vor mai fi concludente feedback-urile noastre? Sau doar stii ca ai luat boxe bune?  _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
alexfaq
|
Trimis: Mar Oct 27, 2015 5:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nici nu se punea problema sa nu antifonez usile. Eu nu iau semnal amplificat din bm-u ci iau direct din preamplificare acestuia din moment ce am spus ca pun si un amplificator, m-am documentat stai linisit, oricum daca nu sunt multumit pe viitor pot adauga un DSP, am vazut ca puterea boxelor este destul de mica si as fi dorit ceva sa aiba un kick mai bun, lucru care am vazut ca lipseste acestor boxe. |
|
| Sus |
|
 |
alexfaq
|
Trimis: Mar Oct 27, 2015 5:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oricum am vazut ca ai scris total pe langa la ce am explicat eu:
1. Am specificat ca le amplific cu un Audison
2. Nu am spus nimic de adaptor hi lo
Data viitoare citeste atent inainte sa faci pe desteptul si sa nu spui nimic care sa ma ajute. |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mar Oct 27, 2015 5:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am zis ca idee. Sunt multe variabile ce pot face un sistem sa sune muuult diferit chiar daca e acelasi echipament/setari si doar alta masina.
Ca sa iei semnal preamplificat din modul tre' sa faci asa ceva:
http://www.bmwcarx.com/web/DocumentosBMW/BM54_Reparar_Manol.pdf
Puterea boxelor e... normala. Acum depinde de asteptarile tale. Daca stii ca asculti la volum mic/mediu poti merge foarte linistit pe Focal K2 Power 165KR care sunt boxe cu fidelitate foarte buna si le gasesti pe la ~1150 lei dar daca vrei volum mare si sa ne reamintim ca sunt doar 2 boxe de 6.5" atunci tre' sa mai renunti la fidelitate. Dar da, vei obtine un kick foarte bun. Fix asta e motivul pt. care eu am ales HSK 165XL in defavoalrea K2 Power 165KR2 desi am probat prima varianta pe masina mea, mi-au placut enorm, dar nu puteam abuza de ele dpdv al volumului.
//Da, am vazut acum in primul post. Am citit repede si am crezut ca e vorba de adaptor.
Oricum, chiar si asa, nu ma astept ca acel modul sa aibe un semnal decent. Tot vei avea nevoie de un procesor.
Eu inchei aici. Vad ca stii foarte multe si nu vreau sa te mai incurc. O zi buna! _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg
Ultima modificare efectuată de către VanIIa la Mar Oct 27, 2015 7:13 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
alexfaq
|
Trimis: Mar Oct 27, 2015 5:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu ascult muzica foarte tare, poate putin peste mediu.
Un kick bun as dori dar nu in special foarte puternic pt ca o sa montez si un woofer in spate.
Ma intereseaza calitatea si nu puterea, pt ca ascult muzica oldies, rock, din cand in cand techhouse, dar repet nu la volum foarte mare, de acceea am nevoie de ceva boxe care sa aiba fidelitate. Si normal sa pot sa le amplific cu audisonul acel, care nu stiu daca are puterea necesara pe cele 2 canale care raman pr ca momentan 1 va fi pt woofer. |
|
| Sus |
|
 |
Liciu Pasionat
Data înscrierii: 30/Aug/2012 Mesaje: 123
|
Trimis: Joi Oct 29, 2015 6:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am aceeasi masina dar sunt nevoit sa o vand. Ai in vedere ca BMW-ul nu e cea mai indicata masina pt muzica. Si eu am taiat usile, antifonare etc. Eu am avut pe ea Helix P6B si P1T amplificate de un HELIX P400. Daca vrei calitate mergi pe HELIX P6B/P1T fara probleme mai ales daca vrei sa pui si un subwoofer. Audisonul srx4 e destul de slabut mai ales daca legi si un subw. Nu prea are putere si nici la calitate nu exceleaza. Daca vrei sa storci calitate iti recomand sa schimbi amplificatorul cu unul mai potent. Primul care l-am folosit si merge exceptional a fost un AUDISON LRX 4.1K. ASTA POATE si la putere si la SQ. (il am la vanzare alaturi de fata de player a.m. si o incinta sealed de subw, dar nu vreau sa fac prea multa reclama )). Daca nu o sa adaugi un DSP degeaba legi amplificatorul la navigatie la orice modul sau amplificator chiar si cu dif de la m-precision, tot nu o sa scoti calitate. Acum intr-adevar depinde ce nivel vrei sa atingi. Daca vrei bass mai mult atunci ori ceva focale renumite pt bass dar urate pt inalte sau DLS RM62. oricum ai de muncit la bmw gramada. Eu am renuntat la navigatie si am pus un player si un DSP ca sa scot calitate. |
|
| Sus |
|
 |
|