|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Napster
Data înscrierii: 19/Noi/2007 Mesaje: 4 Locație: Constanta
|
Trimis: Sâm Dec 28, 2013 4:15 pm Titlul subiectului: Sistem audio Citroen C4 Coupe |
|
|
Salutari!
Am in cap sa ma apuc luna asta sa modific sistemul audio pe un Citroen C4 Coupe din 2006 care are totul stock momentan. Intentionez sa schimb intai difuzoarele fata, tweetere si difuzoarele spate, sa izonez fonic portierele si in final sa schimb si HU-ul.
Nu prea sunt in tema la capitolul in-car audio si mai mult vorbesc din auzite si mi-e frica sa nu cumpar tot asa si sa regret mai tarziu.
Am masurat boxele de pe fata si de pe spate, diametrul exterior este de 165mm (probabil intra la categoria boxelor de 170mm).
HU-ul vreau sa il schimb la sfarsit in speranta ca doar schimbatul difuzoarelor va aduce o calitate a sunetului cat de cat acceptabila fata de cele stock. Daca va fi nevoie, schimb si HU-ul.
Insonorizarea m-am decis ca nu o fac cu Aluband dar nu m-am hotarat cu ce anume sa o fac. Am vazut la cineva un material spongios autoadeziv care s-ar preta la asa ceva si nici nu e prea scump. Unde mai e nevoie poate completez si cu fonomin.
Bugetul total ar fi pe la 1000 RON (difuzoare fata+spate+tweetere+HU+insonorizare).
Ce modele de difuzoare si HU-uri recomandati? Dar materiale de izolare?
Multumesc in avans pentru ajutor. |
|
| Sus |
|
 |
shoby Pasionat
Data înscrierii: 19/Aug/2008 Mesaje: 99 Locație: orastie
|
Trimis: Sâm Ian 04, 2014 12:32 am Titlul subiectului: |
|
|
Incearca sa schimbi prima data HU-ul ca de acolo pleaca totul!
degeaba ai difuzoare de competitie si amplificator pentru ele daca cd playerul nu da un semnal audio bun  |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Lun Ian 06, 2014 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
CU bugetul ala vrei sa faci tot tot? cam putin un hu minim e 350 ron, de la alpine..plus dif spate + fata +insonorizare, eu zic sa le iei pe rand. Prima data as cumpara player-ul si dif fata sau spate dupa preferinta, dar vad ca se recomanda dif sistem pe fata si woofer in portbagaj.
Degeaba schimbi dif-urile ca pe playerul stock se vor auzi poate mai rau decat cele originale, care cred ca mai mult de 15 20 w reali nu au, iar playerul 7 w acolo ori tu daca pui dif-uri noi de 70 90 w reali pe player stoc se aude mai rau. Cu cat diferenta de watti e mai mare intre player si difuzoare cu atat de aude mai rau.
deci, ia un hu bunicel prima data, gasesti in 5 6 7 mil ceva cat de cat si niste boxe, ori pe fata ori pe spate, dar toata lumea o sa-t recomande dif pe fata + woofer in portbagaj sau daca nu vrei woofer poti alege ceva 6 x9 pt spate.
Zi un buget maxim pt HU, oricum ceva de la alpine, pioneer, kenwood. Iar ca dif sunt, ai de unde alege, depinde de buget, zi-ne cat aloci pt fiecare in parte.
bafta multa!!! |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Lun Ian 06, 2014 4:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| HU e sursa sunetului,e capul sistemului audio.De acolo pleaca sunetul procesat,poti sa ai amplificatoare,difuzoare ,cablaje,instalatie de sute de milioane,daca tu folosesti un player cu DAC pe un bit....ar fii bani aruncati aiurea.Mai bine investesti intr-un headunit mai de calitate (Alpine,Eclipse,Kenwood) si nu regreti ca ai aruncat banii aiurea.Decat doua lucruri proaste,mai bine unul bun.Gresesc? |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|