Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sistem audio seat cordoba

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
Anubis

Data înscrierii: 11/Iun/2007

MesajTrimis: Lun Iun 11, 2007 12:39 pm    Titlul subiectului: Sistem audio seat cordoba Răspunde cu citat (quote)

As vrea, in primul rand, sa ii salut pe toti cei prezenti pe acest forum. Acesta este primul meu post.
M-ar interesa sa-mi fac un sistem audio pe un seat cordoba ultimul model. Masina inca nu mi-a ajuns, doar ce am comamandat-o. De serie are un sistem audio, dar as vrea sa il schimb cu ceva mai performant.
Pe scurt, ma intereseaza urmatoarele lucruri la un sistem: claritate pe cat posibil de mare, o eventuala senzatie de bas obtinuta din difuzoare (inca nu am de gand sa montez subwoofer).
As avea nevoie de urmatoarele componente: H.U., difuzoare fata, difuzoare spate, eventual insonorizare a portierelor fata (nu stiu exact daca pot face insonorizarea fara a pierde garantia, iar la service-ul seat nu stiu daca se pricep sa faca asha ceva). Difuzoarele vreau sa fie amplificate direct din HU, nu prin statie. Vreau sa comand aparatura de aici, dar o voi monta la showroom-ul seat, pentru ca mi-au spus clar ca pot sa iau ce aparatura vreau eu, dar trebuie sa o montez la ei, in caz contrar pierzand garantia.
Bugetul ar fi undeva in jurul a 1500 RON (HU+dif fata+dif spate).Daca pot sa fac si insonorizarea, pot mari bugetul cu suma necesara pt insonorizare portiere fata.
M-am orientat spre un HU Pioneer DEH-P5900MP, eventual daca aveti o alta sugestie cam tot din gama asta de preturi va rog sa ma ajutati.
Difuzoare nu stiu exact ce sa aleg, aici am cea mai mare nevoie de ajutor... ma intereseaza claritatea si senzatia de bas pe care ar putea-o da, fara a folosi statie.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Anubis

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 9:54 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Usurel fratilor, nu va ingramaditi! Very Happy Chiar nu ma ajuta si pe mine nimeni?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 10:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce dimensiuni te intereseaza? playerul e o alegere buna. dar ptr difuzoare spune te rog dimensiunile. si pe fata banuiesc ca e sistem, nu?
un exemplu excelent, pe 16 ar fi
HU ales de tine
difuzoare fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access_165_A1/
difuzoare spate: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access_165_CA1/

Sus
Anubis

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 10:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Assus, multumesc mult pentru recomandari.
Am fost la seat la reprezentanta sa vb la service... asa cum am spus, au pretentia sa-mi montez totul la ei, altfel pierd garantia.
Am intrebat dimensiunile difuzoarelor, si mi-au zis ca sunt 16,5 cm atat pe fata cat si pe spate.
Acum marea problema ar fi urmatoarea: nu stiu cat de bine se pricep cei de acolo la insonorizare... Initial mi-au spus ca nu ar fi nevoie sa insonorizez portierele fata, ca sunt insonorizate din fabrica, au cauciuc in ele si mai stiu eu ce. Cand insa le-am zis ca vreau neaparat, au zis ca ok. Cu inelele MDF insa s-ar putea sa fie o problema, in sensul ca aia se cam uitau ciudat la mine... ei sunt dispusi sa imi faca orice vreau eu, dar nu cred ca se pricep la asha ceva. M-au intrebat, de ex, de ce am nevoie de astfel de inele. Problema este ca nici eu nu ma pricep cum ar trebui montate, si n-as vrea sa dau niste bani si sa nu obtin efectul asteptat.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: fara insonorizare si inele MDF, voi obtine un sunet bun in portiere? Eventual daca fac insonorizarea, pt ca asta cred ca ar putea sa mi-o faca, dar fara inele, s-ar vedea vreo diferenta? Va rog mult raspundeti-mi si mie la intrebarile astea doua.
Bun, acum as mai avea un set de intrebari:
Din comoditate, as vrea sa montez pe viitor un subwoofer activ (ca sa nu ma mai complic cu statii si condensatoare)... se compara basul dintr-un sub activ cu cel dintr-unul pasiv amplificat prin statie?
Assus, din ce am citit pe-aici, mi-am creat impresia ca difufuzoarele trebuie sa fie apropiate de puterea cu care da in ele HU... astfel incat sa pot sa le amplific la cel putin 50% astfel incat sa se auda bine. Cele recomandate de tine vad ca scot 60W RMS, iar playerul scoate 22 W RMS. Scuze daca pun intrebari stupide, dar vreau sa ma documentez bine inainte de a lua aparatura. Smile
Si ultima intrebare... vad in poza cu difuzoarele recomandate de tine pe fata ca au si tweetere... cam unde ar trebui sa le montez pentru un sunet bun... si cum.... adica le trebuie si lor incinta ceva, sau nu?
In speranta ca nu v-am stresat prea tare cu intrebarile mele de incepator, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 3:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

seria ACCES de la Focal e o serie care suna foarte bine atat amplificate cat si direct pe player. de obicei, seriile entry de la mai toti producatorii sunt pentru player. nu cumva ai prin dreptul oglinzii locas pentru tweeter? inclin sa cred ca da. daca nu, cauta-le un loc la un nivel cat mai apropiat de cel al urechii. ma vad nevoit sa insist pe sistem...e mare pacat sa te multumesti cu coaxiale pe fata ai prea multe de pierdut.
Sus
Anubis

MesajTrimis: Mar Iun 12, 2007 6:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

OK, montez sistem pe fata. Smile Ramane insa intrebarea legata de insonorizare si inele MDF... se va auzi bine daca nu fac asha ceva? Voi vedea clar diferenta fata de sistemul stock (masina vine cu un MP3 Sony si dif tot Sony, cred). Sunt conditionat de cei de la service, care nu stiu cat de bine se pricep la inele MDF si insonorizare...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Iun 13, 2007 12:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bineinteles ca atat inelul cat si insonorizantul imbunatatesc calitatea auditiei. dar daca esti obligat sa renunti la una din ele, iti recomand sa renunti la inel in favoarea unei insonorizari "sanatoase". nu-ti fa griji ca nu se vor descurca baietii la insonorizare, cu o carpa, putin diluant, si ceva indemanare (si doar aia n-or fi devenit mecanici ca se pricep la gatit) se rezolva usor.
Sus
Anubis

MesajTrimis: Mie Iun 13, 2007 11:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu as vrea atat inele MDF, cat si insonorizare... dar cu inelele chiar nu sunt convins ca vor stii ce sa faca... de altfel s-au cam si codit cand au auzit de inele, au zis ca in principiu da, dar e mai dificil... ma rog, ideea e ca decat sa-mi faca treaba proasta mai bine renunt la inele.
Cu insonorizarea m-am gandit sa iau Hushmat Door Kit (A 200), cred ca imi ajung pentru portierele fata. Intrebarea ar fi urmatoarea.... poate suna stupid dar totusi pe mine ma intereseaza... cam cat cantaresc foliile astea? Sunt din aluminiu sau ceva de genul? Iar ca sa fie aplicate, trebuie un adeziv special, sau sunt autoadezive?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Iun 13, 2007 12:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sunt autoadezive, si folia de aluminiu e aproape identica cu cea de impachetat/gatit. deci foarte subtire. ce e sub ea e mai consistent. nu mai stiu exact care sunt ingredientele minune, dar e oarecum asemanatoare cu folia de bitum.
Sus
Anubis

MesajTrimis: Mie Iun 13, 2007 5:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspunsuri. Mai am doua intrebari si am incheiat cu documentarea, urmeaza sa comand echipamentele:
1. E cazul sa schimb si cablurile? La actuala configuratie audio, s-ar simti vreo imbunatatire, sau nu este cazul?
2. Cum se aplica foliile de insonorizare? Am inteles ca sunt audoadezive, dar prin ce procedeu se lipesc pe fetele de usi? Eventual daca mi-ai putea trimite cateva poze cu procedura de insonorizare, ar fi perfect.
Multumesc inca o data pentru ajutor. Sorry daca te-am stresat cu intrebarile, dar trebuia sa ma documentez bine inainte de a ma apuca de sistem.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Iun 13, 2007 5:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu e nevoie sa schimbi cablurile originale. iar folia se lipeste usor. are o hartie peste partea adeziva, care o dai jos, si lipesti insonorizantul direct pe tabla, dupa ce in prealabil ai sters bine tabla cu o carpa si putin diluant. atat. surplusul il decupezi cu un cutter.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum