Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sistem auido Golf3

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
Norbi

Data înscrierii: 19/Feb/2016
Locație: Satu-Mare

MesajTrimis: Vin Feb 19, 2016 8:53 pm    Titlul subiectului: Sistem auido Golf3 Răspunde cu citat (quote)

Buna
Daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi, nu de mult am cumparat un Golf3 si as vrea sa pun un sistem audio.
M-am orientat spre firma DLS
Si pe fata si pe spate m-am gandit la acest sitstem:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/MC6.2/
Cu acest CD Player:
http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/Pioneer/DEH-1800UBG/
Si un amplificator Blaupunkt pe care il am deja cumparat.
Daca imi putieti da ceva pareri/opinii despre acest sistem..

Va multumesc frumos!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Sâm Feb 20, 2016 10:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Amplificatorul Blaupunkt este pe 4 canale ? Vrei sa-l folosesti pentru boxe sau vrei sa pui un subwoofer ?
Sus
Norbi

MesajTrimis: Sâm Feb 20, 2016 12:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da este pe 4 canale, nu vreau sa folosesc la subwoofer numai la difuzoare, dar vreau sa am bass, de aia m-am gandit la amplificator, si la acest sistem DLS.
Sus
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Sâm Feb 20, 2016 6:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De ce vrei sa pui difuzoare in spate?

Player-ul ales de tine are doar o iesire (pereche) rca.

Ar fi indicat sa alegi unul cu doua iesiri.

Poti alege un player de genul kmm361 sau 121 si modifici crossover-ul pentru "alimentarea" separata a midbass-ului si a tweeter-ului, (folosesti cele patru canale ale amplif-ului) apoi poti "aseza scena" folosind functiile fade si balans ale player-ului.

Se mai poate folosi si functia de atenuare a tweeter-ului daca crossover-ul are aceasta posibilitate, in asa fel incat tw stang sa se auda mai incet decat dreptul (apoi cu fade spre stanga egalezi raspunsul midbass-ilor si al tweeter-elor)

Trebuie totusi o atentie acordata locului de montare cat si orientare a tweeter-elor pentru a ajuta "scena".

O alta varianta de player daca vrei sa mergi pe varianta activ (fata) este clarion 702, alpine 92, pioneer 80prs.
Dintre aste raportul calitate pret este castigat de 92 (dar nu am reusit inca sa il ascult).

Acum! ai inteles ceva din toate astea?
Very Happy

Norbi

MesajTrimis: Sâm Feb 20, 2016 6:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vreau sa pun si in spate deoarece am locuri pentru difuzoare, si m-am gandit sa am o calitate de sunet bun atat in fata cat si in spate.

De asta am cerut sfaturile voastre, ca nu stiu ce ii bun si ce nu ii bun, numai din cate am auzit eu, unii spun ca firma DLS este cel mai bun altii spun ca Focal sau Helix, dar m-am orientat spre firma DLS, ca si raport de calitate si pret.Din cate am auzit eu DLS are bass de buna calitate, acuma nu stiu ca ii adevarat treaba asta sau nu deoarece personal nu am auzit nici o data.

Bugetul pentru aceasta investitie ar fii aproximativ 1500 de lei maxim 2000.

Da am inteles cate ceva, deci CD-player ales de mine nu este bun deoarece are doar o iesire RCA, si ar fi indicat sa aleg unul cu doua iesiri.
Da vreau sa raman la varianta activa cum ai spus si tu.

Daca imi poti arata niste modele de pe siteul be-loud sa ma pot orienta mai simplu.
Multumesc!
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Sâm Feb 20, 2016 7:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca vrei sa folosesti o configuratie activa atunci renunti la difurile din spate.
Difurile alese de tine sunt ok.
Un setup pe care eu l-as folosi:
Alpine 92bt (aprox 650 lei)- are tot ce trebuie pentru o configuratie activa 2+1 sau 3 cai.
Difuri, cele alese de tine (550 lei).
Amplificator cel pe care il ai .
Iti mai trebuie un kit de instalare, si niste isonorizant.
Total in jur de 1700lei
Pe viitor
schimbi amplificatorul. Nu este cazul acum
Very Happy

Norbi

MesajTrimis: Sâm Feb 20, 2016 7:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca raman sa pun si difuri in spate nu o sa am o calitate de sunet bun?

Si ca si insonorizant imi poti recomanda ceva?
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Sâm Feb 20, 2016 8:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Calitatea poate fi exprimata printr-o redare cat mai corecta a materialului inregistrat/masterizat si mai ales in cazul auto prin "asezarea scenei".
In nici un fel nu vei obtine asta (sau mai corect spus vei dorii sa obti asta) amplasand difuzoare (mai ales daca redau un spectru larg de frecventa) in spatele tau.

Sa nu iti imaginezi ca vei obtine un sound de studio cu un buget precum al tau.
Tot ce poti face este sa alegi un setup decent pe care sa il exploatezi la maxim (sa obti tot ce poate).

Exemplul pe care l-am expus mai jos este doar o varianta din miile posibile, insa consider ca este unul ce poate atinge o calitate satisfacatoare intr-un buget mic.
Pe viitor pe langa inlocuirea amplificatorului va mai fi nevoie de un sub si amplificatorul aferent.
Nici un sistem pe 16 nu mai este ok sub 80Hz.

Daca nu te impresioneaza obtinerea unei scene bune cu un beget limitat (cum ar fi cazul cu 92bt) si te poti multumi cu o scena decenta la un pret si mai mic, poti folosi unul din cele doua player-e de la kenwood cu modificarea/adaptarea crossover-ului si o alegere mai atenta a pozitiei si orientarii tweeter-elor.

pentru isonorizant, ceva de genul asta ar fi ok pentru fata
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii-instalare/Insonorizare/Silent-Coat/Bulk-Pack-20-coli/

Norbi

MesajTrimis: Sâm Feb 20, 2016 9:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dinpotriva, din bugetul asta vreau sa scot maximul, sa am asaspus o "calitate de sound performant"

O sa raman la CD-palyerul recomandat de tine, m-am gandit inca la niste inele MDF + kit-ul de insonorizant.

Iti multumesc foarte frumos! Very Happy
Sus
dragosdls
Priceput

MesajTrimis: Sâm Feb 20, 2016 11:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vezi ca la player-ul asta (alpine92, ca si la celelalte din categoria lui) este de "munca" pentru a face reglarile corecte.
Va trebui sa te documentezi serios. Incepi cu manualele de utilizare (si pentru 702, 80prs), apoi continuui cu
http://www.diymobileaudio.com/forum/
https://www.talkstuff.net/ipb/index.php/forum/4-sq-technical/
vw golf 3 sq audio - cautare pe google pentru inspiratie

Si uite asa viata ta a devenit mai complicata decat inainte.

Nu ar strica sa te familiarizezi cu domeniul si abia apoi sa faci cumparaturile si montajul (este foarte important , midbass-ul trebuie montat pe un suport cat mai rigid si sa nu fie obstructionata calea aerului in fata dar nici in spatele membranei, iar cu tweeter-ul trebuie sa te "plimbi" prin masina pentru a gasii pozitionarea optima).

Mai exista si varianta pe 3 cai activ dar este foarte greu de "aliniat" - dar daca se reuseste rezultatul este net superior.

Norbi

MesajTrimis: Dum Feb 21, 2016 3:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da stiu, m-am gandit ca nu o sa fie simplu de reglat, dar iti multumesc pentru toate informatiile date, si pentru ajutor. Very Happy
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum