|
Autor |
Mesaj |
compteam
Data înscrierii: 04/Dec/2006 Mesaje: 15 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 1:33 am Titlul subiectului: Sistem de calitate ridicata pentru Megane Sedan II |
|
|
Salut,
as dori de la voi (i-am trimis si lui mihai un pm pana sa gasesc sectiunea aceasta) care ar fi configuratia ideala, de calitate, (si cat costa) pentru un Megane Sedan II, fabricat in 2005.
Aici ar intra, banuiesc
- HU
- Boxe
- amplif
- sub (dar as prefera unul mai micutz, sau unlu care sa se "muleze" usor in portbagaj, adica sa nu ocupe tot spatiul. Se poate obtine claritate deosebita a sunetului si fara sub? Ca mai am unul in casa, si sta degeaba )
- folie : dynamat si famila lor;
Ce intrebare mai am:
se poate monta un HU de calitate dar care sa fie in continuare comandat de la satelitul de langa volan ?
Pe masina exista acum dotarea standard, adica un CD cu 4 boxe. mai multe date nu stiu despre el.
Bugetul : dat fiind ca am cerut calitate ridicata (dar la nivel de amatori, sa spun asa, adica nu de mii si mii de E), astept de la voi ceva sugestii, si eu vad daca ma pot chinui sa fac rost de acei bani sau nu. Oricum, ma astept sa sara bine de 1000 E. Maxim 2000 E.
Ce ascult: gen rock, gen disco, Cardigans, Nightwish, Marton, muzica instrumentala cateodata, muzica electronica, muzica din cluburi. Fara populare (deocamdata) si clar fara manele. Deci o amestecatura. Insa vreau CLARITATE de la acest sistem. Sau poate chiar asta inseamna CALITATE.
As vrea preturile si pentru manopera, macar estimativ, ca sa-mi pot face un deviz total.
Mihai, daca crezi imi raspunzi pe pm mai bine, este ok.
Daca m-am contrazis prin ce am zis mai sus, sa stiti ca-s total neinitiat in car audio...
Salutare la toata lumea :
|
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
|
Sus |
|
 |
compteam
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 1:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru feedback.
Oricum, banii astia ii voi strange pana in primavara sper.
Ce intrebari mai am:
- se pot adapta aceste difuri de 16 pe megane ? banuiesc ca cele din usile fata acum sunt mai mici.
- HU compatibil cu comanda de langa volan exista? Este acest Clarion?
- Dif spate nu se mai pun?
- Cele doua ampl si subul imi vor lua jumatate de portbagaj ? Se pot baga sub scaunele din fata (in podea de fapt exista doua cutii), sau exista posibilitatea de a fi inundate ?
|
|
Sus |
|
 |
taz21 Pasionat
Data înscrierii: 23/Oct/2006 Mesaje: 75 Locație: Jud. C-ta
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 1:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
@asus - pt. difuzoarele Ultimate cred ca iti trebe un amplificator mai bun,in nici un caz din seria Classic. In rest este OK configuratia ta.
@compteam- am inteles ca la megane ar fi mai dificil de facut o instalatie buna din cauza ca difuzoarele fata ar fi prinse de fata de usa si nu de tabla. Mai intereseaza-te de treaba asta.
Parerea mea
|
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 4:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
difuzoare spate sunt inutile. un sistem bun pe fata, asigura toata gama de frecvente impreuna cu subul. si TAZ, nu subestima amplificatoarele din seria clasic de la DLS. mai ales ampli-ul in cauza.
|
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 7:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ultima modificare efectuată de către Silviu la Vin Dec 15, 2006 7:24 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
compteam
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 8:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Baieti,
multumesc de idei. Oricum, bugetul la ora asta are 0 E. Insa m-am ambitionat si sper ca la 1 martie sa am toti banii. ca vreau ceva mai pentru mine, pentru suflet sa spun (sau urechi ? .
Insa, tot imi mai trebuie idei. Si mai am intrebari fara raspuns: daca le voi cumpara de la be loud, unde le voi monta. Cine ma va consilia in ce sa iau, bineinteles avand la baza propunerile de la voi. Dar cineva mai avizat ca mine va trebui sa hotarasca, normal. Care-i treaba cu comanda de volan. Exista adaptor pentru aceste HU Clarion?
Pot monta statiile in podea?
Pot monta difuri de 16 pe Megane, in usi. Cineva mai sus sounea ca nu prea? Si atunci ce fac ?
Cine imi face cutie la subwoofer?
Am nevoie de alt alternator? Daca da, unde gasesc si unde il instalez? La Serus (e inca in garantie masina)?
O gramada de intrebari dupa cum se vede....
Oricum sunteti buni si mai astept de la voi ceva raspunsuri, la cele de mai sus...
|
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 8:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
poti monta statiile si pe podea cu conditia sa fie bine fixate si sa nu fie expuse firele (in special plusu) la rupere.
difuzoare de 16 nu stiu daca poti monta,dar ia o ruleta si masoara
cutia pt subwoofer ti-o pot face cei de la be-loud
de cati Ah e alternatorul tau ? oricum mai ai nevoie de un condensator care il gasesti tot la be-loud http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Condensatoare/
|
|
Sus |
|
 |
compteam
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 8:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Iti dai seama ca in cartulia masinii exact asta nu scrie neam: cati Ah are alternatorul. Ma voi uita la el pe viu, sa vad daca scrie pe undeva la vedere ceva.
Cu montatul IN podea ma refeream la niste cutii (pentru laptop si / sau agende cred) care se afla in fata scaunelor din fata. Acolo imi pare mie cel mai ascuns. Insa cred ca ar trebui superizolate cumva sa nu intre apa deloc, chiar daca pana acum nu s-a intamplat.
Si comanda de volan? Ca nu mi-a raspuns nimeni la asta. Exista ceva compatibil , adaptoare, interfete, pentru Clarion ?
|
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
|
Sus |
|
 |
compteam
|
Trimis: Lun Dec 04, 2006 8:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am vazut si condensatorul mai sus, ca asta fac de cateva ore: ma zgaiesc la toate produsele alea...
|
|
Sus |
|
 |
taz21 Pasionat
Data înscrierii: 23/Oct/2006 Mesaje: 75 Locație: Jud. C-ta
|
Trimis: Mar Dec 05, 2006 10:15 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu poti monta amplificatoarele in sertarele de sub scaune pt. ca nu au aer deloc si se vor incalzi ca naiba.
Si intra si tu la Clarion si vezi ce cd-player merge cu comenzile de pe volan, ca nu e foarte greu de facut asta.
|
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mar Dec 05, 2006 10:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Ultima modificare efectuată de către Silviu la Vin Dec 15, 2006 7:25 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
compteam
|
Trimis: Mar Dec 05, 2006 1:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am gasit pe site la Clarion ceva despre Remote controls si adaptarea la masina respectiva (are pt aproape toate marcile de masini o descriere). Si are si mufa desenata. Asta cred ca va fi buna.
Megane with "TUNER LIST" ( 02> )
Wire Interface IR Interface Harness
RCE-114W RCE-114F (available in June 05)
Features Connector Type
VOL+ VOL- PRE+ PRE- BAND MUTE SOURCE
Description: |
|
Filesize: |
20.79 KB |
Viewed: |
423 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
andreicri
Data înscrierii: 28/Iul/2006 Mesaje: 15
|
Trimis: Mar Ian 02, 2007 11:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
si pe mine ma intereseaza cum se poate face o insonorizare calumea a usilor de megane,tinand cont de particularitatile sale.Chiar nu a facut nimeni asa ceva sa ne dea o idee?
|
|
Sus |
|
 |
|