Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sistem de difuzoare pt BMW

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
ihearto
Pasionat

Data înscrierii: 18/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Aug 25, 2006 1:01 pm    Titlul subiectului: Sistem de difuzoare pt BMW Răspunde cu citat (quote)

Salut!
Am nevoie de un sfat dat de cineva care chiar se pricepe si cred ca dumneavoastra imi puteti raspunde la obiect.
Pe un auto BMW E39- seria 5 producatorul are instalate 4 difuzoare cu diametrul de 13 cm si 6 tweetere: difuzoarele pe usile din fata si pe consola spate, iar cele 6 tweetere sunt asezate 4 in fata si 2 pe usa spate.
Sunetul este, din pacate, departe de a se auzi...decent.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- pastrand unitatea de sunet a masinii, se pot monta 4 difuzoare Magnat Xcess 132, care au diametrul de 13 cm, in locul celor originale? Banuiesc ca instalatia audio nu are puterea acestor boxe si, din acest motiv, imi este necesar vreun amplificator, etc?
- ar trebui schimbate si cele 6 tweetere?
- daca va ganditi la alta configuratie, va rog sa mi-o spuneti si mie...eu nu am cunostinte in acest domeniu. Mentionez ca nu doresc sa tai din tabla, difuzoarele spate stau in niste "locasuri" speciale, nu sunt fixate in consola spate.
- daca aceste difuzoare (Magnat Xcess 132) pot asigura un sunet de calitate fara a mai atasa si un woofer?

Multumesc anticipat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Mie Aug 30, 2006 5:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nimeni?! Sad
In orice caz, atat achizitia cat si montajul doresc sa le fac la dvs...
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mie Aug 30, 2006 6:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

scuze de intarziere...

1. folosind player-ul masinii nu vei obtine in veci un sunet de calitate. cel mult decent daca amplifici separat difuzoarele.

2. Seria Xcess de la Magnat sunt difuzoare de top ce necesita amplificare, mai ales sistemele. Xcess 132 ar merge si pe player dar pe un player bun, nou, nu cel de pe masina.

3. Daca schimbi doar wooferele nu vei obtine mare lucru pentru ca inaltele de care sunt responsabile tweeterele ofera claritatea si definitia sunetului. Eu iti recomand sa schimbi si tweeterele, sa alegi sisteme de difuzoare.

4. Nici un difuzor oricat de bun si de amplificat ar fi nu poate oferi bass comparabil cu un subwoofer. Daca vrei sa "simti" bass-ul, chiar si putin, neaparat subwoofer.. si pentru BMW trebuie ceva relativ puternic pentru ca masina e foarte bine izolata si "legata"...

Daca chiar nu vrei sa schimbi player-ul singura optiune ar fi sa schimbi difuzoarele si tweeterele (cumparand sisteme de difuzoare pe 2/3 cai) si sa le amplifici cu un amplificator separat.
Sus
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Mie Aug 30, 2006 7:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mihai, in primul rand iti multumesc pentru raspuns.
In concluzie: trebuie sa amplific separat difuzoarele, deoarece nu am cum sa schimb playerul original. Ar arata urat. Te rog sa-mi specifici cate amplificatoare (am mai spus ca nu ma pricep deloc Very Happy ) si cat costa ele.
Am vazut pe forum un topic in care se afirma ca in spate trebuie instalate difuzoare coaxiale. Cum diametrele sunt de 13 cm, am sa ma opresc la Magnat Xcess 132.
In portiera din fata, Magnat Excess 213. Astea sunt integrate la rubrica "sisteme". Asta inseamna ca ele sunt livrate odata cu tweeterele, sau trebuie sa le iau separat? Daca da, recomanda-mi te rog de care.
Dupa montarea acestor componente mai pot adauga ulterior un subwoofer fara sa mai fie necesara vreo demontare? Si ce subwoofer recomanzi?

Inca o data, iti multumesc pt raspunsuri.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Aug 30, 2006 7:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca ai tweetere si pe portierele din spate trebuie ca si cele din consola sa fie sistem n coaxiale. In bord am inteles ca sunt alte 4 tweeter. 2 o sa fie de la sistemul de pe portierele din fata (e pachet 2 dif+2 tweetere+crossover). In celelalte 2 locasuri de tweetere fie o sa pui tweetere separate (cum sunt pe la JBL parca) sau deloc.
Ca statie iti trebuie doar una cu 4 canale (vezi ce recomanda mihai).
Eventual subwooferul o sa stea in portbagaj (cutia in sine) alaturi de statia sa si pobabil statia difzoarelor si un condensator.

mihai
Site Admin

MesajTrimis: Joi Aug 31, 2006 11:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pe fata esti sigur ca sunt de 13 cm?
Daca da, atunci Xcess 213 sunt OK.
Ca amplificator, ceva intre 4 si 500 RON ar fi OK. Cateva variante:
Blaupunkt GTA 4 Special, Magnat The Rock 600 sau chiar Magnat Phantom 4000.
In legatura cu subwoofer-ul spune-ne un buget in care vrei sa te incadrezi. Pentru BMW trebuie investit ceva mai mult si e mai greu sa obtinem un bass bun.
Eu iti recomand sa pui si difuzoarele amplificate si woofer-ul in acelasi timp pentru ca altfel nu vei avea un sunet echilibrat.

(sigur nu te mai gandesti la treba cu alt player? ar face o mare diferenta... si cu adaptorul de bord necesar poate arata bine)
Sus
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Joi Aug 31, 2006 2:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si pe fata si pe spate difuzoarele au diametrul de 13 cm.
In concluzie, ma opresc la Magnat Xcess 213-sistem- atat pe fata, cat si pe spate.
Ca amplificator, Magnat Phantom 4000. (e mai scump, deci o fi putin mai bun Rolling Eyes ).
Cat despre subwoofer...tot Magnat as vrea daca musai trebuie. (in definitiv, sunt aceeasi marca!) undeva intre 5 si 6 milioane.
As vrea sa stiu cat mai costa condensatoarele sau ce mai trebuie (pt ca oricum nu stiu ce fac) ca sa-mi stabilesc bugetul.
Locuiesc in provincie, deci as vrea sa stiu daca trebuie sa ma programez pt instalare sau sa vin (sunand in prealabil la nr de pe sit) direct la Bucuresti pt instalare. Mersi pt raspunsuri.
Sus
Lucas
Pasionat

Data înscrierii: 04/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 11:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum zicea si Mihai...daca vrei sa auzi un sunet imbunatatit mult in masina, trebuie sa schimbi cd-playerul masinii. Sunt de acord cu tine ca unele cd-playere ar arata ca nuca in perete in bord..dar parerea mea ( e clar ca e subiectiva ) este ca Alpine are niste modele foarte elegante la design. La fel si Pioneer`ul si Sony`ul la ceva bani. Eu zic totusi sa iei in considerare si o eventuala schimbare a cd-playerului. Oricum dupa ce iti montezi difurile , ampliful si subwooferul , upa ce auzi cum suna, vezi tu..daca esti multumit asa e ok. In legatura cu condensatorul....avand in vedere ca e BMW , cum zicea si cineva mai sus....este izolat fonic bine..deci iti trebuie in subwoofer destul de puternic. Am inteles ca la puteri mai mari de 300 W RMS ti-ar cam trebui condensator. Acuma vezi tu...dupa ce ti-ai montat sistemul , noaptea cand aprinzi farurile , da muzica aproape la maxim si urmareste farurile..daca vezi ca pierd din putere in momentul bass-ului e clar ca iti trebuie condensator fiindca daca nu iti pui , pe langa ca e deranjant sa tot " clipareasca " farurile , risti sa distrugi incet dar sigur bateria.
Sus
ihearto
Pasionat

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 12:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu am CD-player... Mad am caseta cu magazie de CD-uri in portbagaj, magazie care momentan lipseste.
As fi vrut ca in locul casetofonului din bord sa pot monta altceva, dar nu exista player care sa se potriveasca ca dimensiuni.
Mersi pt sfaturi, in septembrie vin in B (nu stiu exact data)si sun in prealabil pt programare.
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Vin Sep 01, 2006 1:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Exista adaptoare de bord care acopera spatiul in plus si poti pune un player standard si arata foarte bine.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum