| |
| Autor |
Mesaj |
yourTeo
Data înscrierii: 18/Oct/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Sâm Oct 18, 2008 10:53 pm Titlul subiectului: Sistem difuzoare de 16,5/17cm |
|
|
Salutare! Am un peugeot in care am bagat niste JBL GT5-963 pe spate si Sony XS-F 1725 in usi p fata. Sincer sunt foarte dezamagit de sony-uri si vreau sa imi iau un sistem de difuzoare sa se auda bine impreuna cu JBL-urile existente de care sunt foarte multumit. Eu mam gandit la 3 optiuni : Crunch GTR 6.5Ci sau Coustic CS652 sau JBL GT5-650C. Va rog sa sariti in ajutorul meu cu opinii sau propuneri. Va multumesc.
_________________ My fake plants died because I did not pretend to water them.
Ultima modificare efectuată yourTeo la Dum Oct 19, 2008 12:31 pm, modificat de 2 ori în total |
|
| Sus |
|
 |
adypala Priceput
Data înscrierii: 15/Iun/2008 Mesaje: 253
|
|
| Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 493
|
Trimis: Lun Oct 20, 2008 12:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| In conditiile in care vrei sa te incadrezi in bugetul stabilit de cele trei variante propuse initial de tine, cea mau buna alegere ar fi Crunch GTR6.5ci. Daca insa vrei sa "extinzi" un pic bugetul in sus, Helix-urile pe care ti le-a propus adypala sunt intr-adevar niste sisteme foarte bune din in gama celor pana in 300Lei. Daca esti din Bucuresti sau daca ai drum prin Bucuresti, te asteptam la sediul nostru sa asculti ambele variante pentru a te decide singur.
|
|
| Sus |
|
 |
yourTeo
Data înscrierii: 18/Oct/2008 Mesaje: 2
|
Trimis: Mar Oct 21, 2008 5:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va multumesc. Cred ca o sa merg pe varianta helix-urilor. Am sa va trimit un feedback in acest sens.
_________________ My fake plants died because I did not pretend to water them. |
|
| Sus |
|
 |
strumfuadi
Data înscrierii: 30/Sep/2008 Mesaje: 15
|
Trimis: Dum Oct 26, 2008 9:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va salut. Oscilez intre Focal Polyglass si Infinity Kappa. Ce recomandati?
Acum vreo 2 ani am avut pe masina Infinity Reference si sunau excelent, ma gandesc ca gama Kappa e si mai si.
Pe de alta parte, despre Focal am auzit numai de bine, insa nu am apucat sa le ascult pe nicaieri.
Multumesc ptr pareri.
|
|
| Sus |
|
 |
AlexBanu Priceput

Data înscrierii: 18/Iul/2008 Mesaje: 402 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Oct 27, 2008 5:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru un sistem de SQ, Focal sunt ideale..avantajul polyglass e ca sunt bune in orice tip de usa canta bine in free-air..
Despre infinity pot sa spun doar ca au fost un brand si raman un brand dar nu si bun din punct de vedere al calitatii ci doar al marketingului pe care il practica.
_________________ Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD |
|
| Sus |
|
 |
strumfuadi
|
Trimis: Lun Oct 27, 2008 6:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu de marketing, nu sunt economist, sunt inginer.
Tot ce stiu e ca Reference de la Infinity suna excelent (bine, acum 2 ani erau pe 4ohm).
De la Focal mi'a atras atentia seria Polyglass, insa materialul membranei wooferului este din... hartie, iar pentru un montaj in usi mi se pare cam riscant.
|
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
Trimis: Lun Oct 27, 2008 7:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
hartie? crezi ca membrana de la Polyglass e facuta din coli de hartie A4?
_________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Lun Oct 27, 2008 9:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
polyglasurile nu sunt cu membrana din celuloza(sau hartie)
chiar numele indica din ce e,plastic (polipropilena) intarita cu particule de sticla.
Din pacate hartia reda cea mai naturala medie ,dar la masina din cauza soarelui si a umezelii se macina.Acestea se trateaza(termenul fiind 'coating'),cu diverse lacuri (uleiuri de sharpe ) dar acestea reduc proprietaile initiale ale haritei si poate sa nu mai suna la fel,iar daca se imbiba bine de tot se ia si din dinamica,se imbacseste sunetul si se leneveste
Hartia rullz,cine stie despre ce vorbesc bine cine nu,'lasa ba ca merge-asa'
O mebrana de hartie se face cu mai mult mult 'know-how' si neceita mai mult e procese si timp ,ca doar nu sunt 'coli A4' lipite intre ele pe 'calapod'
Membranele compozite si cele din plastic ordinar ies cu sacu' pe minut
|
|
| Sus |
|
 |
strumfuadi
|
Trimis: Mar Oct 28, 2008 10:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Vezi attach. E vorba de "Con traditional de hartie, pe care s'au depozitat prin lipire mici sfere de sticla".
Dar tot con de hartie ramane, sensibil la umezeala.
Acustic cred ca este mai bun decat seria lor entry level (Acces), insa la Acces au folosit fibra de sticla si peste tot zic ca este all weather.
| Description: |
|
 Download |
| Filename: |
polyglass.PDF |
| Filesize: |
419.94 KB |
| Downloaded: |
306 Time(s) |
|
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Mar Oct 28, 2008 12:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu cred ca trebuie sa-ti faci probeleme din acesta cauza.SUnt totusi facute pt auto de niste persoane cu experienta.Nu cred ca nu au luat ei acest fenomen in considerare.DAca erau cateva sute de mii parca mai ziceam,dar sunt totusi ceva
Daca ai pe unde sa le asculti si iti plac nu mai sta pe ganduri ca se 'strica',asta daca nu vrei sa le tii 10-15 ani si apoi sa le vinzi la suprapret ca opere de muzeu .
SUnt f multi posesori de asa ceva si nu cred ca am auzit pe vreunul sa prezinte acest aspect ca un lucru negativ.Totusi nu stau in 'apa' sau ploua pe ele.Iar impotriva umezelii sigur au tratament.Daca ai vedea woferele de sonorizare cum sunt lasate si unde trebuie sa functioneze te-ai inchina.
Deci stai linistit.
Dar asculta-le,pt ca sunt unii care prefera un sunet mai moale /nederanjant.
Pt a suna bine ai nevoie si de sursa si amplificare pe masura,pt ca sunt f transparente si infipte(mai ales tw!)
Uita de infiniti,s-au dus pe..
|
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Oct 28, 2008 1:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poti incerca asa ceva (si cu insonorizant peste plasa de tabla) ca sa te aperi de umezeala din usa...
Iese un "acoperis" pentru difuzor...
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
strumfuadi
|
Trimis: Mar Oct 28, 2008 1:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru raspunsuri!
| CBI a scris: |
Dar asculta-le,pt ca sunt unii care prefera un sunet mai moale /nederanjant.
Pt a suna bine ai nevoie si de sursa si amplificare pe masura,pt ca sunt f transparente si infipte(mai ales tw!)
Uita de infiniti,s-au dus pe.. |
Totul va fi pus pe o laguna 1 phase 2. Momentan am luat adaptorul pentru remotzica de la volan, urmeaza sa iau un alpine 9884R.
Am deja un amplif 4x100rms@4ohm, insa nu vreau sa fac discoteca, vreau sunet curat la volumuri omenesti.
Am citit si pe alte forumuri despre polyglass si ziceau baietii ca tweeterele sunt foarte ciudate, foarte agresive. Mie imi plac cum suna cele din matase, de exemplu, inalte curate dar mai soft, fara sa iti gaureasca timpanele.
De ce spui ca Infinity s'au dus pe...?
PS: unde se gasesc "plase" d'astea ca cea din poza?
|
|
| Sus |
|
 |
|