|
|
|
Autor |
Mesaj |
bob
Data înscrierii: 22/Feb/2007 Mesaje: 2 Locație: Fagaras
|
Trimis: Joi Feb 22, 2007 3:06 pm Titlul subiectului: sisteme de difuzoare pe 2 ohmi sau 4 ohmi? pentru fidelitate |
|
|
Am un player PIONEER DEH-P5730MP (iesirea e pe 4 ohmi) si am comandat la be-loud un sistem de difuzoare INFINITY REF 6510CS (4 ohm), dar mi-au venit INFINITY REF 6520CS (sunt pe 2,6 ohmi , dar scrie ca sunt pregatite si pentru 4 ohmi). Eu vroiam fidelitate, nu putere (la 2 ohmi puse doar pe player suna mai tare comparabil cu vechile JVC-uri pe 4 ohmi la acelasi volum).
Am nevoie de un sfat. Sa le las neamplificate, doar la player, sau sa iau un amplif care scoate si pe 2 ohmi. S-ar imbunatatii fidelitatea daca si amplificatorul scoate pe 2 ohmi, sau unele pe 4 ohmi ar avea fidelitate mai mare cu un amplif pe 4 ohmi? |
|
Sus |
|
 |
themichael Pasionat
Data înscrierii: 15/Ian/2007 Mesaje: 144 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 23, 2007 3:02 pm Titlul subiectului: Re: sisteme de difuzoare pe 2 ohmi sau 4 ohmi? pentru fideli |
|
|
As vrea sa te ajut eu,dar nu prea sunt in masura. Oricum eu in locul tau le-as fi refuzat pe alea si le asteptam tot pe cele pe 4ohmi. Acum ca deja le ai pe astea, fii atent, ca din ce am inteles eu de pe aici de pe forum daca le folosesti pe alea de 2ohmi la casetofon de 4ohmi se poate sa arzi player-ul,sau chiar boxele, nu stiu exact. Ideea e ca daca iti iei amplificator nu va mai fi nicio problema, ca ala scoate si pe 2 si pe 4ohmi. Daca ai 4 boxe si 2 sunt pe 2ohmi si 2 pe 4ohmi le poti amplifica pe impedanta lor cu un amplificator 4X. tii 2 canale pe 2ohm si 2 pe 4ohm. Imi pare rau ca nu iti spune nimeni nimic. Ti-am zis,eu nu prea ma pricep dar cred ca am ce am scris sus este corect. Trebuia sa le refuzi,din moment ce nu erau ce ai comandat tu si din cate am vazut eu,sunt pe 2ohm si atat. |
|
Sus |
|
 |
brian Pasionat
Data înscrierii: 05/Sep/2006 Mesaje: 91 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 23, 2007 4:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Playerul fiind pe 4 ohmi, nu poti pune difurile direct la player, deci daca pui difurile de 2 ohmi pe player o sa arzi finalii playerului. ca sa rezolvi problema ar trebui sa iti iei un amplificator pe 2 canale. fidelitatea nu este data de impedanta din cate stiu ci de cat de bine sunt amplificate difurile si cat de bine stiu sa redea sunetele. |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Vin Feb 23, 2007 4:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Difuzoarele Infinity REF pe 4 ohmi nu se mai fabrica. Seria noua arata la fel dar sunt pe 2 ohmi, 2,6 ohmi mai exact, asta scrie pe cutii.
Am updatat si noi site-ul in concordanta.
Infinity zice ca merg pe playere ce suporta doar 4 ohmi.
Cu o impedanta de 2,6 ohmi pe un player bun cum e al tau nu ar fi probleme daca ramanem la volume acceptabile, sub 70% din reglajul de volum al player-ului. Fiind difuzoare de o impedanta mai mica vor papa mai mult curent si probabil vor depasi curentul maxim pentru care a fost proiectat amplificatorul. Riscurile sunt sa se incinga amplificatorul player-ului mai tare decat ar trebui si ori sa intre in protectie si sa se opreasca ori sa crape. Depinde numai de cat de tare dai...
In concluzie, daca vrei sa returnezi difuzoarele le primim, banii inapoi 100%. Contacteaza-ne prin email. Sau poate vrei sa le schimbi cu ceva similar de 4 ohmi (MTX poate?).
O inlocuire cu Infinity REF pe 4 ohmi nu este posibila deoarece nu mai exista pe 4 ohmi.
Daca aveai planuri de amplificare in viitor pastreaza-le, sunt super OK si orice amplificator dedicat duce 2 ohmi fara nici o problema. |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|