Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Sitem componente fata pentru fabia
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
cristi001

Data înscrierii: 02/Ian/2014

MesajTrimis: Vin Ian 03, 2014 2:57 pm    Titlul subiectului: Sitem componente fata pentru fabia Răspunde cu citat (quote)

Va salut stimati conducatori audiofili.
Va prezint mai inatai datele problemei:
Automobilul este o Skoda fabia elegance hatchback, din 2000.
Difuzorul de pe stanga fata , e defect, asa ca ma gadesc la schimbarea sistemului de componente fata:
As merge pe midbass-uri de 13 Cm, desi pe unde am scotocit se zice ca merge si 16.5Cm. Dar nu vreau sa risc. Difuzorul vechi in incinta de plastic originala nu masoara mai mult de 14.5cm (cu tot cu plastic) in partea superioara. Adancimea de montaj sa fie max 58mm.
Playerul este un Clarion CZ201 4X20W RMS. Nu doresc amplificare. Nu imi place muzica data foarte tare, cel putin nu cand conduc.

3 variante mi-au atras atentia pana acum:

A. Clarion SRE-1321S: Avantaje: pretul redus, si poate ca se pupa bine cu HU !?. Si are 40W, ceea ce inseamna ca pot scoate ceva mai mult din ce poate el. La dezavantaje, 91Db, la sensibilitate (as zice ca medie). in concluzie din specificatii pare foarte bun la ce am eu nevoie, dar tot cautand pareri pe net, au intervenit mofturile Very Happy , asa ca :

B. DLS Classic K5. In afara de faptul ca sun made in Suedia, si laudate , nu pot zice mare lucru despre ele.

C. Hertz Dieci DSK 130.3. Desi au 60W (cam mult fata de ce am nevoie), ma bazez pe faptul ca au 93DB, sensibilitate. Asa ca sper sa sune bine si la 5-10 W, cat voi asculta in cea mai mare parte. Sper sa am unde sa instalez si crossoverul, in portiera, si sa nu imi dea batai de cap prea mari.

Din teama ca montajul necesita adaptare si nu stiu ce calitate ca iesi necunoscand meseriasi in domeniu, ar mai fi si varianta achizitionarii unui difuzor de midbass original din dezmembrari, la 40 Ron + transport.

Astept pareri.
Razz
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stoica22
Priceput

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Vin Ian 03, 2014 5:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

banuiesc ca ai geamuri electrice ...in acest caz pune inele adaptoare si baga un sistem hertz dieci 16,5 si scapi de problema bft
cristi001

MesajTrimis: Vin Ian 03, 2014 7:53 pm    Titlul subiectului: HERTZ 165.3 Răspunde cu citat (quote)

Da, are geamuri electrice. Din pacate si adancimea de montaj este peste 60mm la dieci dsk 165.3
Sus
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin Ian 03, 2014 9:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Poti merge pe asa ceva http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Dieci/DSK-170.3/ si un set de inele MDF.
stoica22
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 03, 2014 11:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

odata ce pui inele mdf deja adancimea de instalare se micsoreaza cu grosimea inelului mdf Wink

eu am punto si incep un proiect cu cate 2 midbasi in fiecare portiera,si asta fac ... pun 1 sau 2 inele mdf unu peste altul binenteles ca vei avea difuzorul mai in exterior ... si vor fii inclinate cu fata spre sofer nu paralele cu portiera

ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Vin Ian 03, 2014 11:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acum depinde si de la masina la masina cum sta treaba, cel putin pe logan cu inele din MDF maresti adancimea din instalare deoarece ele sunt oarecum prinse pe fata de usa.
cristi001

MesajTrimis: Sâm Ian 04, 2014 12:18 am    Titlul subiectului: Inele MDF Răspunde cu citat (quote)

Capitonajul usii vine peste midbass, in zona difuzorului are un grilaj, nu este decupat circular, si nu imi doresc modificari de amploare, in concluzie nu pot depasi 60mm. Unde as gasi inele MDF? Eu am gasit ceva aici, dar nu stiu ce latime au: http://www.*****.ro/boxe-auto/vand-inele-mdf-orice-dimensiune-1331227890.html#msg401177

Interesanta varianta cu hertz dieci dsk 170.3, nu mi-am inchipuit ca vor avea adancime mai mica ca dsk 165.3. Totusi va fi pacat de ele ca le voi folosi la 5-10 % din puterea pe care ar putea sa le suporte 80W RMS, dar daca se va auzi super bine, nu ar fi o problema pana la urma.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Ian 04, 2014 10:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

CĂąnd va deveni chat-ul disponibil intrii și Ăźntrebi acolo despre inele și-ți va da și masuri exacte. Varianta de la Hertz care ți-am dat-o este gĂąnditĂŁ pentru legare direct la player, 80w rms nu au nici Ăźn ruptul capului așa cĂŁ nu-ți face griji, se aud foarte bine dar sĂŁ știi cĂŁ nu au cine știe ce bass Ăźn schimb pe Ăźnalte sunt foarte ok. Nici acei db nu sunt reali:marketing, obișnuiți-vĂŁ Smile). Crossover-ul se monteazĂŁ Ăźn mașinĂŁ Ăźn nici un caz Ăźn portiera, Ăźntrerupi firele Ăźl pui pe acolo pe jos de unde iese firul din bord și intra Ăźn acel furtunas sĂŁ se ducĂŁ Ăźn portiera și așa nu trebuie sa te Ăźntorci cu alt fir pentru tw din ușa Ăźn mașinĂŁ ceea ce e mai greu și-ți ajunge firul ca lungime din pachet. Oricum Ăźnainte de a achiziționa intereseazĂŁ-te bine despre montaj ca sunt de 17cm (nu exacți mĂŁsurați cu ruleta, deci nu cred ca te poți orienta așa).
cristi001

MesajTrimis: Sâm Ian 04, 2014 12:30 pm    Titlul subiectului: Inele MDF Răspunde cu citat (quote)

Are importanta daca inelele sunt MDF sau plastic? . Am gasit urmatoarele variante.
http://www.****.ro/car-sound/integrare-oem/skoda/inele-mdf-fabia-m702319-5572.html?arata=comanda

http://www.*****.ro/car-sound/integrare-oem/skoda/inele-fabia-m428398-5569.html
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Ian 04, 2014 1:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, are o foarte mare importanta deoarece plasticul transmite si ultimul fir de vibratie in portiera pe cand MDF-ul reduce din ele, daca mai si insonorizezi portiera vei fi foarte multumit. Am vazut ca cd player ai destul de bun deci go4it Very Happy
cristi001

MesajTrimis: Sâm Ian 04, 2014 4:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc de sfaturi.

Am gasit chiar pe be loud inele MDF, chiar si mai ieftine Laughing . Urmarind si sfaturi de pe alte forumuri, deocamdata m-am oprit la DLS K6, si de ce nu, pentru spate sa iau si DLS K4. Motivul ar fi ca scot mai bine frecventele joase, si sunt mai "prietenoase" supa spusele unui pasionat in domeniu din Brasov. In plus ies si mai ieftin.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Ian 04, 2014 5:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Degeaba scot frecvente joase, fara amplificare si insonorizare nu vei simti absolut nici o diferenta Smile Sunt mai prietenoase in sensul ca tw nu sunt asa ascutite dar aici intervine gustul fiecaruia pt. sunetul bright/dark. Cand auzi o vioara sau un instrument ascutit sa fie asa clar te indragostesti. Cat despre boxele de pe spate mai bine investesti mai mult pe fata, nu cred ca vrei sa faci conform pt. pasageri.
stoica22
Priceput

MesajTrimis: Dum Ian 05, 2014 9:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cauta pe mercador inele mdf ... este cineva din bacau caremle face cu 20 lei perechea ... si eu tot la el dau comanda cand ma hotarasc ce midbasi imi iau
dragosdls
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013
Locație: Prahova

MesajTrimis: Dum Feb 16, 2014 7:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Difuzoarele DLS stiu sa cante in comparatie cu multe altele. Daca vrei sa folosesti playerul si nu vei pune amplificare, modelele alese de tine sunt excelente. In Brasov este importatorul pe Romania al produselor DLS.
Sus
cornel.sarbu

Data înscrierii: 31/Ian/2014

MesajTrimis: Vin Feb 21, 2014 10:13 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut si eu tot o fabia sedan din 2003 ,

pe fata tot din cauza adancimi si geamurilor electrice pe fata am ales acest model , si de inele deoarece si cele din fabrica sunt puse cu inele ...

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Mac-Audio/Pro-Flat/PF-2.16/
cu insonorizare facuta , pot spune ca e foarte ok , sunetul este clar

iar pe spate mi-am ales niste kickere ovale cele de 70 rms , de care sunt foarte multumit bass foarte puternic si claritate buna .

un sfat .. orice ai pune pe fata , insonorizeaza usile, altfel o sa bazaie din toate incheieturile masina ....

daca nu sunt fonduri de un insonorizant profesional , e bun si alubandul Very Happy
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum