|
|
|
Autor |
Mesaj |
edutzu_relay
Data înscrierii: 27/Mar/2011 Mesaje: 6 Locație: NEAMT + Viena
|
Trimis: Dum Mar 27, 2011 3:17 am Titlul subiectului: SKODA OCTAVIA 2 ! AJUTOR ! |
|
|
As dori sa ma ajutati cu o sugestie pentru un sistem audio complet pentru o Skoda Octavia 2 din dec 2006 . Deabia mi-am cumparat masina , deci nu stiu chiar tot despre ea . Are 4 difuzoare in portiere si 4 tweetere si HU original cu ecran alb negru . Sunt deschis la orice sugestie , inclusiv sa dau jos tot de pe ea si sa inlocuiesc . Momentan mai detin de pe fosta masina un Sub http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Hifonics/TITAN/TX12R/ de 400 Rms , o statie SAL de 800 wati si una Hifonics http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/HIFONICS/TITAN/TXi_4400/ de 500 W . Mai detin cabluri destul de groase si lungi si un condensator de 1.6 Farazi si un Sony HU de 4x50 W . Ce ar trebui sa folosesc din astea , ce ar trebui sa vand , la cine sa caut ajutor, trebuie insonorizare, ? Cat de mare e alternatorul masinii mele , stie careva ? ar trebui sa am in vedere schimbarea lui sau a bateriei ? Mentionez k e break deci am ceva sute de L pt BASS .
BUGET : 5 000 RON sau pana in max 9 000 RON dak e ceva deosebit. . Apoi poate mai lucram la designul portbagajului (aranjare estetica a difuzoarelor) Mentionez ca nu vreau sa particip la competitii , dar vreau ceva trainic, cu o calitate a sunetului superba si PUTERE . Am 20 de ani , deci va dati seama ce vreau )
NU UITATI SA IMI DATI SUGESTII DE ATELIERE , SAU PERSOANE LA CARE POT ADUCE ACEST PROIECT LA SFARSIT
Multumesc din suflet , anticipat !!! |
|
Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Dum Mar 27, 2011 3:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Avantajul unei masini break e ca poti foarte linistit sa mergi pe difuzoare pe partea de bas cu suprafata mare(15" sau 18") nemai fiind neaparat nevoie de foarte multa putere.
O baterie in plus ar ajuta cu siguranta , o insonorizare din nou va ajuta foarte mult in a elimina tot ce inseamna vibratie.
Cat despre condensator poti sa-l excluzi din sistem , cablurile cat de groase sunt??
Amplificatorul hifonics ce il detii poti sa-l folosesti pentru difuzoarele din usi .
Subwooferul actual poti sa-l vinzi, statia sal la fel. _________________ a,e,i,o,u.........invatam sa spunem nu!!!!!!
execut incinte custom,id mess: baubau_bogdan |
|
Sus |
|
 |
edutzu_relay
|
Trimis: Dum Mar 27, 2011 3:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cablurile sunt groase ca un trabuc. Sper ca e buna comparatia ) . Deci tu sugerezi sa renunt complet la sub si sa merg pe niste boxe de putere ? O baterie noua nu ar insemna si un alernator nou ? Insonorizarea unde pot sa o fac ? In max 2 sapt ma voi apuca de proiect , dar pana atunci trebuie sa aud toate parerile posibile . Ca sa nu imi para rau de banii bagati . Dupa ce ma voi apuca , voi atasa poze ca sa vedeti si voi ce iese
Am vorbit si cu un distribuitor oficial (cu service) de la firma ALPINE situat in Viena si le-am dat frau liber sa imi faca o oferta (care cred ei ) si cu pret total cu tot cu montare la Viena . Mentionez ca eu lucrez momentan in orasul mentionat anterior. Dar in doua saptamani vin cu ganduri mari ) |
|
Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Dum Mar 27, 2011 4:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu am recomandat avand un portbagaj mare sa folosesti un difuzor de diametru mare care sa nu necesite foarte multa putere pentru a se putea face simtit. _________________ a,e,i,o,u.........invatam sa spunem nu!!!!!!
execut incinte custom,id mess: baubau_bogdan |
|
Sus |
|
 |
ludovicbmw1 Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010 Mesaje: 689 Locație: slobozia
|
Trimis: Lun Mar 28, 2011 7:10 am Titlul subiectului: |
|
|
de ce trebuie sa faci lucrarea in viena? parerea mea este ca daca astepti putin si iei legatura cu cine trebuie , cu banii care tii cer aia de la alpine viena iti faci un sistem mult mai bun in romania..asta este parerea mea...
daca ai intra pe sectiunea prezentari sisteme ai tot felul de configuratii facute de colegii de pe forum si ai avea ocazia sa faci alegerea dorita....si multi dintre noi au masini breackuri...insa cred ca mai trebuie sa pui ceva peste cei 90 milioane insa faci treaba intr-un breack... nu cu foarte mult...
baubau a spus ca poti merge un sub mare de 15 sau mai bine de 18 ...acum depinde ce vrei sa faci in masina si decat spatiu esti dispus sa scapi pentru subwoofer...
sunt curios ce oferta iti vor face astia de la viena.... _________________ 140 db ; 146,4 db ; 147 db ; 151,2 db ; 154,4 db ; 155,2 db;153.2 db; 153.6 db;bass race 150.9 db |
|
Sus |
|
 |
edutzu_relay
|
Trimis: Lun Mar 28, 2011 2:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru sfat . mai mult de 90 mil anul asta , nu sunt dispus sa dau , deci trebuie sa ma incadrez in astia . Si eu sunt de parere ca trebuie sa fac in tara ca sa ies mai ieftin pentru ca nu totul sta in firma . Cei de la Viena nu mi-au raspuns ink . Ori nu le plac banii , ori raspund ca si ai nostri cand vor ei .
Inca ma gandesc daca vreau ceva asa mare cum zice baubau sau sa ma limitez la un sub mai mic(800-1000 rms) si sa merg pe niste boxe de putere . In mod cert trebuie sa imi pun 2 baterii ceea ce ar necesita si un separator care costa ceva bani (Electricienii spun ca legarea in paralel este ineficienta si ca bateriile se vor descarca simultan iar farurile tot iti palpaie la maxim ) si posibil si un alternator mai mare ca sa faca fatza la atata putere . Am mai vorbit cu o firma din iasi (atelier) AutoMayer care are un patron NEBUN dupa asa ceva si s-ar oferi sa ma ajute insa vrea sa cumpar de la el . Iar eu sunt sigur ca as putea gasi mai ieftin decat ce imi ofera el . Dasemenea mi-ar surade o parare chiar de la BE LOUD si apoi sa fac in atelierul lor pentru ca acolo as avea avantajul garantiei
Ink sunt in faza de documentare . Dak mai apare ceva nou , mai postez iar daca este cineva pe langa Jud Neamt (ex : Iasi , Vaslui , Botosani , Suceava , etc) si are un pont ceva , sau vrea sa ma ajute direct , sa posteze .
Multumesc ink o data pt interesul accordat 
Ultima modificare efectuată de către edutzu_relay la Lun Mar 28, 2011 4:17 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
leone Priceput
Data înscrierii: 27/Feb/2007 Mesaje: 605 Locație: Brasov
|
Trimis: Lun Mar 28, 2011 3:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
In Romania iesi ieftin la montaj eventual.Sunt sigur ca ai putea achizitiona scule extrem de bune din Austria/Germania la un pret mult mai bun decat in Romania.Spun din experienta proprie.
Succes |
|
Sus |
|
 |
edutzu_relay
|
Trimis: Lun Mar 28, 2011 4:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asta e ceva nou ce aud la tine . In general cam tot , in afara de alimentele de baza , sunt mai scumpe aici decat la noi . Ia ca am sa ies un pic pe teren si am sa ma interesez .
Mc de sfat ! Succes si tie in tot ce faci ! |
|
Sus |
|
 |
leone Priceput
Data înscrierii: 27/Feb/2007 Mesaje: 605 Locație: Brasov
|
Trimis: Lun Mar 28, 2011 4:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Experienta mea este din Marea Britanie dar sunt sigur ca si in Austria/Germania sta la fel treaba.Cauta firme de renume ca DD,Rockford Fosgate,Jl Audio,Dls,Mb Quart,chiar si pe ebayul tarilor respective si o sa-ti faci o idee |
|
Sus |
|
 |
edutzu_relay
|
Trimis: Lun Mar 28, 2011 5:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
OOOPA ! m-au sunat cei de la alpine si din cate am inteles , sunt bazati . Au zis k se baga si la alternatoare si la baterie dak e , au zis ca nici o dorinta nu e imposibila ) si mi-au promis ca o sa imi trimita zilele urmatoare o propunere , in functie de bugetul meu in variantele LOW sau HIGH cost .
In mare , ar fi vorba de un HU Alpine de vre-o 200 € , 4 boxe de 250 w fiecar (nush dak rms sau nu ) , condensator si un sub alpine de 500 RMS . Si l-am intrebat dak poate sa imi puna 2 sub si at a zis k da , dar asta e varianta high cost in care intra 2 bat , alternator si separator de baterii . Astept cifrele exacte Nu m-am oprit la ei , asa k mai astept sugestii . |
|
Sus |
|
 |
costy_suceava Audiofil

Data înscrierii: 15/Oct/2009 Mesaje: 943 Locație: suceava
|
Trimis: Lun Mar 28, 2011 8:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu zic sa faci in romania ....9000 ron e o suma buna si cred ca in romania o sa ti faci ceva mai bun in banii aia _________________ alpine 9884R+( ZRX1000.4 +2( SPL-HD25T+Ciare CM200 Spl) +( 2 x Spl Dynamics SPL300D2 + s2000d) |
|
Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008 Mesaje: 324 Locație: TECUCI
|
Trimis: Vin Apr 01, 2011 7:50 am Titlul subiectului: sal |
|
|
salut..eu te sfatuiesc sa-ti faci sistemul in romania, nu de alta dar o cunostinta si-a pus ceva muzik pe masina in italia...manopera a fost 2/3 din pretul total...si e pacat sa bagi 2000 euro si sa te alegi cu scule de 700-1000e...numai ca de la noi tre sa stii cu cine sa vorbesti sa-ti iei scule bune in bani buni..ca de regula la scule mai exotice marja de profit a comerciantilor romani sare de 100% binisor.. _________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|