|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
djviper1981
Data înscrierii: 01/Ian/2012 Mesaje: 3 Locație: focsani
|
Trimis: Dum Ian 01, 2012 7:35 pm Titlul subiectului: Smart Fortwo.Pareri si sfaturi. |
|
|
Salutare.Sunt nou pe aici dar nu chiar nou in domeniu.Nu spun ca nu am multe de invatat, ci doar ca nu sunt chiar la primele arme.
Ceea ce vreau sa gasesc la voi sunt sfaturi si pareri in legatura cu planurile mele pentru aceasta masinuta.
Sa incep prin a prezenta ceea ce am si ce vreau.
Smart fortwo.
HU -JVC AVX-1
SUBWOOFER -INFINITY BASSLINK T
USI -EMPHASER ECP26XT4
BORD -MB QUART RUA 213
AMPLI -AUDISON SRX2S 1 BUC
-AUDISON SR4 1 BUC
Configuratia care vreau sa o fac este cu emphaser+srx2s si urmand sa decid inca un rand de difuri pe care le voi pune impreuna cu mb quart pe sr4.Pana cand voi reusi sa rezolv si cu randul al doilea, mb quart raman legate la HU.
Intrebarile sunt legate de:
1)Cabluri.Dietz dallas de 2.5t sau Dietz Berlin de 1.5 mt.Nu stiu ce sa aleg si daca e mare diferenta intre ele.Ar mai fi bine de stiut unde se gasesc mai ieftin.
2)Insonorizarea.As dori sa fac aproximativ toata masina.Usile sunt de plastic si interior si exterior.Aici ma intereseaza ce as putea folosi si cate straturi.
Am gasit aici silent coat 4mp=4mil, STP silver bulk 4mp=3,9mil, STP gold bulk 4mp=4,8mil.Ideea e ca nu stiu ce diferente e spre exemplu intre silver si gold.Nu stiu nici ce ar mai putea fi ok si aici am nevoie de sfaturi la alte marci si un raport calitate pret ok.
3)Ce condensator recomandati?
Mai sunt multe dar pe moment nu imi vin in minte.
As dori zilele acestea sa ma apuc de ea dar cablurile, insonorizarea si condensatorul imi lipsesc, asa ca daca binevoiti cu pareri sunt binevenite.
Binenteles daca mai trebuie ceva astept sfaturi.
Multumesc pentru intelegere.
|
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008 Mesaje: 324 Locație: TECUCI
|
Trimis: Lun Ian 02, 2012 9:47 am Titlul subiectului: |
|
|
salut..cochetam intr-un imp cu ideea achizitionarii unui smart..si bineinteles prima modificare ar fi fost sunetul....ceea ce vrei tu sa pui in masina o sa sune tare si in rest va fi o ciorba... Dupa mine, as lasa la o parte insonorizatul usilor si bordului si as crea din fibra de sticla si mdf niste 'door pods" ca in linkul de aici http://www.evilution.co.uk/242 In loc de atatea sisteme as pune doar unu amplificat activ de sr4 (sau poate pasiv si ampu va fi atunci in punte daca vrei putere) iar ca subwoofer as fi facut o incinta din fibra de sticla..sub bord sau mai bine zis in bord ca este loc. Totul se rezuma la ce anume dorest: spl sau sq ..oricum n-as face risipa de bani pe cablurile alea rca ce ti le doresti..ca sa le utilizez in configuratia data de tine..
_________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
djviper1981
|
Trimis: Lun Ian 02, 2012 5:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
De ce crezi ca o sa fie o ciorba?Vino si cu argumente.
emphaser are 175rms deci nu pot sa dau in ele cu 100w.De aia am optat pentru srx2s care are 200w pe canal.
Ceea ce zici tu de doorboards am deja.Uite si o poza.Nu am montat inca pe masina dar am tot.Poza e exact cu emphaserul si cu doorboards ce am eu.
Cat despre cabluri din ce stiu au ceva importanta.si nu mi se par chiar scumpe.
Subwoofer ar fi fost bine si cum zici tu dar am infinity asta care e destul de ok si vine si bine in spatele scaunelor, fara sa ocupe mult loc.
Nu ma intereseaza spl, vreau sa se auda bine si de aceea prefer sr4 in locul amplificarii HU.Poate gresesc dar mi se pare mai ok asa.
Mai am o problema.Stiti pe cineva care imi poate face o piesa din fibra?Poze am, posibil as reusi dar nu am timp.
| Description: |
|
| Filesize: |
28.03 KB |
| Viewed: |
342 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
tonu_adrian Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008 Mesaje: 324 Locație: TECUCI
|
Trimis: Lun Ian 02, 2012 5:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
in legatura cu cablurile..le confundasem cu unele de 500 ron..
"door pods" sunt ca o incinta prinsa de fata de usa(caz in care nu vad asa necesara insonorizarea toatala a usii..care oricum e de plastic si nu vad sa fie prea mare diferenta cu sau fara insonorizare) sau e doar un soi de rama sa prinda difuzoarele?
ce baterie ai si ce alternator? condensatorul e de aruncat banii in vant,,
Avand in vedere ca nu doresti spl..ia mai gandeste-te ..midbas+tweter in usa + midbas+ tweeter pe bord + ink un set de difuzoare...nu-ti suna a ghiveci? nu mai zic ca masina e mica..
Daca as fi fost in locul tau as fi mers pe amplif 5 canale (doar din cauza spatiului....ar merge montat sub scaunul pasagerului) , midbasul montat in usi in buzunarele alea (facute ca o incinta din fibra de sticla+mdf..)..iar tweeterul pe bord ..subu facut incinta in bord k este spatiu.. Acum in loc de amplif 5 canale pune sr4 pe un set de componente si srx2s-ul pe subwoofer...
_________________ PIONEER DEH-9300+AUDISON VR 404 XR EVOLUZIONE +Hertz HI Energy 3way+ Phase Thriller 10" |
|
| Sus |
|
 |
djviper1981
|
Trimis: Lun Ian 02, 2012 7:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai in bord nu prea sunt midbas.Sunt de 13.Iar la cele din usa tweter-ul vine montat cam tot in bord sa zic asa.
De insonorizat zic eu ca e nevoie pentru ca vor vibra usile si mai atenuez zgomotul de afara.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|