Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Solutie linie audio

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
nOOb

Data înscrierii: 30/Oct/2006

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 12:00 am    Titlul subiectului: Solutie linie audio Răspunde cu citat (quote)

Avand in vedere ca sunt mai mult sau mai putin "noob" in domeniul car audio, m-am hotarat sa va cer cateva sfaturi pentru o mica linie audio.
Vreau sa mentionez un lucru de la inceput: nu cred ca voi instala vreodata, sau cel putin nu prea curand oricum, un sub in portbagaj.
Ok, pe fata am inteles de la persoane mai destepte decat mine ca trebuie sa iau un sistem DLS C6A (cam singurul la care intra tweeter-ul ca lumea in locasul stock)
Pe spate, nu am nici cea mai vaga idee ce sa pun. Trebuie ca difuzoarele sa fie de 13 cm ca sa se potriveasca in locasurile OEM - nu vreau sa instalez ceva mai mare (gen 6x9) care presupune taiat pentru ca inca traim in Romanica si ar fi mult prea tentante pentru anumite persoane din cartier Smile
As mai vrea si un amplificator, si aici intervine dilema: se merita sa amplific si spatele, adica as castiga ceva seminficativ in calitatea sunetului (avand in vedere dimensiunile difuzoarelor), sau mai bine optez pentru un amp mai mic doar pentru fata si dif-urile din spate sa ramana pe amplificarea headunit-ului?
Sa va mai zic ca bugetul ar fi undeva in jur de 10 mil, dar scazand DLS C6A, mai raman vreo 6 Sad
Headunit-ul actual, daca are vreo importanta, este un Alpine 9854R.
Si inca o pb: cam care ar fi costurile de montaj la acest micut sistem?
Multumesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 9:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La player sistemul tau se putea rezolva si cu un player mai ieftin, cu ce ai tu nu exista absolut nici o problema.
Statie pentru fata: 278 lei
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/BLAUPUNKT/GTA_275/
daca mai pui 2 mil ai si amplificare pentru spate.
difuzoare de 13 cm pt spate: 190 lei
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/DLS/Coaxiale/Classic_225/
difuzoare fata care le vrei tu: 395 lei
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/DLS/Sisteme/Classic_C6A/
Kit cabluri 120 lei
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Conectica/Kit_amplificator_AIV_10mm_4_canale/.

mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu prea are rost sa amplifici spatele din principiu, important e sa cante bine fata. DLS 225 in nici un caz nu merta amplificate.
Mai bine investesti in insonorizarea usilor fata pentru a putea scoate cat mai mult bass din ele... tinand cont ca nu vrei woofer.
Daca amplifici niste DLS 425 pe spate si C6A pe fata va suna foarte bine si tare dar sunetul nu va fi echilibrat, iti va lipsi bass-ul.
Sus
nOOb

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok, multumesc de raspunsuri, m-am mai luminat putin. deci pana la urma, ar fi mai bine totusi sa pun un mic sub in spate la un moment dat pentru un bass mai bun. credeti ca ar fi mai bine sa iau difuzoarele in prima etapa, si apoi sa mai strang bani sa iau un amplificator mai bun la care sa leg fata si un mic sub?
in legatura cu montajul, unde se face, preturile sunt cele postate pe site, oamenii de acolo sunt profi in domeniu Question (am un prieten care dupa ce si-a montat o pereche de difuzoare in spate -nu zic unde ca nu-i frumos- nu ii mai mergea alarma, si avea diverese anomalii electrice)
va intreb pentru ca sunt cam stresat de interventiile astea cu tras fire, scos fire, desfacut fete de usi etc, si mi-ar placea ca ele sa aibe loc macar intr-un mediu profesional. Wink
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 6:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Smile E normal sa ai emotii cand iti demonteaza cineva masina Smile
Stai linistit, nu te trimitem la "macelari". Si nu te mai uita la "cum arata" locul in care faci instalarea..
Am intalnit montaje de toata jena facute in unele service-uri autorizate cu gardul foarte bine vopsit, chiar si dealeri auto care obligau oamenii sa vina la ei. In acelasi timp noi faceam instalari intr-un garaj de bloc pe masini de zeci de mii de euro si ieseau mai bine decat la unii "profesionisti". In concluzie, conteaza cine si cum lucreaza, nu cum arata sediul. Noi acum colaboram cu firme care stiu ce fac.

Preturile de pe site sunt informative, pot aparea mici devieri la fata locului in functie de locatie si detalii.

Pune intai difuzoarele daca nu poti lua acum totul, amp-ul poti sa-l pui odata cu wooferul.
Sus
nOOb

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 9:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sar'na, m-am mai relaxat Very Happy
Am sa fac comanda spre sfarsitul lui noiembrie (sa intre banii) si daca ma ajutati si cu montajul este perfect.
Amplificarea si sub-ul am hotarat sa vina mai incolo nitel, sa mai strang bani, sa fie treaba treaba.
Bafta si va multumesc pentru sfaturi, chiar m-ati ajutat Smile
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum