|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
sebastian Pasionat
Data înscrierii: 25/Oct/2006 Mesaje: 60 Locație: ALBA IULIA
|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 11:20 pm Titlul subiectului: sonorizare Peugeot 206 |
|
|
| Buna , am un pejo 206 cu doua usi si as dori inlocuirea sistemului standard cu ceva mai bun . Pe fata am difuzoare de 165mm ( distanta dintre suruburi) tweeter de 25mm, iar in portiera din spate difuzoare de 13mm (tot intre suruburi). As dori un sistem fara subwoofer si amplificator , doresc ca sunetul sa fie clar , nu tare cum vor multi , si suma in care sa ma incardez sa fie de 7-800 RON . Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
sebastian Pasionat
|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 11:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
| scuze ca trimis de doua ori dar din greseala am scris 13 mm in loc de 130mm |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 10:20 am Titlul subiectului: |
|
|
la banii astia vrei si HU?
fara amplificator, iti trebuie un sistem de difuzoare sub 50W rms, mai mare e inutil. ce-mi vine in cap e Clarion 1726. pe spate poti pune niste coaxiale de 13 cm, gen JBL CS 2105.
daca nu vrei si HU, eu zic totusi sa iei in calcul si posibilitatea unui amplificator, nu-i atat de mare deranjul, mai ales daca-l vei folosi la difuzoare, nu la subwoofere, deci consumul va fi destul de mic, cablajul necesar va fi subtirel....nu trebuie un amplificator de sute de W, unul gen Blaupunkt GTA 275 ar fi perfect. nu pentru galagie, dar mai ales pentru calitate. |
|
| Sus |
|
 |
sebastian Pasionat
|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 5:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
| multumesc mult de raspuns , dar mi-am dat seama ca nu am facut mentiune despre HU . Am un Sony F 5550 nou .Deci suma de 7-800 RON e doar pt.sistem . Am auzit la cineva intr-o masina un XS-F1324 de la sony si mi-a placut sunetul , dar nu stiu daca s-ar potrivi avand in vadere ca pe fata am si tweter, sau ma insel ? |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 5:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca ti-a placut sony, atunci o s-adori JBL sau DLS. sunt mult peste sony la calitatea sunetului. fara un amplificator macar pentru boxele pe fata e greu sa obtii un sunet cu adevarat superior. deci...ai fi dispus sa investesti si intr-un amplificator? daca da, te poti incadra in 8 mil cu urmatorul sistem:
dif fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/DLS/Sisteme/Classic_C6A/
amplificator:
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/In_Phase/IPA400/
dif spate (direct pe HU):
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/JBL/CS/CS2105/
si da, in fata iti trebuie neaparat sistem de difuzoare, adica tweeter separat. DLS-urile de mai sus au tweeter separat, ca orice sistem de difuzoare de altfel. crede-ma, n-o sa-ti vina sa crezi ce diferenta va fi la tine in masina fata de cea cu sistem sony.
cat despre frica ta de cabluri trase pentru amplificator, stai linistit, la ce amperaj are acel amplificator, firele vor fi subtiri si usor de ascuns. daca faci instalarea la un service sau atelier specializat, n-o sa vezi nici urma de fire. |
|
| Sus |
|
 |
sebastian Pasionat
|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 5:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| deci daca mi-as pune un amplificator GTA 275 la sistemul pe care mi l-ai recomandat ar fi suficient pentru o persoana care doreste calitate si finete (deocamdata apoi mai vad eu cu subwooferul, daca nu as fi multumit de rezultat). Fac mentiunea ca ascult muzica la un volum decent si fara a avea geamurile lasate in jos. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 5:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
| un amplificator nu inseamna neaparat impresii de cartier si manele in boxe. inseamna si o calitate a sunetului superioara la nivele medii si mari. daca nu esti genul caruia sa-i placa pumni in stomac de la basi, atunci un amplificator ca GTA 275 sau IPA 400, precum si o pereche de difuzoare bune, te poate scapa de grija si spatiul ocupat de un subwoofer. cu toate ca, pentru un sunet de calitate, e necesara toata gama de frecvente, inclusiv intre 30-80Hz, sector rezervat de subwoofere. |
|
| Sus |
|
 |
sebastian Pasionat
|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
| totusi , m-am gandit mai bine ca daca pe viitor as dori un subwoofer ar trebui sa tin cont si de spatiul masinii (3 usi) si ca ar fi bine sa iau in calcul in momentul in care achizitionez un amplificator sa pot sa-l conectez si la un eventual subwoofer. Stiu ca sunt amplificatoare pe mai multe canale ,dar oare e posibil sa le conectez si la cele DSL si la un subwoofer cu un singur amplificator . Nu ar fi prea mare diferenta de putere intre ce e nevoie pentru sistem si de ce este nevoie pentru subwoofer? Daca da, ce imi propui ca varianta finala - amplificator + subwoofer. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 6:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
cel mai bine ar fi un singur amplificator, pe 4 canale, 2 pentru difuzoare, 2 pentru a fi legate in punte ptr un eventual subwoofer. nu vad rostul in a-ti incarca sistemul cu mai multe amplificatoare decat e necesar.
din cate vad eu, tu umblii mai mult dupa SQ decat dupa SPL, adica dupa calitate, nu galagie. in cazul asta, un
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/JBL/CS60.4/
ti-ar satisface nevoile, iar ca sub, in viitor, poti opta pentru un sub bun, nu de putere mare, cum ar fi:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/DLS/Classic_W312B/
avantajul ar fi ca neavand incinta, vei putea comanda una potrivita pentru portbagajul tau. dezavantajul ar fi ca subul asta are nevoie de o incinta cam maricica. un alt sub foarte bun la banii lui, si care are avantajul de a ocupa foarte putin spatiu, ar fi
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/JBL/CS_1200B/
amandoua suburile recomandate s-ar impaca de minune cu amplificatorul de mai sus. calitatea ar fi excelenta, dar de ce nu, ai avea si o rezerva de putere in caz ca vreodata vei dori sa impresionezi pe cineva cu sistemul audio  |
|
| Sus |
|
 |
sebastian Pasionat
|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 6:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
imi explici putin cum sta treaba cu frecventa cat mai joasa gen 18, 20, 35 Hz ca din cate am vazut pe acest site si forum nu tot ce coboara jos de tot e si foarte bun , in sensul ca un subwoofer ce coboara in frecventa pana in 18 - 20 nu prea este recomandat cu aceeasi caldura ca cele de la 35Hz si pana la 55Hz. Te intreb pentru ca totul ar trebui sa aiba o logica iar eu nu stapanesc acest domeniu prea bine .  |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 6:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai totusi, coborarea unui sub cat mai jos in frecventa e un atu, problema e ca frecventele sub 30 Hz sunt putin inutile, muzica normala nu coboara asa jos. doar hip hop-ul se mai apropie de 40 hz. cu toate astea, merita sa te uiti la gama de frecvente. de exemplu, avem o melodie cu basi pana la 50 Hz (de exemplu Snoop sau dr Dre), ei bine un sub care e capabil sa coboare pana la 30 Hz, va reda mai bine acea frecventa decat unul care coboara la 40-45, acesta din urma fiind aproape de limita lui de redare. in plus, frecventele joase folosesc si la acordarea incintelor. deci redarea frecventelor, alaturi de sensibilitate si putere sunt caracteristicile dupa care trebuie ales un subwoofer, sau comparat cu altele (cel mai bine din acelasi brand, diferiti producatori au obiceiul de a masura diferit datele)
daca intelegi engleza, citeste putin pe-aici, poate te lamuresti putin;
http://www.caraudiohelp.com/car_subwoofers/car_subwoofers.htm |
|
| Sus |
|
 |
sebastian Pasionat
|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 7:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| multumesc mult de link l-am citit tot . In acest sens pentru subwooferul JBL 1200 B zici ca s-ar auzi bine (deci nu decent) 2 Pac , Dr. Dre. Daca da , atunci iti multumesc ca mi-ai oferit o solutie perfecta pentru ceea ce caut , in caz contrar te-as ruga si o alternativa . Multumesc oricum . |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 7:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
| in alte incinte, CS12 poate cobori ceva mai jos in frecventa. in sealed, cum e CS 1200 B, nu coboara atat de mult dar sunetul va fi mai mult decat decent. daca te intereseaza genul de muzica cu frecvente foarte joase, ar trebui sa maresti bugetul, atat ptr subwoofer cat si pentru amplificator. dar pentru un sistem audio echilibrat, la un nivel mediu de SPL, CS 1200 B face fata cu brio. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 7:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| asus a scris: | | CS 1200 B face fata cu brio. |
sunt de acord,am auzit subul si suna peste nivelul "decent"
mie ce nu mi-a placut la el a fost ca mocheta in care este imbracat e cam sensibila,dar daca ii dai pace si nu arunci gratarul pe el cand mergi al iarba verde atunci e super ok subu. |
|
| Sus |
|
 |
sebastian Pasionat
|
Trimis: Joi Oct 26, 2006 11:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va multumesc amandorura pentru informatii si sugestii. Am gasit in scurt timp ,4 ore, o solutie perfecta , da chiar perfecta pentru ceea ce cautam. Spun asta pentru ca mi s-au oferit informatiile necesare MIE , pliate pe dorintele MELE , la bugetul pe care il doream sa il aloc acestei mici modificari a autovehiculului si de ce nu o individualizare a masinii.Imi era teama ca voi primi raspunsuri in care sa se includa mai mult fantezii decat ceea ce as fi cautat . De aceea m-am tot repetat cu acel "multumesc". Sunteti super , cel putin pentru mine .Tineti-o tot asa !!!!!!!!!!!!!!!!  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|