Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

SPL Meter !
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Sâm Apr 24, 2010 11:40 pm    Titlul subiectului: SPL Meter ! Răspunde cu citat (quote)

Dupa cum stiti, termlabul nu este la indemana tuturor. Eu ma saturasem de platit transport pentru fiecare sesiune de teste. Asa ca am hotarat impreuna cu mgm sa creeam o alternativa.
Un alt aparat pentru masurat presiunea.

Pentru moment partea de hardware este in faza de teste, urmeaza creearea unui software prietenos.

Detalii despre senzor :
Temperatura de lucru : 0 ~ 85*C cu 1.5% precizie
Scara de lucru : 120-175dB
Compensat in temperatura, presiune, umiditate

Clip cu primul prototip comparat cu Termlab :
http://www.youtube.com/watch?v=kTDHdhZQGtU

Senzorul si software-ul din clip sunt mult mai sensibile la variatii de presiune decat termlabul, din cauza sampling rate-ului mult mai mare. In urmatoarea varianta de software va fi redusa viteza la una comparabila cu cea a termlab-ului.

Modul de testare nu poate garanta presiuni perfect egale pe ambii senzori, de aceea apar diferente mici intre scoruri. Dar este mult mai potrivit decat un test in masina. Poate ati testat unii cu 2 senzori de termlab suprapusi si masuratorile sunt usor diferite.

Ultima modificare efectuată de către ssrli la Joi Apr 29, 2010 11:36 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Body28
Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008
Locație: Panciu/now Iasi

MesajTrimis: Dum Apr 25, 2010 12:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hi hi.. Very Happy
Ideea e super, mai ales ca termlab-ul e.. foarte scump (din punctul meu de vedere).
Dar, daca nu e confidential, in ce bani intra hardware-ul pt dispozitiv? Estimativ macar.
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

Data înscrierii: 08/Aug/2006
Locație: galati

MesajTrimis: Dum Apr 25, 2010 9:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

felicitari maschime !!!

YM: shokaliptiku
Sus
BASIC
Priceput

Data înscrierii: 29/Sep/2009
Locație: Brasov

MesajTrimis: Dum Apr 25, 2010 11:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bravo mgm.....
Super initiativa pentru cei care vor sa isi masoare sistemele si nu au posibilitate sa ajugna la un termlab si mai ales super pentru cei care participa in concursuri si vor sa stie pe unde sunt cu sistemele...
Sus
Tibitzu
Audiofil

Data înscrierii: 16/Feb/2009

MesajTrimis: Dum Apr 25, 2010 7:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Felicitari...acum asteptam si pretul...
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

MesajTrimis: Dum Apr 25, 2010 8:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nepretuit

Sus
mgm2000ro
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007

MesajTrimis: Vin Apr 30, 2010 12:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am revenit cu detalii!
Aparatul foloseste un senzor de precizie mult mai bun decat al Term-Lab-ului, si este gandit sa fie low cost pentru a se putea bucura cat mai multi de el.

USB 5m / Senzor / Cigarette Power
Lungimea cablului usb este de 5m pentru o mobilitate maxima si impune obligatoriu o restabilizare a tensiunii de pe usb (Cigarette Power).
Am refacut un test inte Term-Lab si SPL Meter in care verific primele 20 de secunde zgomotul parazit, (TL-ul este cu 2dB MAI ZGOMOTOS), apoi aplic APROXIMATIV in mod egal presiune in senzori (in mod peak-hold dupa 125db)

VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=T4MsoJbczcM

Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Apr 30, 2010 1:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Interesant!
Se pare ca eroarea MAXIMA este de 0.2 dB iar in majoritatea cazurilor, 0.01-0.03 ...

Felicitari pentru proiect!
Sus
mgm2000ro
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 30, 2010 9:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
Se pare ca eroarea MAXIMA este de 0.2 dB iar in majoritatea cazurilor, 0.01-0.03 ...

Dupa cum spuneam imping aproximativ aceeasi presiune in senzori, nu am cum sa aplic in ambii senzori aceeasi presiune cu precizie de 0.0001.Deci acele diferente pot sa apara din diferenta de presiune, si din viteza de afisare a scorului care este de 164 de ori (42k/256) mai mare decit a TL-ului.
Am incercat acelas test intre 2 senzori ai TL-ului si diferenta de 0.5dB Laughing

O sa revin cu un film cu masuratori in masina, sa vedem cum se descurca!

Audiofil

Data înscrierii: 16/Feb/2009

MesajTrimis: Vin Apr 30, 2010 9:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De facut stim ca faci lucruri bune avem incredere ...Dar pretul??? Very Happy
Sus
Shokaliptiku
Audiofil

MesajTrimis: Vin Apr 30, 2010 10:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si eu astept un pretz !
cand ai un term ... nu ai nimic
knd ai un term si un spl metru .. deabia atunci ai ceva !

feliciari inca o data
si asteptam pretul !

Sus
mgm2000ro
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 30, 2010 10:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Este inca prea devreme sa estimez pretul. Pina nu il testez sa fiu sigur de el si pina nu ii descopar toate bagurile (daca vor exista) nu am sa ma gandesc la pretz. Pentru teste costul a fost mai mare ...si nu am pus pe hartie.
Postez rezultate, si astept feedbak-uri de la voi sa-mi spuneti ce mai e de facut, ce nu va place si ce va place!

Multumesc tuturor pentru aprecieri si intersul acordat!

Ultima modificare efectuată de către mgm2000ro la Vin Apr 30, 2010 7:43 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
mgm2000ro
Priceput

MesajTrimis: Vin Apr 30, 2010 10:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asa cum am promis, revin cu 2 filme cu SPL-Meterul in actiune, dar de data asta in masina.
VA ROG SA OPRITI SUNETUL ! INREGISTRARE DE PROASTA CALITATE

SPL-Meter by M-G-M VS Term-Lab (sinwave)

SPL-Meter by M-G-M VS Term-Lab (on music)

Priceput

Data înscrierii: 05/Mar/2009
Locație: Oradea

MesajTrimis: Mar Mai 11, 2010 11:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tot respectul pt ce ati realizat...,totusi gandestete la pret ,suntem cativa interesati
Sus
snap88
Priceput

Data înscrierii: 17/Mar/2008
Locație: Oradea

MesajTrimis: Sâm Mai 15, 2010 12:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mihai felicitari pt ce ai realizat , daca as fi pasionat de spl mias lua unul Razz
PS daca faci ceva de SQ sa ne spui si nou
PSS spor si idei multe incontinuare !
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum