Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

spl sau RMS

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
dorian
Priceput

Data înscrierii: 03/Noi/2006

MesajTrimis: Mie Dec 20, 2006 9:46 pm    Titlul subiectului: spl sau RMS Răspunde cu citat (quote)

am vazut un kiker de 750 rms se zguduia tabla de la porbagaj (facea valuri) si usa vecinului de peste drum dar acest sub nu prea face mult spl ( 88,8 ) destul de putin, aici intervine nelamurirea mea pt a avea putere bruta vibratie si trepidatie in piept si in caroseria masinii este nevoie de SPL sau RMS.
multe subwoofere cu putini W scot spl mai mare decat cele de 1000 de w rams
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mie Dec 20, 2006 10:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tu cand zici SPL te referi la sensibilitatea difuzoarului nu la ce presiune sonora poate sa produca.

pt a vira tabla e nevoie de multi W RMS si un SPL al difuzorului cat mai mare,dar nu toti producatorii masoara SPL-ul in aceleasi conditii...deci treaba e RELATIVA.
asta e parerea mea.
pote altcineva are alta parere.
Sus
dorian
Priceput

Data înscrierii: 03/Noi/2006

MesajTrimis: Mie Dec 20, 2006 10:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am vazut un filmulet cu http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/MTX/T9922-44_JackHammer/ au crapat paharele pe masa si nu are spl deloc mare vezi filmuletul daca nu crezi
Sus
Leutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Dec/2006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Mie Dec 20, 2006 10:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acolo e vorba de putere (RMS) si de frecventa joasa Cool ...daca vrei sa rupi masina in doua iti trebuie un woofer sa coboare in frecventa foarte jos si sa poata mentine o bucata mare din forta lui la frecventa aceea
Sus
m.technik
Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Dec 20, 2006 11:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dorian, o&g are dreptate. Tu confunzi eficienta difuzorului cu presiunea maxima care o poate reproduce.
Daca producatorul zice un SPL de 90dB la 1W/1m iar puterea RMS este de 100W, atunci acel difuzor va fi capabil sa debiteze 100 dB. Deci, SPL-ul de care vorbesti tu si puterea RMS sunt legate intre ele.

Hai sa luam chiar exemplul cu Jack Hammer.
Producatorul zice asa: 85.55 dB @ 1W/1m si puterea RMS de 6000W.
Acesta va debita 123.25 dB cand va fi "stresat" de 6000W. Asta, teoretic ca mai intervin si alti factori care modifica din presiunea maxima ce o debiteaza, cum ar fi compresia.
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 12:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

conteaza si foarte mult masina in care il pui.
cat despre acel jackhammer nu cred ca e capabil sa sparga paharele ci poate doar sa le miste frecventa de rezonanta a unui pahar este de 500 de hz,asa ca acel jackhammer nu poate sa l sparga.
americanilor le place sa impresioneze prin diverse trucuri.
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 1:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baubau a scris:
frecventa de rezonanta a unui pahar este de 500 de hz

de unde sti ?
am pierdut io vreo emisiune de pe discovery ??? Rolling Eyes
Sus
m.technik
Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 2:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Frecventa de rezonanta a unui pahar nu este de 500 Hz. Asa era inc azu paharului de la Myth Busters.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum