Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

SQ EXTREM
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 6:20 pm    Titlul subiectului: SQ EXTREM Răspunde cu citat (quote)

ma intereseaza voi ce ati alege intre doua dls ur15 sau doua focal Polyglass 40 V1.
argumentati va rog in special cei care au ascultat dls (nu neaparat ur15) .
cum suna dls?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 8:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In momentul in care ai zis "2 woofere" deja ai renuntat la ideea de SQ.
SQ extrem se face cu un singur woofer cat mai bun, reglat sa redea cat mai jos si cat mai liniar.
Un woofer de SQ va functiona cu LPF la 50Hz sau mai jos si rar va fi perceput de ascultatori.

Eu as alege DLS UR15 pentru volumul incintei sensibil mai mic.
Comparatia nu cred ca e corecta, cele 2 difuzoare au preturi foarte diferite. Acest Focal ar merge comparat cu DLS MW12 cred din punct de vedere al sunetului si al caracteristicilor (sau MW15 dar nu exista).
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 9:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu vreau ca la volum mare sa am calitate la bas stiu ca pentru a concura la categoria sq nu e nevoie de monstrii de 15 inchi.
dar mie imi place sa am un sunet foarte clar dar sa se auda si tare totodata.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Dec 28, 2006 10:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru SQ singura varianta viabila este sa ai un singur difuzor f f bun. Variante sunt de la mai multe firme: DLS, Focal, JL Audio, Infinity, Genesis etc. Practic SQ inseamna pastrarea unui echilibru fin dintre bas si restul gamei audibile (in cazult tau). Din cate stiu basul trebuie sa aiba cam acelasi nivel decibelic ca si restul frecventelor.
Deci daca ai avea sa zicem 4 x 100 W (4 sisteme f puternice si de calitate gen Brax, Focal Be sau K2 Power, DLS Ultimate [...] etc.) atunci vei avea nevoie de un subwoofer de 500-700W. Pana atunci tie iti trebuie ceva proportionat cu restul sistemului tau.

Iar ca incinta pentru SQ de obicei sunt indicate incintele inchise. Daca este meserias bun (adica sa stii sa le calculezi si sa le realizezi) perfecte ar fi incintele transmission-line. Au eficienta superioara celor bass-reflex cu calitatile incitei inchise.
Sus
Infamous
Pasionat

Data înscrierii: 27/Dec/2006

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 2:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca te intereseaza un Iridium 12 in cutie seald pt sq da-mi un pm.
http://www.dls.se/teamdlschat/UK_team_.htm
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 2:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Silviu, aici sunt perfect deacord cu tine! eu o sa am pe masina 4x90, si 500 bass, iar cutia vreau sa comunice cu habitaclu, dica porturile de bass reflex sa intre innauntru.

dar totusi ce inseamna: transmission-line ?
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 4:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru SQ eu as folosi 2 subwoofere cuplate in sarcina izobarica .
Sus
bradacalin

Data înscrierii: 20/Oct/2006
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 5:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Audi_A6 a scris:

dar totusi ce inseamna: transmission-line ?

chiar asa...poti posta un model te rog?
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 11:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.quarter-wave.com/
http://www.quarter-wave.com/Theory/TL_Theory.html
Aici se gaseste teoria pentru crearea unei astfel de incinte.

Pe scurt (din cate am inteles eu) este o incinta (gen tub) care are la un capat difuzorul, iar celalalt capat este deschis, suprafata deschiderii fiind aproape echivalenta cu suprafata difuzorului. Lungimea tubului va fi determinata de 1/4 din lungimea de unda a frecventei de tunare. Lucrurile se complica f f mult daca vrei sa faci proiectarea cu precizie. Incinta rezultata va avea o lungime de vreo 2-3 m. Daca vrei sa scurtezi acea lungime si sa ai aceeasi frecventa de rezonanta poti sa pui in canal materiale de amortizare a sunetului (alte calcule).

Din cate iti poti da seama o astfel de incinta nu e folosita in auto (prea des) pentru ca ocupa MUUULT spatiu.
Am auzit de miracole din partea unor astfel de incinte: dif de 6" suna ca unul de 12" (in incinta normala)

Exemple de proiecte si aplicatii:
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaege/subwoofer/tl_sub30/bauanleitung.html
http://www.dls.se/english/homeaudio/newmain.htm (vezi ce frecvente ating incintele D3 sau T3 cu 2 difuzoare de 3")
http://www.quarter-wave.com/Gallery/Gallery.html
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 3:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

incinta transmission-line sunt pe intelesul tuturor incinte horn dar in masina e imposibil sa faci un folded horn pentru un dif de 10 sau 12 inch .
lungimea hornului va fi mare si impachetarea va fi greoaie deci se exclud.plus ca trebuie sa fie difuzoare specializate pentru astfel de incinte.
in camera e cu totul alt ceva, aceste incinta fac minuni cu difuzoare de 5 6 inch.
dar daca folosesc un ur 15 si masina va fi antifonata toata cam la ce presiune sonora as ajunge asa estimativ.(honda civic hatch din 91)
dar cu doua focaluri.
pe mine ma intereseaza sa am calitate la bas nu vreau un huruit continuu.
Sus
Infamous
Pasionat

Data înscrierii: 27/Dec/2006

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 3:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In incinta seald basul este mai controlat datorita presiunii formate in interiorul incintei. Sincer nu stiu ce ai vru sa zici prin SQ extreme, te-ai referit la SQ pur sau SQ la volum mai mare? Daca te gandesti la SQ pur sa sti ca fiecare componenta conteaza in egala masura de la antifonare pana la cabluri, HU si difuzoare, sa nu uiti de amplificare pt sub care daca vrei SQ va trebui sa optezi pt un monobloc clasa AB.
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 3:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vreau sa se auda tare (nu voi participa niciodata la decibel drag) dar si clar.

TransmissionLineSpeaker.png
 Description:
 Filesize:  4.81 KB
 Viewed:  1438 Time(s)

TransmissionLineSpeaker.png

Sus
George
Pasionat

Data înscrierii: 15/Noi/2006
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 7:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

un difuzor de 15'' chiar daca e pt SQ se va auzi oricum mult mai tare decat tin urechile noastre
Audiofil

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 11:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

audi_a6 daca vrei sa comunice incinta cu habitaclu si tii neaparat sa comunice prin reflexuri te sfatuiesc sa le faci mari pentru ca la volum mare vor fluiera si vor fi deranjante sunetele produse de viteza aerului.
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Sâm Dec 30, 2006 1:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

BAUBAU sigur ii pun guri mari, nu numai pt design si simetrie, dar si pt performante!
insa azi am citit manualul la p1222 si constat ca e recomandat sa fie pus doar in incinte, ca altfel ar face cursa prea mare si cica nu ar rezista la 400 w! si eu vreau sa bag 500w! iar incinta basreflex are doar un port de 4'' iar eu vreau sa pun 2 porturi de 4'', ca in cazul bandpas-ului, dar nici bandpass nu vreau, ca vreau sa miste si masina, nu numai sa miste interiorul cu urechile mele.

oricum tot 2 porturi pun, nu ma intereseaza ce face el, cum va supravietui, ca il va ajuta enorm, zic eu, filtrul subsonic, si LP setat la 50hz, iar volumul,.... Very Happy cat am nevoie
am avut un cs inainte si stiu ce sufla prin tubul acela, dar nu fluiera.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum