Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

statie marantz 2x30wrms (cred eu ) ce boxe imi recomandati ?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa

Autor Mesaj
PaulM
Pasionat

Data înscrierii: 21/Sep/2006
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 3:12 am    Titlul subiectului: statie marantz 2x30wrms (cred eu ) ce boxe imi recomandati ? Răspunde cu citat (quote)

Am o statie Marantz se pare ca este de 2 x 30W RMS pe 8-16ohm cam ce boxe imi recomandati ptr ea ?

Eu ma gandeam ca 2 x Monitor 110 ar fi perfecte + un Monitor Sub 200A ptr a sonoriza o camera normala de bloc fara sa vina toti vecinii la usa Very Happy .

In cat timp se pot aduce Monitor 110 + Monitor Sub 200A sau Monitor 220 ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
George
Pasionat

Data înscrierii: 15/Noi/2006
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 9:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am comandat de luni seara niste Magnat Monitor 220 care sunt best buy.au iesit pe primul loc in revista audio-video comparate cu boxe pana in 200E de la Heco,JBL,Whaferfadale si atunci costau 160E cand au facut ei testul,acum sunt 90E la be-loud.o sa scriu pe forum despre ele indata ce imi sosesc.te sfatuiesc sa iei tot 220 pentru ca 110 sunt prea mici,ai nevoie si de kick bass pentru ca subwooferele acopera frecventele joase dar nu fac fata la tobe si chestii de genul asta prea bine,de aceea e recomandat si ai si sateliti mai maricei cum sunt 220
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 2:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Intr-adevar Magnat Monitor 220 par mai bune decat 110, pentru ca au dif de 21 cm fata de 11 cm (diferenta mare). Nu o sa fie absolut nici o problema daca sunt subnutrite, statia avand doar 35 W.

Si sub-ul e potrivit ca putere si frecvente redate.
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 2:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

motivul ptr care am ales 110 in locul lui 220 a fost puterea micuta a statiei si ma gandeam ca nu va avea putere sa le miste pe cele mai mari ... oricum eu habar nu am ce putere reala are statia asta , nu scrie nicaieri pe ea nimic de putere (macar de sctia cat consuma imi puteam cat de cat face o idee dar nu scrie nimic ) o sa fac azi niste poze la ea pe la toate chestiile pe care le gasesc pacolo poate se prinde cineva din componente ce putere are Very Happy

puerea de 2 x 30 am luat-o si eu dupa net de la un baiat care vinde asa ceva si la specificatii spune asta : Power output: - 30 W/chan RMS am mai gasit pe net si lume care spunea de 45WRMS .. e sa zicem are intre 30~50 pacolo sper ... are cineva idee daca pot masura cuva puterea rms a statiei ?
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 3:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

uitate ce scrie pe tranzistorii sau bipolarii de pe etajul final.
Sus
PaulM
Pasionat

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 4:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iar marmota invelea ciocolata in staniol Laughing ( adica bipolaru din stanga fata este fix deasupra tranzistorului de pe etajul final , altfel spus habarn nam ce sunt aia Embarassed )

Am sa fac niste poze cat mai in amanunt poate esti dragut o&g sa imi spui u de ce putere crezi ca este statia Confused
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 4:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

habar nu am ce putere are... Rolling Eyes

fa poze cat mai in detaliu.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 4:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sa stii ca in cazul in care statia are doar 35W (atat am gasit pe net) boxele nu vor avea probleme, pentru ca in mod curios pe site-ul producatorului ei zic "recommended amplifier output 30 watt" si |Nominal power handling 90 W". Nu am idee ce vor sa spuna cu puterile astea. Deci daca ar fi 30W amplificarea ideala atunci tu nu ai probleme. Eu in continuare iti recomand Studio 220. Sunt mai mari si vor suna mai tare amplificate cu statia ta. Dif de bas/medii este de 17 cm, iar la Studio 110 este de 11 cm. Din dif de 11 cm nu prea iese cine stie ce bas sau kick-bas, incat vor fi destul de greu de potrivit cu sub-ul. De la ele trebuie sa simti ceva din frecventele 50-100 pentru a nu suna rau. Altfel vei fi obligat sa scoti acea gama din sub, ceea ce nu e intotdeauna de preferat.

Sa stii ca sistemul care-l vei obtine cu sub activ, statia ta marantz si 2 boxe va suna f bine. Nu vei deranja vecinii, dar auditia va fi de calitate.
Sus
George
Pasionat

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 5:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

chiar daca are 2x30w statiile mai vechi aveau puterile declarate cat se poate de reale,astea din zilele noastre le au foarte umflate.cu 2x30W reali vei misca foarte tare monitor 220 iar 110 deja la puterea aia reala vor fi stresate rau.apropo nu mai sunt pe stoc dar or sa vina dupa 4-5 ianuarie au zis baietii,abia astept sa-mi vina si mie atunci
Pasionat

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 7:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cam asa arata maruntaiele statiei Embarassed , daca nu am surprins ce zona trebuia din statie te rog o&g sa incercuiesti pe poza ce anume trebuie sa pozez in detaliu , tnx .
Sus
George
Pasionat

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 8:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

piesele acelea verzi si negre lipite de radiator sunt finalii
Audiofil

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 9:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tranzistorii finali sunt
2sc3182 > 70W (negru)
si
2sa1265 > 70W (verde)

acum depinde si te tensiunea de alimentare,dar un 50W la 4 ohmi / canal io zic ca scoti, dar depinde la ce tensiune si daca transformatorul poate oferi suficient de mult curent.

Ultima modificare efectuată de către o&g la Joi Dec 21, 2006 10:01 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
George
Pasionat

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 9:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

suficient de puternic pentru Magnat monitor 220
Pasionat

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 10:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

imi inchipuiam eu ca aia sunt finalii daia i-am si pozat Very Happy , pe statie scrie 8~16ohm nimic de 4ohm insa .... sa inteleg ca merg puse si boxe de 4ohm pe ea fara sa risc sa ard ceva ?!

ce tensiune si daca transformatorul poate oferi suficient de mult curent cum pot sa aflu mai trebuie pozat ceva ?!
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Joi Dec 21, 2006 10:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hmm daca impedanta minima recomandata e de 8 ohmi atunci ai cei 35-40W pusi de-o parte.
nu pune boxe pe 4 ohmi ca daca cei care au facuto au considerat ca nu e sigur atunci asa e.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum