| |
| Autor |
Mesaj |
marius_magherca
Data înscrierii: 01/Aug/2013 Mesaje: 6 Locație: Bacau
|
Trimis: Joi Aug 01, 2013 4:17 pm Titlul subiectului: Subwoofer + amplificator Golf 5 |
|
|
In primul rand, bine v-am gasit, pasionati de +dB pe 4 roti!
Pe scurt, intentionez sa imbunatatesc sound-ul din Golf prin adaugarea unui subwoofer pasiv + amplificator.
Mentiuni:
1. Nu intentionez sa schimb nici unitatea originala RCD 300 fara mp3 (XcarLink in viitor) si nici difuzoarele din usi, doar urmaresc scoaterea joaselor din ele.
2. Vreau sa mentin aspectul OEM al interiorului => incinta custom din fibra+MDF
Intrebari:
1. Care ar fi puterea maxima a subwooferului astfel incat sa nu risc sa se auda numai el si sa mi acopere mediile si inaltele? 400 - 500 W??
2. Volumul incintei de tipul: http://www.srqcustoms.com/Images/MKV/MKV_32.JPG ar fi suficient pana in ce plaja de putere?
3. Incinta cam ce grosime ar trebui sa aiba minim cat sa fie rigida? 8 mm? mai mult?
4. Ce parere aveti de brandul Ground Zero? Eu m am gandit asa in mare la urmatoarea configuratie: Sub http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Radioactive/GZRW_12S-AL/ si amplificatorul http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Ground_Zero/Iridium/GZIA_2235HPX/
Multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
LooSeR Priceput
Data înscrierii: 03/Mar/2007 Mesaje: 239
|
|
| Sus |
|
 |
marius_magherca
|
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Joi Feb 13, 2014 3:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Incinta sealed ? Asculti rock sau pt. ce-ti trebuie un bass asa de rapid ? Sau e doar lipsa spatiului ? Daca vrei joase in adevaratul sens al cuvantului merge pe reflex altfel vei avea un bass care nu stiu daca te va satisface. _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Joi Feb 13, 2014 9:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ionuutzuu a scris: | | Incinta sealed ? Asculti rock ? |
))))))))))))))))))))) |
|
| Sus |
|
 |
marius_magherca
|
Trimis: Joi Feb 13, 2014 10:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sealed - pentru ca nu vreau sa am un dulap mereu in portbagaj care ma lasa si fara spatiu si nici nu mi se pare estetic. Ce parere aveti de Alpine R-Type 1242 propus de colegul de mai sus? |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
|
| Sus |
|
 |
marius_magherca
|
Trimis: Sâm Feb 15, 2014 12:46 am Titlul subiectului: |
|
|
| JL ar avea ca avantaj faptul ca ii gasesc mai usor(si mai ieftin) amplificator intr-un ohm, dar Alpine ul vad ca e tare laudat inclusiv in incinta inchisa. Nu l am auzit, recunosc, le clasific din reviewuri... |
|
| Sus |
|
 |
hexis Pasionat
Data înscrierii: 04/Noi/2013 Mesaje: 74 Locație: PLOIESTI
|
Trimis: Sâm Feb 15, 2014 9:29 am Titlul subiectului: |
|
|
hai sa te ajut.
Am un alpine swr-1222d adica 500w rms cu 2 bobine de 2ohmi in incinta inchisa sealed si se aude superb amplificat cu vreo 450w rms.
Am un prieten care are swr-1242d in incinta bass reflex care ocupa aproape tot portbagajul si la 80% din volum incep sa iti vibreze ochi in cap.
Insa sunetul de bass nu poti sa il compari intre bass-reflex si sealed. Eu de ex consider ca se aude mai corect basul in sealed ,in bass-reflex iti coboara in frecvente mai joase si atunci il simti nu il mai auzi,insa creeaza si mai mult discomfort fizic.
Tot la fel m-am gandit si eu cu spatiul si nu regret sunt foarte multumit.
un sealed de calitate amplificat corespunzator nu te va dezamagi, mai ales in golf 5 care e hatchback.Eu si prietenul meu avem berline si se aude oricum mai incet.Deci vezi ce iti iei sa nu se auda doar basul. |
|
| Sus |
|
 |
Razvy_Zeus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007 Mesaje: 662
|
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Sâm Feb 15, 2014 4:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
| hexis a scris: | | Am un alpine swr-1222d adica 500w rms cu 2 bobine de 2ohmi in incinta inchisa sealed si se aude superb amplificat cu vreo 450w rms. |
Vad ca esti din Ploiesti, poti sa ne intalnim pe undeva sa-l ascult si eu in sealed?
Ma bate gandul sa-mi iau unul sa-i fac o incinta inchisa, sa-l am pentru plecari mai lungi si asta cam ar fi cam ce trebuie, dar as fi vrut sa am unde sa-l aud mai intai... |
|
| Sus |
|
 |
marius_magherca
|
Trimis: Sâm Feb 15, 2014 5:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cel cu adancimea mica de instalare e interesant, dar bugetul care l as avea disponibil pentru difuzor ar fi in jur de 400 ron, ma gandesc serios si la varianta sh, iar inca vreo 500 max sa zic pentru amplificator. Daca e prea mic bugetul alocat, mai scadem din putere...min 350w sa ramana. |
|
| Sus |
|
 |
ionuutzuu Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013 Mesaje: 558 Locație: Pitesti
|
Trimis: Sâm Feb 15, 2014 5:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cu puterea e greu pt. ca fiecare amp are un alt randament, W reali sunt pititi ) _________________ Kenwood KMM-361SD / u-Dimension Pro X500.24 Comp / Hollywood CCA 28 / Hertz DSK 165.3 / JBL GTO 938 |
|
| Sus |
|
 |
|