|
|
|
Autor |
Mesaj |
serar
Data înscrierii: 28/Aug/2010 Mesaje: 3
|
Trimis: Sâm Aug 28, 2010 3:31 am Titlul subiectului: Subwoofer casa/sali/petreceri |
|
|
Salut,
Sunt un incepator in acest domeniu si de aceea cer sfaturi. Am o incinta de subwoofer de la o persoana care nu avea ce face cu ea, si am zis sa o fac functionala.
Incinta este de subwoofer are dimensiunile 22x33x44 calculat in interior ca in exterior e mai mare, adancimea este de 22 cum ar veni si in fata difuzorului mai este un spatiu, iar in fata un geam plexiglas banuiesc. Incinta este pentru bass-reflex, are conectori pentru plus minus. Ii lipseste un difuzor de bass de 30cm (30cm intre suruburi deci cred ca difuzorul este de 12") si un filtru.
Subwooferul il conectez la o statie amplificata deci il vreau pasiv, mai am doua boxe de 250W tot pasive (TT-15) [http://decibel.bizoo.ro/vanzare/47041/Boxa-de-putere-250W-TT-15]
DECI la o astfel de incinta bass-reflex 22x33x44 ce difuzor si ce filtru as putea sa pun, sa functioneze bine subwooferul?
Va multumesc anticipat!
Description: |
INCINTA este asemanatoare cu aceasta numai ca are in fata difuzorului un spatiu de vreo 15 cm plus geamul din plexiglas |
|
Filesize: |
7.54 KB |
Viewed: |
1442 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
serar
|
Trimis: Sâm Aug 28, 2010 5:19 am Titlul subiectului: |
|
|
am uitat sa precizez ca boxele sunt pe 4ohm si as dori subwooferul sa il fac tot pe 4 ohm, dar voi stiti mai bine cu rezistentele astea cum e mai bine, dar instinctul imi spune ca e bine sa fie toate in aceasi oala, adica boxele si subwooferul sa fie pe 4ohm
|
|
Sus |
|
 |
radu_
Data înscrierii: 21/Dec/2007 Mesaje: 15
|
Trimis: Mar Aug 31, 2010 1:32 am Titlul subiectului: |
|
|
nu exista o regula la impendanta, depinde de aplicatie. Sa iti dau un exemplu, boxele tale is pe 4 ohmi si ai un amplificator de 2x 200w la 8 ohmi da merge si la 4 ohmi si atunci ar veni 2x 400w sa zicem, da daca ai un singur subwoofer si aceasta statie , o sa o legi in punte ca sa ai mai multa putere si atunci o sa ai 1x800w, exemplu, da pe 8 ohmi numai, nu poti sa cobori mai jos ca arzi finalii amplificatorului deci la difuzor vei avea nevoie de minim 8 ohmi
Tu trebuie sa ne zici cum legi boxele ce le ai ,si subwooferu pe care il vrei, la amplificator/amplificatoare
iar ca difuzor ii greu de gasit un difuzor sa se potriveasca perfect cu incinta fara modificari, trebuie niste calcule dupa parametrii t/s ai difuzorului,
|
|
Sus |
|
 |
serar
|
Trimis: Lun Sep 06, 2010 8:14 pm Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Am incercat si mi-am raspuns singur la intrebare
am luat un filtru: FILTRU AUDIO SAL HVS 14 (300 WATTI PENTRU SUBWOOFER)
un difuzor JUICE JS12
am legat firele pe-acolo si .... merge bass-ul este unul foarte profund si dragut, nu bazaie nu face nimic incinta . Poate ca am avut noroc ...
|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|