Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Subwoofer Helix DB 10S Dark Blue

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
d1truo

Data înscrierii: 04/Oct/2009

MesajTrimis: Dum Oct 04, 2009 10:09 pm    Titlul subiectului: Subwoofer Helix DB 10S Dark Blue Răspunde cu citat (quote)

Salut,
Am achizitionat zilele trecute de la Be-loud subwooferul din titlu.
Urmeaza sa achizitionez si un amplificator.
Am citit o gramada de topicuri, dar nu am gasit raspunsurile ce le caut. Totodata am remarcat si prezenta pe forum a unor cunoscatori in domeniu. Ma adresez lor, in speranta ca ma vor ajuta, in masura in care timpul le permite. Asadar.

1. Pentru acest subwoofer de 300Watti RMS, cati watti ar trebui sa aiba amplficatorul pentru a suna bine? (Prin bine eu inteleg clar, nu voi exagera cu volumul, ascult muzica de placere, nu pentru a fi remarcat la distanta)

2. In concordanta cu punctul 1, din oferta be-loud, care amplificator ar face echipa buna cu acest subwoofer?

3. Un condensator ar merita sa instalez ? Filtreaza ceva ? Ma va ajuta la calitatea sunetului trimis catre subwoofer? (Nu cunosc foarte bine rolul lui)

4. O curiozitate de-a mea. In acesta incinta e un alt subwoofer decat DB 10 Dark Blue ?? Acela e capabil de 200W, iar acesta de 300W. Nu am vazut nici pe siteul producatorului un subwoofer de 25cm cotat la 300W. Asadar acesta cum de are 300W?

Multumesc anticipat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
danpalarie
Priceput

Data înscrierii: 28/Iul/2009

MesajTrimis: Dum Oct 04, 2009 10:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu personal propun acest amplificator care va fi legat in punte pentru un singur canal, el e capabil sa dea puterea necesara subului avind putina rezerva. Nu prea vad necesitatea unui condensator insa poate au alta opinie colegii audiofili. http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/HIFONICS/TITAN/TXi_4000/
d1truo

Data înscrierii: 04/Oct/2009

MesajTrimis: Dum Oct 11, 2009 8:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Chiar nimeni Smile ? Am banii de amplif si nu stiu pe ce sa ii dau. As avea nevoie de inca o parere sau doua. In plus nu m-am lamurit la toate punctele. Sper totusi, sa ma lumineze cineva. Multumesc.

P.S. Multumesc Danpalarie, vad ca doar tu esti dispus sa dai sfaturi pe moment Smile

77xel
Pasionat

Data înscrierii: 25/Iul/2008

MesajTrimis: Dum Oct 11, 2009 11:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Te pot ajuta eu cu raspunsul la 4 :
http://www.audiotec-fischer.de/products/pdf/doc/DB_10S.pdf
Luat de pe site Smile
Multa bafta si orice ai alege sa scrii impresii!

L.E. : Acum am vazut ca la cel fara incinta scrie 200w Rms , ciudat Neutral
Sus
criss_bike
Priceput

Data înscrierii: 13/Mar/2008
Locație: arad

MesajTrimis: Lun Oct 12, 2009 3:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

find electronist .... voi incerca sa te ajut sa intalegi ce functie are condesatorul!
Condensatorul este un fel de baterie. Cu toate cĂŁ lucreazĂŁ Ăźn moduri total diferite, Âși condensatorii Âși bateriile stocheazĂŁ energie electricĂŁ. În interiorul bateriilor, o serie de reacĂŸii chimice produc electroni pe un terminal Âși Ăźi „absorb” de la celĂŁlalt. Un condensator este mai simplu decĂąt o baterie, Ăźn sensul cĂŁ el nu produce electroni, ci doar Ăźi stocheazĂŁ. Mai pe scurt iti dau un exzemplu ca sa intalegi. curentu are 2 alternante : una pozitiva,si una negativa/ poate ca ai observat odata cand cineva Suda . Si in casa becu aproape se Stingea! daca becu continua sa functioneze in regimul ala se ardea, din cauza fluctoatilor de curent, la fel cum se intampla la unele electrocasnice.

cristimac
Priceput

Data înscrierii: 15/Apr/2008
Locație: Arad

MesajTrimis: Lun Oct 12, 2009 3:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru subul tau o varianta ar fi http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAGNAT/RX/RX_44/ de ajuns pentru helix si pe viitor daca vrei iti poti amplifica si boxele fata....daca nu vrei insa amplificare pe boxe...atunci ramai pe 2 canale sau monobloc.
Sus
criss_bike
Priceput

MesajTrimis: Lun Oct 12, 2009 4:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

in cauzul echipamentelor audio,(ma refer la amplificatoare,stati....surse de amplificarea semnalului ETC) ele au o rezistenta din cate stiu inaintea finalului (dar nu sunt sigur) .
Si atunci in caz ca nu mai ai curent (adica tensiunea scade!, sunt unele fluctuati de tensiune mici cu vreful aproape de limita minima a amplifului sa zicem 9v /,,finalul amplifului este posibil de a se arde din cauza tensiuni scazute si cerintele ridicate ale persoanei care il utilizeaza ) in acel moment poti arde amplifu sau in cel mai bun caz sa intre in protectie . exzact ca si cand alergi f mult si nu mai poti si cineva trage de din sa ti ritmul constant si simti ca mori ... CAM ASTA PATESTE SI AMPLIFICATORUL

criss_bike
Priceput

MesajTrimis: Lun Oct 12, 2009 4:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pe scurt rolul lui ar fi sa tina tensiunea la un nivel sa zicem constant , el prea curentul de la baterie il tine in el vreo 2,3 secunde depinde de cati farazi ii , si se descarca in amplif dandui un curent constant si fara fluctoati asta pana intr-un anumit timp(ma refer la cat curent mai ramane in baterie) sfatul meu ii sa iti pui o baterie in plus ca sa fi sigur ,cu toate ca la puterea ta nar fi cazu. numa bn sper sa fi intales ceva!
bbye Very Happy

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum