Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Subwoofer open-air....dilema

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Vishnu

Data înscrierii: 14/Noi/2006

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 11:03 pm    Titlul subiectului: Subwoofer open-air....dilema Răspunde cu citat (quote)

Salutare. De ceva vreme ma tenteaza sa imi pun un subwoofer onep-air in masina dar nu inteleg anumite chestii. Poate stiti voi si sunteti si amabili sa imi explicati mai babeste. Asadar subwooferele open-air sunt acelea care practic sunt cu magnetul si "sasiul" in aer...fara sa fie in cutie , sau cu plexiglass peste...deci in nici un fel de incinta. Mi se par foarte aspectuase si de o impresie vizuala foarte mare subwooferele astea de aceea ma tenteaza sa imi pun in masina. E drept ca am auzit cum ca puterea unui sw intr-o configuratie open-air este mai mica decat intr-o configuratie reflex si chiar si decat una sealed. Dar vreau sa stiu cam cu cat ar fi mai mica. Mai exact m-am indreptat spre DLS Classic OA12 ca scrie ca poate fi folosit si in configuratie open-air. Asadar este un sw de 210 W....in open-air cam unde s-ar situa puterea maxima ( RMS ma refer) a acestuia ? Si inca o dilema este ca am auzit cum ca sw open-air s-ar pune pe polita dinb spate si asa ar face incinta cu propriul portbagaj..dar eu nu vreau asa...si chiar am vazut la Oradea un Golf 4 cu doua sw MTX open-air.....iar membrana ( partea care nu se vede la open-air ) era prinsa de o cutie de MDF groasa cam de 15 cm si lunga cat toata latimea portbagajului. Acuma oare cutia ( mai bine zis cutiuta ca eu zic ca , cutie este cea a unui reflex...nu mititica asta care a folosit-o acel domn pt. open-air ) trebuie sa aibe niste dimensiuni exacte ? sau se face dupa ochi ( ceea ce ma indoiesc dar cine stie ) ? Ca pe site-ul DLS nu am gasit nicaieri specificatii despre dimensiunile sau volumul cutiei pt. open-air....era doar pt. sealed , bass-reflex si band-pass. Desi scrie si pe site-ul lor ca poate fi folosit si in configuratie open-air , nu da nici o dimensiune a cutiei pe care " vine prins" subwooferul.
Deci daca cineva a mai facut asa ceva, sau stie cum este treaba asta cu open-air , il / ii rog sa ma ajute cu informatii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 12:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Prima chestie ar fi ca orice subwoofer ar fi nu-l poti folosi open-air la puterea lui maxima (determinata termic). Ar sari mult prea mult, ceea ce e periculos.

Din start iti spun ca nu o sa gasesti asa usor vreo indicatie pentru o astfel de "incinta" open-air. Teoretic incintele inchise bine dimensionate sunt virtual niste placaje infintite ca dimensiuni de care sunt prinse difuzoarele. Din cate am mai intalnit lungimea exterioara a placajului pentru o incinta open-air este pe unde pe la 1/4 din lungimea de unda a frecventei minime pe care vrei sa o ataci fara riscuri (prea mari).
Orice ar fi nu o sa spuna nici o firma astfel de dimensionari de cutii, pentru ca nu ar putea sa dea garantii pe ele.

Si totusi..... De ce vrei o astfel de "incinta" ? Ti-a placut cum suna ? (Am vazut si eu niste home-audio de la Jamo de 8000 euro perechea si nu am fost f impresionat de basul lor). Nu ai loc in portbagaj ? Sa stii ca dif-urile DLS intra in cutii bass-reflex f mici si eficiente.

mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 12:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. cine pune difuzoare open air cu adevarat, le pune pentru show, nu pentru sunet. ce ai vazut tu pe acel Golf 4 sigur nu era incinta sealed?
2. pentru un sunet cat de cat OK trebuie ca aerul din fata difuzorului sa nu comunice cu aerul din spatele difuzorului... de exemplu pe placa din spate, portbagajul nu are rost de incinta cine stie ce, la dimensiunile alea compresia e neglijabila dar are rolul de a separa habitaclul in care canta difuzorul de portbagaj, spatiul in care se afla restul difuzorului.
3. Silviu, de la DLS numai unele difuzoarele mai scumpe merg in incinte mici (UR10, UR12 etc). Astea mai mici cu W in fata au nevoie de cam 40l sau peste in bass reflex. asta din cate stiu eu, poate nu le stiu pe toate...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 10:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa nu se confunde open air cu subwooferele montate invers, adica cu membrana spre interior. ce ai vazut tu, Vishnu mai mult ca sigur erau suburi instalate invers in incinte sealed. Free air exact la ce zicea mihai se refera, spatele difuzorului intr-o cutie nedefinita ca marime (portbagaj), dar complet izolat de fata difuzorului. asemeni unui difuzor normal de pe placa din spate a masinii.
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 3:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tu probabil vorbesti de golful care reprezinta o firma de car audio din timisoara da subwooferele sunt air open oarecum deoarece spatele incintei este defapt spatele banchetei cu mici modificari.
cat despre sunet pot spune ca suna foarte bine ,este o masina in opinia mea de sql in care sau investit o gramada de bani.
vezi ca nu i mare inginerie sa faci o astfel de incinta insa trebuie sa ai si un pic de noroc si sa ai toata masina antifonata foarte bine.
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Joi Noi 16, 2006 4:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tu probabil vorbesti de golful care reprezinta o firma de car audio din timisoara da subwooferele sunt air open oarecum deoarece spatele incintei este defapt spatele banchetei cu mici modificari.
cat despre sunet pot spune ca suna foarte bine ,este o masina in opinia mea de sql in care sau investit o gramada de bani.
vezi ca nu i mare inginerie sa faci o astfel de incinta insa trebuie sa ai si un pic de noroc si sa ai toata masina antifonata foarte bine.
http://www.showyoursound.nl/Public/ShowCase/ShowCase.asp?Id=2272&Page=3 este incinta open air
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Sâm Noi 18, 2006 10:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Uite peste ce am dat din intamplare. Citeste si poate ajungi la o concluzie.
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum