|
|
|
Autor |
Mesaj |
ihearto Pasionat
Data înscrierii: 18/Iul/2006 Mesaje: 56
|
Trimis: Sâm Mar 07, 2009 8:10 pm Titlul subiectului: Subwoofer open air - Hertz Mille ML 2500 |
|
|
E vorba despre acesta: http://be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Hertz/Mille_ML_2500/
L-a ascultat cineva, poate sa-mi dea mai multe relatii despre el?
Eventual puteti sa-mi recomandati un subwoofer cu diametrul de maxim 25 cm, care sa poata fi montat fara incinta in cotiera din bancheta spate a unui sedan, cu fata spre interiorul masinii?
Ceva ... "mai bun" decat DLS-urile si Pioneerurile de pe sait?
Datorita insonorizarii masinii, singura varianta care-si face simtita prezenta este bas reflexul, insa in aceasta situatie se pune problema spatiului...
Exista amplificator suficient de puternic.
Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Sâm Mar 07, 2009 9:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Iin general orice subwoofer merge folosit in infinite baffle (fara incinta), in limitele bunului simt. Mille nu mi se pare o alegere interesanta, deoarece in ib trebuie sa misti putin aer ca sa obtii presiune cat-de-cat. Pe langa faptul ca are un FS ridicat, Mille de 25cm nici nu se misca mult, nici nu are suprafata mare.
Ceva de 12 inch ar fi mai indicat. Sau un 10 inch cu cursa mai mare decat Mille.
Mai important decat subwooferul o sa fie modul in care il instalezi. Ca sa lucreze bine asa, trebuie sa izolezi bine de tot portbagajul de habitaclu, ceva in genul asta :
Ce n-as da sa am berlina  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
ihearto Pasionat
|
Trimis: Sâm Mar 07, 2009 9:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ei, nu pot taia chiar asa masina, am "chinuit-o" destul pana acum. Portbagajul este foarte bine izolat de habitaclu, pe langa insonorizarea masinii am mai pus si niste insonorizant, (Bimast, parca) plus o "foaie" mare de burete din gama Standartplast, sub bancheta spate. E vorba de un bmw seria 5 care nu avea nici gaura in cotiera, pe asta am taiat-o eu pentru ca am vrut sa montez un open air in cotiera. Daca pun subul care-l am (un Kicker S10 l5) in incinta bas reflex, nu-mi incape din cauza amplificatoarelor.
Asta pentru ca cele doua amplificatoare (unul pentru difuzoare, unul pt sub) n-am cum sa le pun decat pe o polita sub luneta, in portbagaj, si nu mai incape cutia subului sub ele.
In teorie, pot monta Kickerul in gaura care-am facut-o in cotiera (dublat cu mdf) si pot avea rezultate ?
Multumesc SSRLI de raspuns, poate imi mai dai o opinie despre cele de mai sus, repede, pana nu intra Shokalipticu (pe el l-am chinuit cu "sonorul" la masina asta vreo 2 ani ed zile si zeci de variante) si ma trage de urechi? Eu n-am ascultat niciodata un open air si, ed fiecare data cand intreb, imi spune, scurt, NU. |
|
Sus |
|
 |
ihearto Pasionat
|
Trimis: Sâm Mar 07, 2009 9:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
A, si nu pot monta ceva cu diametrul mai mare de 25 cm, intrucat nu-mi permite bancheta, ar atinge. |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Dum Mar 08, 2009 2:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Izolatia se refera la a creea un fel de incinta. Ce ti-am aratat in poze urma sa primeasca 2 Aura NR15.
Te-ai gandit sa pui un subwoofer intr-un colt al politei de sus ? Aceeasi branza ca si cu cotiera, doar ca ai loc mai mult. Si in spate la cotiera poti pune mai mare, dar trebuie sa ii faci un fel de galerie.
Insist inca o data la izolarea habitaclului de portbagaj (sa nu ai scapari de aer)  _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
ihearto Pasionat
|
Trimis: Dum Mar 08, 2009 11:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Gandit. Imposibil de pus, datorita caroseriei masinii. In colturi sunt "umerii" pe care stau amortizoarele, pe care producatorul a instalat in niste alveole mici inchise, de plastic, difuzorele spate.
Deci singura varianta: gaura de ski din cotiera.Si GARANTAT nu "rasufla" in habitaclu. Intelege din postul tau ca imi trebuie un difuzor cu FS (nu stiu ce e ala
) cat mai...scazut? Imi poti da un exemplu, te rog? |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Dum Mar 08, 2009 12:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
fs reprezinta frecventa de rezonanta. Nu e singurul parametru ce conteaza.
O optiune interesanta mi se pare :
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Magnat/AD/ADR_300/
Poti face ceva gen o cutiuta mica, prinsa de bancheta, pe una din parti are o deschidere cat a cotierei si pe cealalta montezi difuzorul. Asa poti pune 12 inch sa bata in deschiderea cotierei.
 _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|