|
Autor |
Mesaj |
dre
Data înscrierii: 17/Sep/2006 Mesaje: 12
|
Trimis: Dum Sep 17, 2006 7:23 pm Titlul subiectului: Subwoofer pentru tico....ce difuzor sa aleg? |
|
|
Vreau sa fac un Subwoofer pentru tico....ce difuzor sa aleg? As dori unul pana in 1.5 mil,de 25 cm cred ca ajunge... Am vazut Magnat xpress 10 si West customs 104....Daca mai stiti si altele postati-le aici va rog...
Daca aveti recomandari pt tipuri de incinte sunt binevenite...Eu ma gandeam la una trapezoidala inchisa...e mai usor de construit |
|
Sus |
|
 |
in_zale
Data înscrierii: 26/Iul/2006 Mesaje: 47 Locație: 192.168.0.1
|
Trimis: Lun Sep 18, 2006 4:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
mergi pe magnat!!! |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Lun Sep 18, 2006 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
ia masoara daca incape 1000B de la jbl, nu e mare si e si bass reflex (acuma iara sunt subiectiv, prefer bass reflexul fata de sealed). dimensiunile sunt (H x W x D): 455 x 440 x 360mm. nu-ti mai bati capul nici cu incinta, si in plus GT4-10, ca si fratele lui mai mare GT4-12 e un dif excelent. |
|
Sus |
|
 |
dre
|
Trimis: Lun Sep 18, 2006 10:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
jbl e mai scump.........eu am ca buget 150 RON..... iar incinta cu bass reflex e mai greu de construit ..Daca aveti dimensiuni pentru incinta la Magnat va rog sa=mi spuneti ...Pe situl lor nu am gasit pentru el |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mar Sep 19, 2006 7:58 am Titlul subiectului: |
|
|
Citeste topicul:
http://www.be-loud.ro/forum/viewtopic.php?t=371
Ar trebui sa aiba tot ce cauti. (Daca nu mai intreaba). _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
dre
|
Trimis: Mar Sep 19, 2006 11:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
da ...pacat ca discutiile nu se refereau la incinta de tip SEALED pe care vreau sa o construiesc eu....:(oricum ms pt link...am mai invatat cate ceva.Va rog cu niste simulari daca se poate....nu ma pricep de loc la acest capitol............sunt in teste |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Mie Sep 20, 2006 9:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Stii care este faza......... acest difuzor este recomandat sa-l folosesti in incinta bass-reflex (l-am simulta si in incinta sealed are f multe dezavantaje fata de cea bass-reflex in cazul tau: SPL mai mic, puterea maxima/frecventa, excursie a difuzorului/frecventa etc). Daca tii neaparat sa-l folosesti pe incinta inchisa difuzorul nu va scoate niciodata tot ce are. ecea cutie bass-reflex poate fi cu usurinta modificata ca adancime inltime, latime sa se muleze exact in portbagajul tau (atat timp cat volumul de aer interior ramane acelasi cu cel dat de producator in manual).
Incinta ce am simulta-o pentru mertzan este mai mare ca volum/difuzor, dar are si rezultate mai bune.
P.S. Nu iti indic deloc incinta sealed in cazul tau. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
dre
|
Trimis: Mie Sep 20, 2006 10:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai....atunci raman doar west coast customs 104 de 10 inci ...si xtreme tot de 10 inci...ce parere aveti?
Are cineva dimensiuni la o cutie bass reflex pentru diful Magnat de 10`?
Inca nu m-am decis... |
|
Sus |
|
 |
dre
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 2:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
dimesiunile portbagajului la tico sunt :
42,5 cm....spatiul dintre bancheta si haion....in partea de jos
35 cm .....spatiul dintre bancheta si haion ...in partea de sus(la 30 de cm inaltime)
30 cm inaltime (se poate mari deoarece am masurat pe linia banchetei si mai sunt vreo 10 cm pana unde se termina ea,eu am masurat 30 fiindca pana acolo se poate integra perfect...de la 30 in sus exista o curbura a banchetei )
Va rog cei care va pricepeti sa proiectati o incinta de bass reflex la dimensiunile astea...Si ce dimensiuni ar putea avea tubul de bass reflex din incinta |
|
Sus |
|
 |
dre
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 3:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiti de unde as putea lua un filtru de joase pentru Magnatul de 10 inci?
Pana imi iau o statie o sa-l montez la o iesire a casetofonului...si nu vreau sa intre toata gama de frecvente in el |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 6:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intr-adevar baxa va trebui sa o faci cu spatele inclinat. Limitele date de tine raman (atentie sunt limite exterioare a boxei finite). Variabila, adica latimea va fi de 60 cm. Din astea rezulta un volum interior util de 52l (folosind MDF de apx 2cm). Pentru asta vei folosi un tub de bass-relfex de diametrul 10 cm si lungime 37 cm. Difuzorul il vei pozitiona fie maxim pe dreapta sau stanga (cum vrei). Tubul il vei pozitiona la minim 5 cm de orice perete, dar oricum ar fi in partea dinspre baza (36 cm>baza interioara de sus).
Frecventa de tunare a tubului este de 34 hz.
Daca vrei si tu filtru la un momentdat, sa fie reglat pe la 27 hz.
In poza este diferenta de db/frecventa dintre incinta inchisa si cea bass-reflex, in acelasi litraj de incinta. (o pun mai tarziu ca nu imi mrge netul momentan) _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 6:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Silviu a scris: | o pun mai tarziu ca nu imi mrge netul momentan) |
pai daca nu merge netu cum scrii pe forum ?  _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 6:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Silviu> imi place noua ta semnatura apreciez....
Nu ca vreau sa ma justific dar Mr. danmoise si-o cauta de muuult de tot... da si tu un search dupa toate mesajele lui de aici si de pe alte forumuri (vezi cu google dupa nickname) - ai sa vezi un pattern... |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 6:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu tin cu nimeni, dar uneori e util un moderator mai ferm. stai linistit, nu cred ca te condamna nimeni  |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 8:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am pus semnatura asta pentru ca m-a amuzat teribil. Am sa o schimb peste 1-2 zile cand nu o sa mi se para ilar.
M-am tinut de promisiune.
 _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
|