Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Subwoofer sanatos si ieftin?Sau prea frumos sa fie adevarat?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
Bogdi24
Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Sâm Feb 15, 2014 10:21 pm    Titlul subiectului: Subwoofer sanatos si ieftin?Sau prea frumos sa fie adevarat? Răspunde cu citat (quote)

Eu zic ca firmele mari au exagerat umpic cu preturile avand in vedere de unde au originea defapt difuzoarele...

Uitati aici http://www.alibaba.com/product-gs/1428214592/15_inch_huge_motor_design_powered/showimage.html

Cu ce seamana acest difuzor?

Pret 170-300$ bucata?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
stoica22
Priceput

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Dum Feb 16, 2014 1:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ground zero Smile)
Asta este ... firmele mari s-au ajuns si cer preturi deja astronomice pe scule.

Daca am avea si noi pe cineva in china sa ne cumpere difuzoare si alte prostii Smile.
P.s loturi intregi de tablete made in china nebranduite, identice cu cele samsung etc se vand pe net cu 20-30 dolari bucata (binentele se dau la pachete de 100buc), producatorul chinez se ofera sa iti imprime si sigla firmei dorite pe ele daca doresti:))

stoica22
Priceput

MesajTrimis: Dum Feb 16, 2014 1:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ground zero Smile)
Asta este ... firmele mari s-au ajuns si cer preturi deja astronomice pe scule.

Daca am avea si noi pe cineva in china sa ne cumpere difuzoare si alte prostii Smile.
P.s loturi intregi de tablete made in china nebranduite, identice cu cele samsung etc se vand pe net cu 20-30 dolari bucata (binentele se dau la pachete de 100buc), producatorul chinez se ofera sa iti imprime si sigla firmei dorite pe ele daca doresti:))

Sugar20
Priceput

Data înscrierii: 19/Iun/2010
Locație: Timis

MesajTrimis: Dum Feb 16, 2014 11:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Parca si ii vad pe astia de la GZ cumpara diful la palet cu 100$ buc, le aduce in Germania le stanteaza cu sigla GZ, si mici modificari de ornament pe la el, si pac il scot la vanzare cu preturi intre 1000-2000 euro, depinde de dimensiune Wink)
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Dum Feb 16, 2014 11:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca as avea o investitie de 100.000 de euro mi-as deschide firma .Difuzoare 6000w rms la 200 de euro.Imi pun pe dustcap si pe backplate firma PLM SPL si aia-i Laughing Laughing .

Sa nu mai zic cate branduri celebre mai sunt pe acolo.

Dar tindem sa spunem : "Pai da ,dar cele branduite sunt mai de calitate"

Partea urata e ca si cele branduite folosesc magneti naspa si aliaje proaste.

Firme celebre precum DD,SPL Dynamics,Sundown,DCaudio folosesc sasiuri si magneti care se produc in China.
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Dum Feb 16, 2014 11:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.alibaba.com/product-gs/1205787629/HIGH_POWER_12_15_SUBWOOFER.html

Skar audio.

http://www.alibaba.com/product-gs/261395561/Speaker.html

Kicker Solo x 18 =))

http://www.alibaba.com/product-gs/1429425860/15_inch_allumium_basket_paper_cone.html

Nuclear.

http://www.alibaba.com/product-gs/884103456/Car_Subwoofer_Speaker_AS141008_AS141208.html

SPL dynamics
Sus
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Dum Feb 16, 2014 2:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In urma cu mai multi ani aveam un amplificator MINGSOUND; dorind ceva mai de firma m-am procopsit cu un Ground Zero, dar cum imi sta in fire sa le desfac si sa le analizez la interior....surpriza: ambele erau perfect identice, dar GZ-ul triplu la pret fata de celebru' Mingsound. Pacat ca nu mai am poze cu ele...
Sus
Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Dum Feb 16, 2014 8:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La amplificatoare nu ma bag,ca habar nam ce este in interior si cum se traduc piesele.

Produsele Mingsound aveau desfacere in Timisoara,trec de nenumarate ori pe langa reprezentata respectiva dar nu m-am incumetat sa intru.Par chinezarii,dar acum ca mi-ai spus poate o sa arunc o privire pe la ei.

Pana la urma toate sunt chinezarii,putine sunt facute si analizate corect.Pot sa zic ca si difuzorul meu SoundQubed,o fi el firma,dar pana la urma arata identic SPL Dynamics seria SPL,diferentele fiind minuscule.
Sus
stoica22
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 17, 2014 2:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Primu din lista zici ca e RE MT2 Smile)
stoica22
Priceput

MesajTrimis: Lun Feb 17, 2014 2:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Poate sa foloseasca si tabla si lita cei de la dd dc spl etc, dar se aud bestial dar si scumpe.
Pai un DDZ sare de 3000E bucata

Bogdi24
Priceput

MesajTrimis: Mar Feb 18, 2014 12:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DDZ e aparte,ca nu prea sunt cu NEO. Very Happy

Re audio au facut ceva modele bune (old school) cu XBL^2 care erau gandite excelent.

In general seriile de varf de la unele companii sunt mai bine gandite.

Am vazut un model mai frumos aici in Romania ce dadea bine pe foaie pentru un dif de SQ

Energy 12.Chiar vreau sa pun mana pe unul si sa ma joc cu el.
Sus
stoica22
Priceput

MesajTrimis: Mar Feb 18, 2014 3:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Au fost 2 la bursa mai demult si erau la un pret foarte mic
Bigu
Pasionat

Data înscrierii: 28/Iun/2009
Locație: Heldsdorf

MesajTrimis: Mie Apr 02, 2014 12:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hai sa-mi dau si eu cu parerea.
Din punctul meu de vedere, 90% din ce este pe piata la ora actuala, nu prea isi justifica pretul. (includem aici chinezarii si branduri mari) pentru ca:
-TVA-ul la noi este mai mare ca in alte tari
-lipsa autostrazilor duce la scumpirea transportului, lucru care se traduce in costul final.
-modul idiot de aplicare a TVA si impozitului pe venit
-taxa vamala aplicata produselor ce nu vin din UE
etc.

Majoritatea bunurilor sunt produse in China, aici nu mai este nici un secret. De aici apar si acele "asemanari". Un brand poate avea produse construite in masa (entry level) facute sa se vanda mult si produse hi-end care se fac manual si cu componente de calitate.

In general se intampla cam asa:
Producatorul X contacteaza un fabricant chinez de difuzoare, are un catalog imens de unde alege componentele pentru produsul finit. Alege motorul a, spiderul b, bobina c, sasiul d etc Si asa se naste un difuzor.
Acum, ar fi absurd sa stai sa investesti in componente noi pentru ca asta v-a afecta costul final.

Unde vreau sa ajung, degeaba doua sau mai multe difuzoare arata la fel daca calitatea componentelor nu este la fel. Diferentele apar la calitatea feritelor sau a neoului din motoare, numarul si materialele spiderelor, materialele suspensiilor, materialele conurilor, tipul si felul sarmei din bobina , a adezivilor, a racirii bobinelor etc.
Toate astea diferentiaza parametrii T\S si implicit calitatea si performantele difuzoarelor.

Acum ramane la alegerea fiecaruia daca dorestea sa cumpere un rahat de 60kg sau unul de 10kg, ambele avand aceleasi performante in final dar dimensiunile si implementarile sunt diferite.

Personal, treaba cu arata la fel, sunt la fel am invatat-o acum ceva ani si comparand doua produse hi-end nu china vs brand.

Inca o idee, habar nu aveti cat de mult cantaresc la costul final ambalajele, manuale, stikere si alte minuni care mai vin odata cu difuzorul. Nu de putine ori, acestea sunt mai scumpe decat produsul dorit! Si aici vorbim de branduri Smile
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum