Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Subwoofer Sony 100W RMS

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Nick666

Data înscrierii: 27/Mai/2007

MesajTrimis: Dum Mai 27, 2007 5:12 pm    Titlul subiectului: Subwoofer Sony 100W RMS Răspunde cu citat (quote)

Buna ziua. Am si eu acest subwoofer Sony de 100W, apartinand de o combina HCD-RG440 . (poza este cu sub-u)

Problema: cand dau mai tare(spre maxim), si se misca membrana, scoate un sunet de "fleoshc" sau "pleoshc" . Am inteles ca este o problema destul de intalnita la sub-uri de astea ieftine care au cursa lunga la membrana.

Combina are o setare numita V-groove care cand o bag, amplifica sunetul si bas-ul, si intr-un fel se rezolva problema, numai ca amplifica pe frecventa ceva mai mare (ceva gen 50 Hz) si nu-mi place acel bas. Eu ascult mp3-uri la calc si imi place sa dau bas-ul la 30 Hz.

Ce pot sa-i fac? Nimica? Sa acopar gaura aia ?

DSC00122.JPG
 Description:
 Filesize:  131.41 KB
 Viewed:  329 Time(s)

DSC00122.JPG

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Mai 27, 2007 8:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poti sa nu il dai la maxim(sau aproape la maxim) si ai rezolvat problema.
daca nu iti ajunge cum suna cumpara ceva mai performant.
nu poti sa ai pretentii de 30hz de la un sub dinala, mai ales dat in blana.
daca il mai tii mult asa sa faca "fleosc" sau "pleosc" nu o sa mai faca nicicum pt ca se va arde.
gaura nu cred ca rezolvi mare lucru ca o astupi, problema e ca intra amplificatorul combinei in clip.
intr-adevar daca o astupi e de asteptat sa obtii o cursa ceva mai mica la dif, dar ma indoiesc ca va suna bine.

bafta.

Nick666

MesajTrimis: Lun Mai 28, 2007 7:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mersi de raspuns. Ok.

Dar daca i-as face gaura mai mare? Sau sa-i fac o cutie mai mare?

Is curios daca as scoate difuzoru din cutie, daca ar mai scoate zgomotu` ala. (daca nu, ar insemna ca cutia e de vina)
Sus
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Lun Mai 28, 2007 7:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

lasa-l asa cum e el
atat poate ...... de unde sa dea mai mult ??
tu crezi ca o sa reusesti sa ii faci o cutie mai buna decat au reusit cei de la Sony ?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Mai 28, 2007 7:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nick666 a scris:
Mersi de raspuns. Ok.

Dar daca i-as face gaura mai mare? Sau sa-i fac o cutie mai mare?

Is curios daca as scoate difuzoru din cutie, daca ar mai scoate zgomotu` ala. (daca nu, ar insemna ca cutia e de vina)

sunetul respectiv e scos de difuzor nu de incinta. probabil ca-si atinge cursa maxima, ies deja prea multe spire ale bobinei din campul magnetic, si apar distorsiunile. o incinta inchisa ar scade putin numarul de decibeli, dar ar si tine pe de alta parte membrana sub ceva mai mult control. insa daca zici ca pleoscaie, probabil deja suspensia e prea elastica si permite un joc prea mare al membranei. nu prea ai ce face in cazul asta.

Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mar Mai 29, 2007 5:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e din cauza amplifului care intra in clip, nu ai ce face....asa sunt toate combinele, amplificatorul e mai slab decat difuzorul, fac pariu ca difuzorul acela amplificat de un amplificator capabil in care sa setezi frecventa maxima de raspuns si sub-sonicul...si evident mult mai puternic,..ai mai scoate ceva din el, dar nu are rost, poate dai de o melodie belea si e PA!
Sus
Nick666

MesajTrimis: Joi Mai 31, 2007 10:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Noob question: Acel filtru LPF ce face? De exemplu un filtru LPF 40-150 Hz.
Sus
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Joi Mai 31, 2007 3:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nick666 a scris:
Noob question: Acel filtru LPF ce face? De exemplu un filtru LPF 40-150 Hz.

LPF = Low Pass Filter - adice "filtru trece jos" mai pe romaneste
Sus
Infamous
Pasionat

Data înscrierii: 27/Dec/2006

MesajTrimis: Joi Mai 31, 2007 6:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu e de la amp, e de la difuzor ( dif de 600 rms statie de 850 si tot "pacanea" ), cum a zis asus ajunge la excursia maxima. Vezi unde-i limita si il lasi acolo. N-are rost sa acoperi gaura aia de reflex pentru ca nu se va mai auzi la fel de "tare"
Sus
Nick666

MesajTrimis: Sâm Iun 02, 2007 8:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci daca pun LPF la 50 Hz, frecventele mai mari de 50 Hz nu vor fi redate de sub. Asa ii?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Sâm Iun 02, 2007 10:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asa e. dar tu dupa ce grafic ti-ai facut impresia ca-ti plac basii la 30Hz? cel al combinei? nu de alta, dar difuzorul ala nu-mi pare capabil sa redea sub 40 Hz prea multi decibeli. poate chiar mai sus. asa..ca fapt divers...de la 30hz in jos mai mult simti decat auzi. basii aia sanatosi, de te zguduie dar iti si infunda urechiile, sunt de pe la 40-50Hz in sus. probabil graficul EQ de la combina afiseaza valori putin exagerate. gen 30Hz cand de fapt se amplifica 50Hz. mai erau combine cu eq de la 15Hz pana la 21 Khz....si la 21Khz erau de fapt frecvente de 10-12 Khz. marketingul asta...
Sus
Nick666

MesajTrimis: Sâm Iun 02, 2007 12:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am avut ceva mp3-uri cu diferite frecvente de test, 120Hz, 100 ,70, 40, 30, 20 ,15 Hz etc, si la ureche mi s-a parut ca cel mai bine si cald suna la 30 Hz. Nu mai stiu care e raspunsul de jos in frecventa, am pierdut cartea de la combina, dar ma gandesc ca e cam pe la 30 Hz .

Si cand ascult muzica, ascult mp3-urile cu MixVibesPro cu egalizator care are 32 Hz , 65 Hz etc si imi place sa amplific la 32 Hz. Oricum se aud acele frecvente si in mod normal, doar ca imi place sa le scot in evidenta pe cele de ~32 Hz . Acuma nush cati decibeli scoate la 32 Hz, probabil nu multi. Poate ca imi plac basii la 35 Hz si nu stiu haha.

La niveluri moderate, sub-ul este foarte bun, imi place cand fac sa tremure geamurile fara sa se auda aproape deloc bass-ul. Problema e cand dau spre maxim ...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum