Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

subwoofer?
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
siti

Data înscrierii: 09/Dec/2006
Locație: ALBA-IULIA

MesajTrimis: Sâm Dec 09, 2006 9:49 pm    Titlul subiectului: subwoofer? Răspunde cu citat (quote)

SALUT,ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?asadar mi-am luat un subwoofer kon de 300 mm si 300w as vrea sa imi fac incinta la el dar nu am dimensunile si ce twetter ar fi compatibil cu el.Ar mai fi o problema statia scoate 8 ohmi iar sw. e de 4 ohmi, ce se poate face?TKS
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
m.technik
Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2006

MesajTrimis: Dum Dec 10, 2006 1:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ca sa ii "croiesti" incinta pe masura lui iti trebuie parametrii T/S. In ceea ce priveste impedanta, in afara de a lega in serie inca un sub la fel nu imi mai trece nimic in minte acum.
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Dec 10, 2006 9:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

zi ce model de difuzor ai luat, da eventual un link.

posibil sa fie si parametrii masurati.
Sus
siti

MesajTrimis: Dum Dec 10, 2006 2:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cam asa ceva scrie pe el:DYF 1270-35 cod 809 impedanta 4 ohm.multumesc pt raspunsuri.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Dec 10, 2006 2:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

imi pare rau, dar nu am nici parametrii nici model de incinta pt acest dif.

tu vrei sa-ti faci boxe fullrange pt camera sau vrei woofer pt masina ?

daca vrei woofer eu as zice sa ii faci o incinta bas-reflex undeva pe la 55/60litrii acordata la 40hz.

daca vrei incinta fullrange pt casa as face o incinta cu volum total de ~70litrii in care as pune un dif de medii si un tw care le gasesti pe acelasi site.
Sus
siti

MesajTrimis: Dum Dec 10, 2006 3:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vreau sa fac o incinta pt casa,ce ziceti s-ar putea inseria cu o rezistenta de 4 ohmi ca sa dea 8 ohmi cit scoate statia?
Sus
m.technik
Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2006

MesajTrimis: Dum Dec 10, 2006 4:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da s-ar putea. Dar este o metoda prea ineficienta. Acea rezistenta va disipa jumatate din puterea debitat de amp. De exemplu, daca amplificatorul va debita 50W, difuzorul nu va primi decat 25W, restul se va duce in rezistenta.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Dec 10, 2006 9:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu inseria nimic...eventual alt difuzor !

ca amplif ai ??
Sus
siti

MesajTrimis: Mar Dec 12, 2006 6:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai am o nelamurire,am inteles in unele incinte s-ar umple cu ceva materiale ex.lina,ce parere aveti?
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 12, 2006 7:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, se baga in incinte material fonoabsorbant cum ar fi buretele cofrat,vatelina,lana(dar e greu de prins) .

atentie, excesul de material fonoabsorbant,in unele situatii, scade din SPL.
Sus
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Mar Dec 12, 2006 10:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dar statia nu suporta si 4 ohmi?
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 12, 2006 11:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dgdgaby a scris:
dar statia nu suporta si 4 ohmi?

sunt statii (de casa) care nu sunt facute sa suporte curenti cu intensitati mari,ele folosesc tensiuni mai mari si curenti mai mici (P=UxI) U=tensiune I=intensitate P=putere
daca ai putine cunostinte te-ai prins Wink

e mult de povestit pe tema asta si acum mi-e somn... oricum retine ca daca tu folosesti o statie la o impedanta sub cea recomandata de producator ai tote sansele sa o "trimiti in ceruri" datorita suprasolicitarii finalilor.
Sus
siti

MesajTrimis: Mie Dec 13, 2006 10:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am doua statii, una mai mica grundig sv2000 si una yamaha RX-V795 care suporta 4,6,8 si 16ohm apropo pot face si un tunel sau nu stiu cum ii spune pe panou sub subwoofer?si cum se baga materialul in incinta?lipit pe margini se umple toata boxa?MERSI
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Dec 13, 2006 10:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai de obicei se recomanda un strat de ~5cm pe toti peretii,dar pe cel putin 3 pereti ai boxei (placa din spatele difului,un capac,o laterala) ar tebui material fonoabsorbant.

se pate prinde cu capse,poliadez (sau cum ii zice),cuisoare etc...

statiile de care zici tu nu le cunosc....

ce tunel zici ??? da o poza daca ai ... Rolling Eyes
Sus
siti

MesajTrimis: Mie Dec 13, 2006 11:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai nu stiu cum sa zic, am avut o incinta ruseasca iar sub subwoofer avea o gaura dreptunghiulara si inca ceva,filtrul din boxa veche, bas medii si inalte il pot folosi?salut
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum