|
Autor |
Mesaj |
AdyB Pasionat
Data înscrierii: 20/Iun/2008 Mesaje: 59 Locație: Iasi
|
Trimis: Dum Apr 11, 2010 12:38 pm Titlul subiectului: Time alignment |
|
|
Va salut si Hristos a Inviat! Rog pe cineva cu bagajul de cunostiinte necesar sa ma ajute sa inteleg cate ceva despre "time alignment" ce reprezinta si cum se poate realiza.
Cu resprect, Adi.
|
|
Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Dum Apr 11, 2010 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Adevarat a inviat!
Time alignment-ul reprezinta practic plasarea in scena a boxelor.
In mod normal (home audio) asta se face chiar prin mutarea efectiva a difuzoarelor. In car audio, cum de cele mai multe ori acest lucru este imposibil, asa ca s-a introdus time alignment-ul pentru a corecta "pozitia" scenei, pentru ca soferul este in stanga sau dreapta nu pe mijloc.
In cazul nostru, unde soferul este in stanga, sunetul difuzorului/difuzoarelor din stanga ajunge mult mai rapid la ascultator decat sunetul din dreapta.
Time alignment-ul corecteaza acest lucru prin defazarea cu un anumit numar de milisecunde (0.1 in cazul 9812rb) al sunetului. De obicei e independent, eu pe 9812rb am time align pe 4 canale.
Ce sa zic mai mult.. atasez si manualul player-ului meu unde ai cateva formule si poti sa mai citesti cateva detalii (pagina 22).
Cum fac eu setarea asta (mentionez ca nu e neaparat si corect): inchid ochii ( cam lame, dar merge), imi aleg o melodie cu multe versuri (pt voce in special) si ma joc cu setarile pana "simt" ca sunetul e perfect centrat.
Description: |
|
 Download |
Filename: |
Manual Alpine 9812rb.pdf |
Filesize: |
1.1 MB |
Downloaded: |
1112 Time(s) |
Ultima modificare efectuată de către Body28 la Dum Apr 11, 2010 2:15 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
AdyB Pasionat
|
Trimis: Dum Apr 11, 2010 1:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Merci fain pentru atentie. Mai fac cercetari .
|
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Dum Apr 11, 2010 2:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Body28 a scris: |
In cazul nostru, unde soferul este in stanga, sunetul difuzorului/difuzoarelor din dreapta ajunge mult mai rapid la ascultator decat sunetul din dreapta.
|
sunetul difuzoarelor din dreapta ajunge la fel de repede ca sunetul difuzoarelor din dreapta
_________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
AdyB Pasionat
|
Trimis: Dum Apr 11, 2010 2:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
otzy poti sa dai mai multe detalii despre time alignament?
|
|
Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Dum Apr 11, 2010 2:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
chiar daca scrisese gresit eu citisem corect
sunetul de la difuzoarele din stanga ajung mai repede la ureche decat sunetul de la difuzoarele din dreapta .
|
|
Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Dum Apr 11, 2010 2:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
otzy a scris: | Body28 a scris: |
In cazul nostru, unde soferul este in stanga, sunetul difuzorului/difuzoarelor din dreapta ajunge mult mai rapid la ascultator decat sunetul din dreapta.
|
sunetul difuzoarelor din dreapta ajunge la fel de repede ca sunetul difuzoarelor din dreapta  |
My bad. Se aplica doar daca aveti difuzoare doar pe dreapta ) Si decalate eventual
|
|
Sus |
|
 |
otzy Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007 Mesaje: 1666 Locație: timisoara
|
Trimis: Dum Apr 11, 2010 3:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
AdyB a scris: | otzy poti sa dai mai multe detalii despre time alignament? |
sincer nu prea pot ca si eu imi prin urechile
ca idee simpla time alignament care ca sunetul difuzoarelor din dreapta soferului sa se auda putin ( cateva milisecunde ) mai repede decat difuzoarele din stanga soferului, ceea ce da impresia ca stai exact intre difuzoare.
cel mai bine cauti pe cineva care are o jucarie care sa stie asa ceva si il rogi sa-ti mute scena si o sa iti dai seama singur ce si cum.
asta mai babeste ca sa prinzi idea
@body28
referitor la reglajul tau urechiometric si eu am facut la fel
nu o fi perfect pentru care se pricepe da e perfect pentru mine
_________________ fac sport extrem cu dacia...cu ochii inchisi o calc, imi place senzatia |
|
Sus |
|
 |
blacired Priceput
Data înscrierii: 14/Noi/2009 Mesaje: 269
|
Trimis: Dum Apr 11, 2010 4:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intirziere digitala... ...shit...pe seama naturalitatii... ...mai bine mut urechea mai in dreapta!
|
|
Sus |
|
 |
Sharkky Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007 Mesaje: 1891 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Apr 28, 2010 12:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sau iti pui scaunul pe mijloc ...
|
|
Sus |
|
 |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Mie Apr 28, 2010 6:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai si daca io-l reglez sa fie soferul intre difuzoare ? pasagerul aude cu ecou ? ca la el inseamna ca se aude decalat...
_________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
Sus |
|
 |
aproapeom
Data înscrierii: 31/Mar/2009 Mesaje: 41
|
Trimis: Vin Apr 30, 2010 11:00 am Titlul subiectului: |
|
|
nu , nu se aude cu ecou ca sunt intarzieri mici
|
|
Sus |
|
 |
providius Priceput
Data înscrierii: 20/Aug/2007 Mesaje: 675 Locație: oradea
|
Trimis: Vin Apr 30, 2010 7:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
blacired a scris: | Intirziere digitala... ...shit...pe seama naturalitatii... ...mai bine mut urechea mai in dreapta!  | sincer as fi curios sa ascult o masina facuta doar din pozitionari ale difuzoarelor,pana atunci am ascultat multe sisteme audio care suna destul de bine sa nu ma inclin spre dreapta
_________________ Team SQNLL
Audison,soundstream,scanspeak, polk audio sr,h701/d511,bt400,hollywood energetics |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Vin Apr 30, 2010 10:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
providius a scris: | blacired a scris: | Intirziere digitala... ...shit...pe seama naturalitatii... ...mai bine mut urechea mai in dreapta!  | sincer as fi curios sa ascult o masina facuta doar din pozitionari ale difuzoarelor,pana atunci am ascultat multe sisteme audio care suna destul de bine sa nu ma inclin spre dreapta  |
Pozitionare pentru PLD cat mai mic si putin level matching
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
TAZMANIA Priceput

Data înscrierii: 12/Noi/2007 Mesaje: 313 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|