Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Transformare din digital in analog

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare 5.1, Receivere

Autor Mesaj
thunder rock
Pasionat

Data înscrierii: 14/Sep/2007

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 10:35 am    Titlul subiectului: Transformare din digital in analog Răspunde cu citat (quote)

De curand am resuscitat Magnetofonul Rostov ce statea pe post de postament si strangator de praf.
Intrebarea mea este .Cum procedez sa pot face niste inregistrari de calitate de pe computer pe benzi magnetice De magnetofon sau casetofon.Mentionez ca am CD player Technics ,deck 3 capete Technics cu care faceam pe timpuri niste inregistrari traznet.Daca trec prin statia Technics su vx 820 are iesire digitala sau analog? In momentul in care redau din laptop ma refer.Sau mai mult de atat CD playerul reda pe iesirile RCA digital sau analog?

Nu am banii necesari cumpararii unui DAT asa ca va trebui sa ma descurc cu ce am,audutia nu va fi la nivel audiofil insa as vrea niste copii cat mai bune ale pieselor FLAC din calculator

Dj Dog
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: Bucuresti / titan

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 10:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut
ai putea sa faci in felul urmator
din iesirea audio a pc-ului scoti semnal sonor si bagi in mufa de line-in a magentofonului si faci cateva incercari si vezi cum suna
daca ai si acel amplificator cu intrare digitala poti scoate semnal digital din pc (daca ai iesiri digitale din placa de sunet) si il treci prin DAC-ul (digital - analog converter) si apoi din iesirea de line out al statiei te duci in line-in al magnetofonului

am avut si eu rostov si pot sa spun ca pt varsta lui suna f bine si bate la cur multe statii de fitze DAR principala problema la rostovuri si in general la aparatele rusesti erau condensatorii electrolitici care se devalorizau in timp
eu i-am schimbat la al meu majoritatea condensatorilor electrolitici si sunetul si functionarea s-au schimbat f mult

bafta!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
thunder rock
Pasionat

Data înscrierii: 14/Sep/2007

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 11:25 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru promptitudinea raspunsului.Intradevar suna extrem de bine rostovul si la operatiunea de resuscitare s-au schimbat absolut toti electroliticii,s-au reglat vu metrele cu semnal generat a fost o operatiune realizata de catre un mare meserias pasionat de analogl.Magnetofonul il am de nou si nu are mai mult de 50 ore de functionare .Deci e ok
Sa inteleg ca pe iesirea de casti a laptopului semnalul e analog? semnalul la iesirea CD playerului e de asemenea analog?Iesirea din amplificator la fel? Se face aceasta conversie in mod automat de catre aparatura sus mentionata?

Pentru ca in acest caz ar fi mai simplu As ripui CD FLAC si as transmite semnal la magnetofon de pe CD player si nu din calculator Sau daca as transmite din calculator in statie si apoi in mag/cas deck ar fi o solutie viabila Rolling Eyes

Dj Dog

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: Bucuresti / titan

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 1:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

laptop-ul / pc-ul da semnal de iesire analog la mufele de casti, boxe etc si semnal digital numai prin conexiunile optice sau coaxiale
la cd-playere au deobicei iesire analogica dar unele pot avea si o iesire digitala de tip coaxial
iar amplificatorul propriu-zis este analogic

poti face si traba cu flac dar numa daca muzica care vrei s ao treci pe cd sa o ai in format flac pt ca daca faci din mp3 -> flac nu castigi absolut nimic
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare 5.1, Receivere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum