Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

tub de 150rms + amp 700w necesita condensator???

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Iun 29, 2006 9:32 am    Titlul subiectului: tub de 150rms + amp 700w necesita condensator??? Răspunde cu citat (quote)

salut!!! sunt foarte bucuros ca ati deschis acest forum il asteptam de foarte mult timp pt a putea cere detalii despre produsele dumneavoastra!acum de postez:

pai am un tub de bass mai precis un JBL ctx-250 (model mai vechi) pe la vreo 150w rms si 250w nominali!!! am vrut sa achizitionez o statie de la un prieten de 700w un RAVELAND XCA 700, dar m-am lasat pagubas dupa ce un alt prieten mi-a zis ca am nevoie de un condensator de 1F!!! si acum am ajuns la voi sa vad ce sfaturi imi puteti da in legatura cu acest condensator!!!
normal un subwoofer nu ar trebui sa consume cat poate el maxim???

ms astept raspunsul vostru!!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Iun 29, 2006 11:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut,

Statia de care vorbesti are 2 x 350W "muzicali" si doar 2 x 150W RMS si 1 x 300W in punte conform specificatiilor de aici.
Din cate am putut afla, tubul JBL CTX-250 are intr-adevar 150W RMS (apropo, cred ca ai vrut sa zici 250W putere maxima, nu nominala).
In cazul asta, statia e putin cam puternica pentru woofer si nu o vei folosi la capacitatea maxima. Daca ai nevoie sau nu de condensator depinde de capacitatea si starea bateriei, de puterea si starea alternatorului si de instalatia electrica a masinii.
Parerea mea e ca daca folosesti un cablu de alimentare de minim 10mm (preferabil 20mm, nu se stie ce woofer mai mare pui pe viitor) nu ai nevoie de condensator.
Nici daca statia ar alimenta un subwoofer mai mare (250W RMS) nu ar trebui sa ai nevoie de condensator daca nu amplifici si altceva si folosesti un kit de cabluri adecvat (20mm).

Mihai
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Joi Iun 29, 2006 11:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da 250 nominali sunt prea multe tipuri de watti si se incura oricum ai inteles tu

pacat ca omu nu mai are statia ca a dat-o si daca nu il ascultam eu pe ala mi-o lasa omu la 1.8 milioanes !!! acum asta este ma gandeam sa imi iau blaupunktul de la be-loud ca e si ieftin si bun cred?!?!? e vb despre cel la 385w !!!! cred ca e de ajuns pt ctx-250?

ms
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Joi Iun 29, 2006 11:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am uitat de instalatia electrica... eu cred ca este foarte buna fiind pe un logan(mashina fiind noua) si functioneaza totul calumea pe ea Very Happy
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Iun 29, 2006 12:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, Blaupunkt GTA 2 Special e OK pentru tubul tau, are 170W RMS in punte si il duce fara probleme.
Nu stiam ca vorbim de Logan... e super ok, poti pune si 300W fara grija de condensator. Eu ma gandeam la masini mai vechi unde pot sa apara probleme...
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Joi Iun 29, 2006 12:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hmm apropo am ascultat atat jbl-ul meu cat si MP30 de la mac audio si nu am vazut prea mare diferenta eram hotarat sa merg pe mp30 dar am gasit pe net jbl-ul la doar 80 ron Very Happy si nu am stat pe ganduri l-am asculta si l-am cumparat Very Happy astept acum sa gasesc banii necesari pt statie

am gasit o statie pe 4 canala la 3 milioane 4x120w astept sa vad cum se aude si poate o cumpar pe asta Very Happy daca nu raman la blaupunkt sau daca nu la un mac ceva Very Happy
Sus
ph3e4r

Data înscrierii: 02/Iul/2006
Locație: RADAUTI SV

MesajTrimis: Dum Iul 02, 2006 11:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Condensatorul se pune de pe la 500 W in sus sau atunci cand datorita uneia din problemele mentionate de mihai nu se aude bassu cum trebuie.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum