|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Liciu Pasionat
Data înscrierii: 30/Aug/2012 Mesaje: 123
|
Trimis: Sâm Noi 15, 2014 5:09 pm Titlul subiectului: Tweeter Dls T25 vs Helix P1 |
|
|
Deci: ma bate gandul de o vreme sa iau un sistem component pe SQ. M-am tot interesat si am ajuns la concluzia ca ar fi 2 marci potrivite pt mine DLS sau Helix (exclud Focalul din cauza Tweeterelor). Am putina experienta cu ele avand o masina echipata cu DLS R6A si DLS R5A amplificate si pe alta HELIX B62C si E5X amplificate. Cu toate ca DLS-urile suna mai bine pe partea de midbass la partea de inalte sunt mai "slabe" (daca pot sa zi asa) ca si Helixurile (parerea mea) Tweeterele T25 din componentele DLS cu toate ca sunt setate pe min din jumperele din crossover sunt prea puternice chiar cu egalizarea din hu aproape la min. Nu se completeaza placut cu wooferul. suna prea tare la vol mic-mediu cel putin comparativ cu helixul care desi sunt difuzoare entry completarea sunetului woofer -> tweeter e cu mult mai placuta plus parca detaliile frecventelor inalte catre max sunt mai "fine". revenind defapt la ce vreau sa stiu e daca tweeterele P1 de la helix vin cu filtru ca si cele de la DLS sau va trebui sa fac eu unul si daca le are cineva si poate face comparatia intre ele. Ma gandeam ca as putea folosi wooferul de la DLS RM6 in combinatie cu tweeterul Helix P1 cu batai de cap la confectionarea crossoverului (asta in cazul in care nu se potriveste cel de la DLS- trebuie sa ma interesez) sau ar mai fi varianta fara batai de cap Helix P236. A ascultat cineva Helix Precision P236 si in comparatie cu DLS RM6.2 cum se comporta. Costa mai mult din pacate (. Amplificatorul va fi ori dls ori audison. Multumesc |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Sâm Noi 15, 2014 8:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
tot ce vrei u este de cumparat, de ce sa-ti abti capu sa-ti faci u crossover? _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
Liciu Pasionat
|
Trimis: Sâm Noi 15, 2014 9:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
te referi la cele din comert pe 2 cai gen sal sau la cele dls/helix ca nu prea am cunostiinta de asa ceva poate sh sau poate nu stiu eu ) |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Sâm Noi 15, 2014 10:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
O varianta mult mai buna decat T25 (care este foarte ok daca tinem cont de categoria de pret fin care face parte) este Seria 3 de la Micro Precision, sau si mai bine Seria 5, mai apar din cand in cand la sh
Se gaseau la un moment, filtreMicro Precision (au componenete Mundorf) la sh, seria 3 si 5 la vanzare. Cineva din Bucuresti daca imi aduc aminte bine.
Daca vrei sa compari doua tweeter-e trebuie sa o faci pe aceeasi masina, acelasi setup, aceeasi pozitionare si orientare.
Daca vrei sa mai "atenuezi" tweeter-ele poti incerca o alta pozitionare decat cea pe care o ai acum (nu stiu care este aceeasta).
Parerea mea este ca se aud mai bine offaxis, si montate in ornamentul de la oblinzi (este o pozitie care de obicei "mai taie" un pic din inalte ), decat pe stalpi.
In alta ordine de idei trebuie sa ti cont si de "sound-ul" amplificatorului. Unele au un raspuns mai flat, altele adauga un "boost" in anumite "categorii" de frecvente, si asta e valabil si pentru player-e.
T20 de la DLS mi s-au parut mai echilibrate in comparatie cu T25.
Crossover-ul nu il vei putea confectiona ieftin. In cel mai bun caz poti incerca un "filtru" de 6dB pe octava, adica un condensator sau grupaj de condensatore, insa iti trebuie un stoc serios de condensatoare si nu se merita. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
Liciu Pasionat
|
Trimis: Dum Noi 16, 2014 2:01 am Titlul subiectului: |
|
|
| Aham...good to know. merci de informatii. sa vad ce mai gasesc. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|