Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Tweetere

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
muntos
Pasionat

Data înscrierii: 10/Feb/2007

MesajTrimis: Sâm Noi 10, 2007 7:23 pm    Titlul subiectului: Tweetere Răspunde cu citat (quote)

Am inteles ca tweeter-le TN47 de pe Focal 165KF nu sunt cele mai reusite.
Am ocazia sa iau asa ceva:
http://www.dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_146

Ce ziceti, sunt mai potrivite ?
Daca le iau, trebuie neaparat sa le pun in full active sau le pot lasa si asa cum sunt acum cu crossovere si sa ma bucur de un sunet mai bun?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Sâm Noi 10, 2007 8:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Parca ai achizitionat deja Focal 165KF ... nu le-ai montat inca ? In legatura cu TN47 ... e si o chestie de gusturi .. unora le plac inaltele putin mai "tipatoare", mai pline de detalii, mai puternice - asa este TN47 (din auzite ... am si eu acelasi set de componente dar nu le-am montat inca) iar altora le plac inaltele mai "cuminti", mai "domoale" (nu-mi gasesc exact cuvintele Very Happy ) Parerea mea e ca, mai intai, sa montezi difuzoarele, sa le asculti si, poate iti plac asa cum sunt. Daca ai gasit Iridium-urile foarte ieftine nu pierzi nimic daca le iei, toata lumea le lauda. Daca ti se par prea tipatoare TN47 acele Iridium-uri vor fi perfecte.

In legatura cu cross-over-ele Focal cred ca vor merge destul de bine si cu tweeter-ele DLS - au punctul de taiere la 3.5KHz, TN47 are Fs = 1819.87 Hz iar Iridium 1i are Fs = 900Hz, deci punctul de taiere este in plaja de frecvente redata de 1i. Oricum, cu acele cross-over-e nu vei folosi Iridium 1i la capacitatea lui maxima. Ar trebui un punct de taiere mai jos, mai aproape de Fs lui (in jur de 1.5KHz), dar, in mai putine cuvinte : vei putea schimba TN47 cu Iridium 1i folosind in continuare cross-over-ul Focal.

Bafta
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum