|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
muntos Pasionat
Data înscrierii: 10/Feb/2007 Mesaje: 112
|
Trimis: Sâm Noi 10, 2007 7:23 pm Titlul subiectului: Tweetere |
|
|
Am inteles ca tweeter-le TN47 de pe Focal 165KF nu sunt cele mai reusite.
Am ocazia sa iau asa ceva:
http://www.dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_146
Ce ziceti, sunt mai potrivite ?
Daca le iau, trebuie neaparat sa le pun in full active sau le pot lasa si asa cum sunt acum cu crossovere si sa ma bucur de un sunet mai bun? |
|
| Sus |
|
 |
purebhp Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 290 Locație: Constanta
|
Trimis: Sâm Noi 10, 2007 8:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Parca ai achizitionat deja Focal 165KF ... nu le-ai montat inca ? In legatura cu TN47 ... e si o chestie de gusturi .. unora le plac inaltele putin mai "tipatoare", mai pline de detalii, mai puternice - asa este TN47 (din auzite ... am si eu acelasi set de componente dar nu le-am montat inca) iar altora le plac inaltele mai "cuminti", mai "domoale" (nu-mi gasesc exact cuvintele ) Parerea mea e ca, mai intai, sa montezi difuzoarele, sa le asculti si, poate iti plac asa cum sunt. Daca ai gasit Iridium-urile foarte ieftine nu pierzi nimic daca le iei, toata lumea le lauda. Daca ti se par prea tipatoare TN47 acele Iridium-uri vor fi perfecte.
In legatura cu cross-over-ele Focal cred ca vor merge destul de bine si cu tweeter-ele DLS - au punctul de taiere la 3.5KHz, TN47 are Fs = 1819.87 Hz iar Iridium 1i are Fs = 900Hz, deci punctul de taiere este in plaja de frecvente redata de 1i. Oricum, cu acele cross-over-e nu vei folosi Iridium 1i la capacitatea lui maxima. Ar trebui un punct de taiere mai jos, mai aproape de Fs lui (in jur de 1.5KHz), dar, in mai putine cuvinte : vei putea schimba TN47 cu Iridium 1i folosind in continuare cross-over-ul Focal.
Bafta |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|