Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Un sfat va rog!

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
danielaneliseb

Data înscrierii: 08/Iun/2008
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mie Iun 02, 2010 11:47 pm    Titlul subiectului: Un sfat va rog! Răspunde cu citat (quote)

am facut papuci de cupru,pentru cablul de alimentare.trebuie cositorit cablul inainte sa il fixez in papuc?multumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Joi Iun 03, 2010 9:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca vrei sa faci o treaba foarte buna faci asa: pui pasta decapanta pe cablu, bagi cablul in papuc, strangi papucul, apoi cu lampa cu gaz incazlesti papucul pana poti sa bagi fludor intre cablu si papuc.
Dj Dog
Utilizator pe cale de disparitie
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: Bucuresti / titan

MesajTrimis: Joi Iun 03, 2010 10:36 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e f bine sa cositoresti papucii pt ca daca nu o faci exista rscul sa nu strangi bine si sa iti iasa cablu
uite cum mi-am facut eu papucii la cablul de plus
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Joi Iun 03, 2010 4:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da, si eu cositoresc papucii ... daca sunt cositoriti nu se oxideaza contactul in timp, pe cand daca e doar strans se oxideaza si intervine o rezistenta acolo care iti mai da o data de lucru...
danielaneliseb

MesajTrimis: Dum Iun 06, 2010 2:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc pentru raspunsuri.papucii sunt consfectionati manual de mine,dintr-o bara de cupru,peretele e gros de 4mm si leam facut cate doua gauri,cu filet de 4,in vederea stangerii cablului cu 2 suruburi.deci nu au deschizatura aceea pt a putea strange papucul ulterior(nici nu s-ar putea din cauza grosimii peretelui).acestia sunt:

P6060486.JPG
 Description:
 Filesize:  146.74 KB
 Viewed:  300 Time(s)

P6060486.JPG

Sus
danielaneliseb

MesajTrimis: Dum Iun 06, 2010 2:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am facut papuci si pentru borna de plus si pentru statie(jbl gto75.4),care are intrari mici,comparativ cu grosimea cablului(ground zero 20mm).nu am gasit papucii adecvati in comert.
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Dum Iun 06, 2010 3:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
da, si eu cositoresc papucii ... daca sunt cositoriti nu se oxideaza contactul in timp, pe cand daca e doar strans se oxideaza si intervine o rezistenta acolo care iti mai da o data de lucru...

Saptamana trecuta am lucrat la niste cabluri de aproape 20 de ani, papucul era doar sertizat si apoi tras termocontractil peste, cablul arata la fel de bine ca si unul nou. Si acel cablu a vazut conditii mult mai grele ca intr-o masina.
Daca sunt lucrati cum trebuie, si sertizati tin foarte bine Smile

Sus
danielaneliseb

MesajTrimis: Dum Iun 06, 2010 3:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli,atunci pot doar sa introduc cablu in papuc si apoi sa il strang cu 2 suruburi,prin cele 2 gauri facute?cositor,nu prea vad cum as putea sa introduc intre cablu si papuc(diametrul gaurii papucului=diametrul cablului)
Sus
Body28
Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008
Locație: Panciu/now Iasi

MesajTrimis: Dum Iun 06, 2010 3:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Uite aici o solutie.
Practic sunt 2 metode (si combinatii).
Ori prin sertizare cu o presa de multe tone - asa.
Ori (metoda asta am folosit-o si eu, pt ca nu am o unealta speciala, si nu vroiam sa bat papucul cu ciocanul). - metoda asta.
Metoda 2 se aplica in cazul tau.. adica in caz de ai un papuc cu o cavitate.
Pelete de acelea probabil nu o sa gasesti (eu unul nu) si poti pur sis simplu topi initial mai mult cositor inauntru, flux gasesti.. nu e absolut necesar, dar e de bine Smile
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Dum Iun 06, 2010 3:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

danielaneliseb a scris:
ssrli,atunci pot doar sa introduc cablu in papuc si apoi sa il strang cu 2 suruburi,prin cele 2 gauri facute?cositor,nu prea vad cum as putea sa introduc intre cablu si papuc(diametrul gaurii papucului=diametrul cablului)

Pentru papucii ce i-ai facut asa proceda putin altfel.
O singura gaura pentru surub, filetata, si in interior, peste cablu, o tablita de cupru in forma de C, asa cand o sa strangi cu surubul, strangi uniform.
Dar varianta asta pica, daca zici ca diametrul interior al papucului e fix cat al cablului.

Cositorirea nu ar fi problema, folosesti multa pasta decapanta, bagi cablu in papuc, incalzesti si tii papucul cu inelul in jos sa se scurga in el cositorul.

Sus
danielaneliseb

MesajTrimis: Dum Iun 06, 2010 3:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc pentru sfaturile imediate si foarte utile.salut
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Iun 06, 2010 5:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli cati dintre cei de aici avem cleste de serizat suficient de puternic ?

eu consider ca f putini, in concluzie e mai accesibila treaba cu cositorire.

Hai noroc !

ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Dum Iun 06, 2010 6:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
ssrli cati dintre cei de aici avem cleste de serizat suficient de puternic ?

eu consider ca f putini, in concluzie e mai accesibila treaba cu cositorire.

Hai noroc !

Folosesti momentul in ajutorul tau.
Ciocan + dorn face treaba excelenta.

Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Dum Iun 06, 2010 6:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu ciocanul si dornul nu iasa nici pe departe cum iasa cu clestele de sertizat...
parerea mea oricum ramane aceeasi... cositor.

blacired
Priceput

Data înscrierii: 14/Noi/2009

MesajTrimis: Lun Iun 07, 2010 10:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Papuci de cupru, argintinate, de calitate, tip teava partea unde se introduce cablul de curent, apoi ciocan+dorn & cositorire. Wink
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum