Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Un sistem audio de amator.
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
amateur

Data înscrierii: 23/Iul/2006

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 10:09 pm    Titlul subiectului: Un sistem audio de amator. Răspunde cu citat (quote)

Salutare. Inca de la inceput vreau sa precizez ca sint un amator in domeniul car-audio. Doresc sa imi echipez Loganul cu un sistem audio nu foarte scump. Nu imi doresc putere prea mare (cum am vazut ca zicea cineva aici pe forum ca vrea sa "ajunga intii sunetul si apoi masina') ci doresc mai degraba un sunet de calitate.

Asadar doresc un Head-Unit cu pretul in jurul sumei de 100 euro (nu mai mult) si m-am orientat spre un Sony CDX-S22 insa stau in dubii daca sa optez pentru un Pioneer EH-1800R (pe care l-am gasit pe alt site la pretul de 335,00 RON, sa nu se supere vreun moderator pe mine) care desi nu are functia de citire mp3 (care sincer nu ma incalzeste foarte foarte mult) am inteles ca ar sta mai bine la capitolul calitate sunet (ca firma).

Ii rog pe cei care au avut ocazie de a asculta cele doua Head-Unituri sa imi recomande unul dintre ele avind in vedere si boxele pe care intentionez sa le montez pe fata (deocamdata, pe spate poate mai tirziu), si anume:
- Difuzoare coaxiale DLS 125 (care vad ca sint recomandate pentru Logan) sau sistem de difuzoare DLS B5 ??? Care este diferenta intre difuzoarele coaxiale si sistemele de difuzoare ? (in afara de cea ca ca sistemele au si un tweeter, din cite am observat). Care din ele merg mai bine direct din H-U, deci fara amplificare suplimentara?( caci nu sint dispus sa investesc in asta deocamdata).
Ca difuzoare imi fac cu ochiul (ca pret) si mac Audio MX 2.16 precum si MAGNAT Ultra 213.

Astept cu incredere recomandarile voastre, ca profesionisti in ale sunetului. Multumesc.

Ultima modificare efectuată de către amateur la Lun Iul 24, 2006 2:45 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 10:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut,
Pentru bugetul mentionat Sony S22 e alegerea perfecta.
Stai linistit cu "alt site", nu e nici o problema (decat daca ziceai si unde Smile glumesc). Noi avem toata gama Pioneer dar pe site doar modelele cu MP3.. asa ca poti lua si de la noi acelasi Pioneer 1800 la acelasi pret de 335 ron.
Pioneer e mai bine cotat decat Sony in car audio dar tinand cont ca Sony S22 are mp3 si mai ales amplificare MOSFET, as inclina sa zic ca e mai bun.
Ca difuzoare in ambele cazuri pune DLS B5 pe fata si DLS 225 pe spate.
Ambele merg foarte bine pe player, fara amplificare separata si ofera maximul de calitate care se poate obtine din difuzoare de 13 cm neamplificate. Si Magnat Ultra sunt OK dar DLS sunt mai bune.
Iti asteptam comanda Wink
Sus
amateur

MesajTrimis: Lun Iul 24, 2006 2:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspuns, o sa merg pe Sony CDX - S22. Laughing
Insa la difuzoare s-au schimbat un pic datele problemei si anume: nu mai imi iau Logan ci Cielo, care are difuzoare montate din fabrica. Vroiam sa intreb daca stie cineva ce fel de difuzoare sint si daca merita sa le pastrez ? Confused
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Lun Iul 24, 2006 3:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca ai pretentii in domeniul audio va trebui sa le schimbi, mai ales pe cele de pe fata.
Pe fata intra de 10cm sau daca au magnet mare s-ar putea sa intre doar de 87-89 mm. Vezi Infinity REF 3012CF.
Cel mai bine vii cu masina sa facem noi instalarea si vedem la fata locului daca intra de 10cm sau nu. Infinity REF3012CF intra sigur.

Pe spate sunt de 16 cm si daca nu esti pretentios le poti pastra o perioada... sunt slabe oricum dar mai bune decat ce se pune pe Logan.
Sus
amateur

MesajTrimis: Lun Iul 24, 2006 8:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce ma nelamureste: vad in specificatiile la Infinity REF 3012CF ca au "putere 25W RMS, 90W max", iar Sony CDX-S22 scoate 45 W. Asta nu e o nepotrivire ? Confused
In alta ordine de idei, imi cer scuze, dar nu stiu unde e... "fata locului", ai putea sa imi spui ?
Oricum ideea e ca de venit voi veni dupa 1 august, cind voi lua masina. Laughing
Sus
marius

Data înscrierii: 21/Iul/2006

MesajTrimis: Mar Iul 25, 2006 1:57 pm    Titlul subiectului: boxe Răspunde cu citat (quote)

poti sa le iei , mp3 scoate 45 W, nu 45 W RMS, adica puterea mp3 reala este undeva la jumatate, adica 20-20W RMS
Sus
amateur

MesajTrimis: Mie Iul 26, 2006 1:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mihai, poti sa imi spui unde este "fata locului", adica locul unde se face instalarea, caci nu am gasit pe nicaieri pe site?!
Multumesc.
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mie Iul 26, 2006 2:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Noi colaboram pentru instalari cu mai multe service-uri specializate pe domeniul asta. Unul e pe Nicolae Grigorescu, altul pe Drumu Sarii etc... Trimite comanda prin formular / email si spune-ne cand ai prefera sa faci instalarea (ce zi, ora etc).
Sus
amateur

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 9:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am sunat de mai multe ori pe numarul de telefon de la sectiunea "contact" de pe site, dar ba suna ocupat, ba nu raspundea nimeni, asa ca am cumparat din alta parte.
Multumesc, se poate inchide topicul.
Sus
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 10:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si ma rog de c nu ai completat forumularul Rolling Eyes Rolling Eyes
Sus
mihai
Site Admin

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 12:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eh, ne bucuram ca ti-am putut fi de ajutor macar. Poate colaboram alta data.
Cele 2 telefoanele sunt operate de un singur om care vorbeste la ele cel putin 3-4 ore pe zi... Comenzile pot fi trimise prin formularul de pe site - le primim sigur.
Sus
amateur

MesajTrimis: Mar Aug 01, 2006 1:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sigur, va multumesc pentru sfaturi, forumul este foarte interesant si ai ce invata aici. In mod sigur il voi mai frecventa. Very Happy
Sus
Vladutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Aug 11, 2006 12:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumim si noi! Te mai asteptam! Eventual si cu o comanda, doua! Smile
Sus
Micutz

Data înscrierii: 15/Aug/2006

MesajTrimis: Mar Aug 15, 2006 3:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salutare. As dori niste difuzoare de diametrul de 10 cm , pentru bord. Bugetul ar fi 1 milion, sau maxim 1.4 mil. Ce mi-ati recomanda ?
La fel si CD-player as dori dar intr-un buget de 3.5-4 mil max. Ce mi-ati recomanda ?
pe spate am primit cadou recent niste difuzoare JBL GTO 6426e mi se pare..nu mai stiu modelul..sunt ovale dar micute. Oricum avand in vedere ca nu am planuri mari, 40 W RMS sunt suficienti...mult mai mult decat puterea de aprox. 20 W cat da un HU bunicel.
Asadar ce difuzoare mi'ati recomanda de 10 cm , care sa sune bine cu HU-ul recomanda tot de dvs. JBL-urile astea chiar haba nu am cum suna dar cred ca redau destul de natural sunetul. Ma gandeam sa pun tot JBL pe fata de 10 cm, mai exact modelul CS 2104 , ca sa fie difuri jbl toate. Ce ziceti voi ? Ca HU ma gandeam la Sony-ul ala de 3,5 mil. Acuma astept opinia dvs ca stiti multe in domeniul asta.
Multa stima si respect.
Sus
amateur

MesajTrimis: Joi Noi 16, 2006 11:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Desi cu intirziere tin sa multumesc inca o data pentru sfaturile primite aici.
Vreau sa spun ca sint multumit de combinatia Infinity REF 3012CF pe fata si DLS Classic 226 pe spate.

Acum ma bate gindul la un Bass Pack. Laughing
Oscilez intre Confort Bass Pack 275 sau Bass Pack Mutant ?! As inclina spre ultimul deoarece kitul include si cablurile, insa primul are renume mai bun, si la capitolul amp si la sub. Ce sa aleg?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum