|
|
|
Autor |
Mesaj |
Theo42
Data înscrierii: 17/Apr/2017 Mesaje: 3
|
Trimis: Lun Apr 17, 2017 2:25 am Titlul subiectului: Upgrade audio e90 sistem standard |
|
|
Salut,sunt interesat de un upgrade al sistemului audio pentru masina personala,un e90 lci cu sistemul standard(4 boxe fara tweetere + 2 subwoofere sub scaune) . Deja am trecut la boxe + tweetere de logic 7 pe fata si 2 subwoofere tot de logic 7 sub scaune (harman kardon) si am ramas cu boxele anemice OE pe spate(ceva philips) .
Ma intereseaza un sfat legat de ce sa ii fac de acum incolo. Stiu clar ca trebuie sa amplific boxele + sub si sa schimb ce am pe spate.
Intrebarea e cu ce? Pentru boxele spate am un buget de aprox 400ron.
Ar mai fi ca plan de viitor adaugarea unui amp pentru boxele fata + subwooferele de sub scaune plus un alt amplificator monobloc pentru un bass (gasit deja,e vorba despre http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere-auto/Alpine/SWG/SWG-1244/ bagat intr-o incinta ce va veni pe lateralul portbagajului - gasita si ea ) . Nu stiu in schimb ce amp sa iau pentru boxele fata,respectiv pentru subwoofer si am dubii legate de upgrade'ul boxelor spate. Momentan in bugetul meu ma uit dupa http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Audison/Prima/APX4/ . Alte idei?  |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Lun Apr 17, 2017 11:19 am Titlul subiectului: |
|
|
Trebuia sĂŁ ceri sfaturi Ăźnainte sa cumperi tĂąmpeniile de la HK.
Ai deja amplificator de fabricĂŁ. Cel puțin pe sw.
DacĂŁ fĂŁceai investiția cu cap de la Ăźnceput nu mai trebuia sĂŁ-ți bați capul acum cu boxele din spate sau alt sw.
Eu oricum nu Ăźnțeleg. Vrei sĂŁ le pĂŁstrezi și pe cele de sub scaun și sĂŁ pui și type g? _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
Theo42
|
Trimis: Mar Apr 18, 2017 2:12 am Titlul subiectului: |
|
|
bai nu stiu de ce spui ca hk sunt niste tampenii,crede-ma ca raportat la cat am dat eu pe ele ( 2boxe,2tweetere,2 sub + ramele cu tweetere 600ron) altceva mai bun nu gaseam
Da,vreau sa le tin si pe cele de sub scaun si sa pun si swg'ul,am ascultat logic 7 amplificat OE si bassul nu ma da pe spate deloc,kick'ul nu e acolo. Nu vreau sa ii pun subwoofer in portbagaj sa sperii vecinii sau sa tremure tabla pe ea,doar sa completeze putin sunetul pe partea de joase,lucru pe care 1244'ul asta il face foarte bine,l-am ascultat si mi s-a parut cel mai cald si clar bass pe care l-am auzit.
Nu ma pricep eu prea bine la audio insa invat repede in caz de ceva si in mod clar imi dau seama ce caut de la un difuzor.
Amp eu nu am,pe sistemul standard amplificarea se face din hw si reali sunt 15w. Jalnic dpmdv,bmw cred ca are cel mai prost sistem audio standard existent. Nu ca cel de top ar fi wow. Un amarat de bose pe audi bate hk de pe e90 rau cu toate cele 13 difuzoare si fibra optica si senzori si tot. Si e de vreo 10ori mai ieftin,atat nou cat si sh.
De complicat tot ma complicam cu cele de pe spate. Imagineaza-ti ca eu pot foarte usor sa iau boxele de HK de pe fata si sa imi pun altele AM pe spate,insa inafara de un set de focaluri eu nu am auzit alte boxe de 10cm sa fie atat de clare pe parte de medii/inalte,cel putin nu in bugetul de 300ron/pereche. Iar focalurile alea au fost putin peste dublu din suma zisa,vreo 700ron perechea parca. Da,aveau crossovere dedicate,erau putin mai profi decat l7 insa nu mi-e rusine nici de cum se aude acum masina. Practic daca nu as fi pretentios as adauga un bass in spate pentru joase,as taia bass'ul din boxe si as fi happy as is. Dar daca se poate mai bine,de ce nu? |
|
Sus |
|
 |
Theo42
|
Trimis: Joi Iun 15, 2017 1:22 am Titlul subiectului: |
|
|
acum ca am lamurit treaba cu fata,urmeaza sa o amplific(un amp pe 4 canale o sa isi faca treaba) insa parca as vrea sa schimb si boxele de pe spate cu ceva de buget. Am gasiti inclusiv un set de magnat'uri ( Magnat Car Fit Style 102 ) care cica au 40w rms. Ma intereseaza ca boxele de pe spate sa nu aiba inalte,sa fie doar midbass sau midbass+tweeter insa sa nu urce pana la frecvente prea sus. Astea ar fi un chilipir la 99 ron ale lor Stie cineva ceva de ele? |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|