|
|
|
Autor |
Mesaj |
Noobz
Data înscrierii: 07/Dec/2016 Mesaje: 2
|
Trimis: Joi Dec 08, 2016 12:09 am Titlul subiectului: Upgrade C4 coupe |
|
|
Va salut. Detin un Citroen c4 coupe cu sistemul " premium" JBL . Sistemul consta in HU stock, 4 difuzoare 16,5, 2 inalte in bord, 1 subwoofer intr-o cutie de plastic sealed de 8" in portbagaj. Toate amplificate de un amp JBL ce primeste semnal HI. Nu stiu exact daca inaltele sunt amplificate prin 2 canale separate dar .. e posibil intrucat ampul are 16 iesiri/fire dintre care 4 merg spre subwoofer care are un difuzor 2x4ohm
Ce ma nemultumeste... lipsa mediilor superioare si a inaltelor. Sistemul ca decibeli este mai mult decat suficient pentru mine dar partea de inalte e tare slaba. Ampul nu are absolut nici un reglaj si ca sa sune ok trebuie sa stau cu loudnessul pe maxim. peste 8khz parca nu as avea nimic. Estimez ca ampul are undeva la 20w rms/difuzor le scutura suficient incat sa fie deranjant in masina, mai mult de la zdranganitul plasticelor decat de la decibeli... Vibratiile si zgomotele am sa le potolesc in Primavara cu un Bulk pack silent coat 40 coli pe tabla usilor si panourile spate( coupe)
Are careva dintre voi experienta cu acest sistem? Sa cumpar doar tweetere se merita? Nu stiu daca sunt amplificate separat nici ce punct de taiere pe amp au si nici ce putere merge spre ele.. deci s-ar putea nici altele sa nu sune suficient. Sa cumpar un sistem 16,5+tweeter? Daca ampul biamplifica midu si hi iar nu o sa fie ok si daca nu biamplifica si are corectzii EQ dedicate difuzoarelor cu care vine stock iar nu e ok.
Am un amp aruncat prin garaj un Rockford Fosgate 4020dsm care ar fii capabil sa debiteze 2x60wrms 4ohm.. dar imi e cumva sa il montez doar pentru un set de difuzoare + ca trebuie 2 adaptoare hi-low si refacute cablaraiele si toate mufele la ampu JBL nu sunt stock si nu gasec nicaieri schema. Exista o solutie pentru mine? |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Joi Dec 08, 2016 10:23 am Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand, imi place ca esti unul dintre putinii utilizatori care mai si citesc inainte sa intrebe, macar ai habar cu ce se mananca audio, cat de cat, cel mai probabil din domeniul home audio.
In masina, in sistemele stock mai ales, nu se foloseste bi amplificarea. Filtrarea nu se face din amp, mai ales ca nu are nici un reglaj, din cate zici. In car audio se trimite tot spectrul de frecvente in difuzor iar inaintea tweeterelor de obicei se pune un condensator care elimina joasele (naiba stie de la ce frecventa si de obicei cu -6dB/oct).
O varianta foarte lejera in cazul tau din moment ce nu te plangi de bass ar fi schimbarea boxelor de 16.5 cu altele noi. Recomand sa le schimbi intai doar pe cele din fata, vezi cum se comporta, daca se pupa cu asteptarile tale, eventual faci fader sa ramana doar 16.5 fata + sw iar daca nu-s suficienti dB mai pui un sistem si-n spate.
Daca nu esti multumit nici asa dpdv al SPL-ului cu noile boxe ma tem ca va trebui sa schimbi si amplificarea.
Un rol foarte important in calitatea sunetului (de care te plangi) il joaca, de fapt, player-ul. Daca nu te gandesti si la schimbarea lui probabil degeaba vei incerca sa faci imbunatatiri la elementele pasive din sistemul tau audio. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
Noobz
Data înscrierii: 07/Dec/2016 Mesaje: 2
|
Trimis: Joi Dec 08, 2016 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
experienta mea provine din pro-audio. Detin o instalatie , mixere ampuri DSP-uri...
Sper sa ma fii facut inteles. SPL lipseste doar pe partea de inalte. subul impreuna cu difurile din usi sunt arhisuficiente in materie de spl. Scutura panoul usii si oglinzile exterioare suna suficient de tare Din experienta mea un 20wrms sigur are amplificarea de pe difuzoarele din usi. Doar ca e anormal sa sune echilibrat la volum mediu cu Treble pe max. Cand ridic volumul si cu treble la max... inaltele si mediile superioare sunt mult in spate.
Cred ca am sa comand un set componente Helix Blue. Am montat in primavara un astfel de sistem doar ca de 13cm pe un smart fortwo si mi s-a parut decent.Tweeterele chiar mi-au placut. Exista in banii astia ~450 lei o optiune mai buna? |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|