Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Upgrade difuzoare fata Golf 4 coupe'

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
flaviusmaff

Data înscrierii: 08/Apr/2012

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2015 3:06 am    Titlul subiectului: Upgrade difuzoare fata Golf 4 coupe' Răspunde cu citat (quote)

Va salut. O sa intru direct in subiect si din titlu cred ca va dati seama ca imi doresc un upgrade pentru difuzoarele stock ale unui Golf 4 coupe. Am mai deschis un topic pe un alt forum si mi s-a recomandat in special Hertz, DLS sau Helix. Ei bine in week-end am ascultat in masina unei cunostine, un Fiat Linea care nu avea usile insonorizate, Helix B62 C si nu mi s-au parut wow. Probabil ca e de vina si constructia usilor si player-ul.
In cazul meu, usile o sa fie insonorizate pe tabla exterioara si probabil si pe cea interioara iar difuzoarele o sa fie legate direct la player, si anume Kenwood DDX 4028BT. Modelele spre care m-am orientat sunt urmatoarele:
- Helix Blue B62 C
- DLS B6A
- Hertz Dieci DSK 165.3
- Focal Auditor R-165S2
- JBL GTO6508c

As vrea sa-mi spune-ti care e cea mai buna varianta in configuratia data si cat de mult conteaza raspunsul in frecventa, acesta fiind 50hz la unele modele si 60 la altele? Ma intereseaza in principal redarea cat de cat fidela si un bass curat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2015 1:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Neaparat sa faci insonorizarea si pe tabla interioara cat si pe cea exterioara altfel o faci degeaba. Orienteaza-te intre DSL si Hertz cu inclinatie mai mult spre DLS datorita playerului daca Helix-urile nu ti-au placut, desi era de asteptat fiind varianta blue. Ei pe gama Espirit exceleaza dar amplificate.
flaviusmaff

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2015 2:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu pot spune neaparat ca nu mi-au placut, dar in masina aia nu se auzeau cum asteptam. Pe inalte si medii erau chiar ok, dar bass-ul era cam slab si asta probabil lipsei insonorizarii si a player-ului care era cel stock. Spun asta pentru ca vreoi doi oameni care se ocupa cu car-audio mi-au recomand Helix-urile ca fiind foarte bune in cazul auditiei direct din player. As fi curios sa aud si Focal-urile, este doar o curiozitate de a mea. Inca ceva, diferenta de diametru a tweeter-elor, Helix 25mm si Hertz si DLS, 19 respectiv 16mm o sa faca diferenta pe partea de fidelitate? Adica sa auda mai slab cele din urma.
Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2015 4:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am eu Hertzurile si-ti pot spune ca nu se aud slab deloc. Chiar isi fac bine simtita prezenta in conditiile in care sunt puse pe stalpi.
flaviusmaff

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2015 4:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu o sa le pun in locul celor vechi, in partea de sus a usii. Pe partea de medii si bass cum stau Hertz-urile?
Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2015 5:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stau foarte bine dar depinde foarte mult si ce asculti, ce asteptari ai... Pana la urma sunt 2 midbassi, nu woofer, nu subwoofer. Un coleg de pe aici spunea ca ii place mult cum se aude la mine in masina rockul (cu boxele spate oprite), totusi eu nu am insonorizare facuta (inca) si se aude cam mediocru dar sunt amplificate. Dpdv a fidelitatii este o diferenta destul de mica intre legarea directa pe un Kenwood 3057UR vs. semnalul din RCA-urile unui Kenwood 361sd trecut prin statie. Eu le recomand, abia astept sa vad cum se aude dupa insonorizare, nu se poate decat mai bine.
flaviusmaff

MesajTrimis: Lun Mar 16, 2015 11:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu ma astept la bass-ul de subwoofer, spun asta pentru ca am avut unul destul de puternic, dupa ajusesem la un Alpine micut de 120W si acum l-am vandut pentru cain majoritatea timplui ascultam la 20% din volum si nu se mai merita sa-l tin in portbagaj. Mersi de raspunspunsuri. O sa incerc sa vad daca pot face undeva o auditie la Focal si Dls. Mai astept raspunsuri si de membri care au avut tangente cu unul din modele pe care le caut.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum