Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Upgrade sistem audio opel insignia 2011

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
emyLo

Data înscrierii: 06/Ian/2013

MesajTrimis: Dum Dec 18, 2016 3:57 am    Titlul subiectului: Upgrade sistem audio opel insignia 2011 Răspunde cu citat (quote)

Salutare
Am achiziționat de vreo doua luni de zile un Opel insignia an 2011 tip hatchback de care sunt foarte mulțumit mai puțin de partea audio care pentru o mașinĂŁ de nivelul ei sa zic asa este foarte slab am avut golf 4 '99 cu sistem.audio mai bun decât acesta.
ĂŽn momentul de fata sistem este cel stock nu cel infinity - cd 400 parca este numele.

Ceea ce doresc sa schimb ar fii urmĂŁtoarele :
1. Izolarea panouri uși cu silent coat 4mm Ă®nsĂŁ nu știu exact de cat anume am nevoie, am gĂŁsit pe ebay la vânzare 23 panouri de 37,5 x 27 cm la prețul de 80 lire
2. Boxe fata spate as dori sa fie de tip componente . Pana acuma m'am cam uitat la gama hertz Ă®nsĂŁ cĂŁ la orice produs unii sunt pro alți contra
Produsul la care m'am gândit ar fii :
Hertz Energie ESK 165.5

3. Doresc ca aceste boxe sau aștept alte pĂŁreri de la voi sa fie fie conectate la amplificator
Eu m-am uitat la acesta:
Hertz Compact HCP4D
4. Tot acuma sau viitorul apropiat sa mai instalez un subwoofer în jur a 750 - 1000 rms care sa aibe un bass profund nu doar bububuiala
Ca idee m-am gândit la acesta :
Pachet mega bass Hifonics
5. Știu ca voi avea nevoie de un adaptor high low

Acuma întrebarea mea ar fii pe lângã cele de sus
Sa folosesc un amplificator cu 3 canale la care sa leg și difuzoarele și subwoofer-ul care sa fie poate mai slĂŁbuț Ă®n jurul a 500 rms sau 5 canale ori sa caut un adaptor high low cu doua iesiri dacĂŁ exista și sa conectez boxele pe un amplificator iar subwoofer-ul pe un alt amplificator
Orice idee este foarte bine venite dar dacĂŁ se poate și cu ce a argumente va rog
6. Un kit sau doua de cabluri calitate nu chinezĂŁrii,
depinde de cate amplificatoare voi pune

Aștept pĂŁreri / sugestii de la voi
Mulțumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
GTR69
Pasionat

Data înscrierii: 24/Noi/2016

MesajTrimis: Dum Dec 18, 2016 11:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. Pentru difuzoarele Hertz nu ai amplifiul potrivit,acesta fiind clasa D performantele sunt mai slabe,mergi pe clasa AB
2. Ma indoiesc ca playerul din Opel nu are iesire RCA
3.Cat despre insonorizare nu ma bag,ca nu am insonorizat pana acuma
4.Eu as merge pe un singur difuzor la subwoofer,daca doresti mai mult pentru muzica ,nu scor
5. O sa-ti trebuiasca BIG 3 ,daca nu este facut deja pe masina din fabrica
6.Pentru ce vrei tu ti-ar trebui cablu tras in spate de 50 mm,+ un bloc distribuitor cu intrare de 50 iesiri de 20/35 mm
7.O baterie buna,Varta ,Rombat pentru ca ai cam multi consumatori la masina ta
Las si alti colegi sa vorbeasca!

VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locaţie: Pitesti

MesajTrimis: Dum Dec 18, 2016 11:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DacĂŁ tot vrei Hertz, mĂŁcar ia-le pe astea:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Energy/ESK-165L.5/

Un amplificator clasa D e mult mai ok decât unul AB. Consum mai mic, nu mai face cĂŁldurĂŁ degeaba... la niște componente de genul n-o sĂŁ se simtĂŁ diferența de sq.

DacĂŁ vrei muzica poți pune 2x12/15" sau chiar 1x10"... e vorba de cât de tare vrei sa asculți nu cât dai pe sinus. DacĂŁ vrei scor poți pune 3x8" cu un ditamai portul și problema e rezolvata Smile))

Mașinile nu vin cu big3 din fabricĂŁ.

Varta/Rombat sunt doar baterii de plumb. MĂŁcar a2a baterie dacĂŁ se vrea curent sau mĂŁcar una pe gel Ă®n locul cel mai oem și un traseu de cupru ofc bun.

emyLo

MesajTrimis: Lun Dec 19, 2016 8:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
DacĂŁ tot vrei Hertz, mĂŁcar ia-le pe astea:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Energy/ESK-165L.5/

Un amplificator clasa D e mult mai ok decât unul AB. Consum mai mic, nu mai face cĂŁldurĂŁ degeaba... la niște componente de genul n-o sĂŁ se simtĂŁ diferența de scos.....

Salut
ĂŽmi poți spune care ar fii diferența Ă®ntre cele alese de mine și acestea? Am vĂŁzut ca difera litera L, acestea coboarĂŁ pana Ă®n 50 Hz iar celelalte 60 Hz, cele alese de mine sensibilitate mai mare >93.3 DB parca dacĂŁ nu ma Ă®nșel

Eu muzica o vreau pentru mine nu competiții sau alte chestii

GTR69 a scris:
1. Pentru difuzoarele Hertz nu ai amplifiul potrivit,acesta fiind clasa D performantele sunt mai slabe,mergi pe clasa AB
2. Ma indoiesc ca playerul din Opel nu are iesire RCA
3.Cat despre insonorizare nu ma bag,ca nu am insonorizat pana acuma
4.Eu as merge pe un singur difuzor la subwoofer,daca doresti mai mult pentru muzica ,nu scor
5. O sa-ti trebuiasca BIG 3 ,daca nu este facut deja pe masina din fabrica
6.Pentru ce vrei tu ti-ar trebui cablu tras in spate de 50 mm,+ un bloc distribuitor cu intrare de 50 iesiri de 20/35 mm
7.O baterie buna,Varta ,Rombat pentru ca ai cam multi consumatori la masina ta
Las si alti colegi sa vorbeasca!

ĂŽmi poți da un exemplu doua de alte subwoofere nu poate sa fie și mai mici ca putere dar ma gândesc mĂŁcar minim 500 rms și sa fie cu amplificator sau separat sa Ă®mi oferi și un model de amplificator
Din ce am citi pe.alte forumuri nu are rca insignia și necesita adaptor high low
la punctul 6 Ă®mi poți da te rog mai multe detalii despre acel distribuitor pentru ca nu am idee la ce te referi Sad
Cum zicea Vanilla sa pun traseu de cupru nu doresc sa fac chiar asa multe modificĂŁri iar ceea ce spuneți voi de big 3 habar nu ce este Smile)))

Iar legat de amplificator nu știam ca sunt pe mai multe clase la fel.ca trenul Smile))
ĂŽnsĂŁ unul din voi recomanda clasa D celelalt nu recomanda clasa D
Eu nu știu ce sa cred și dupĂŁ cine sa ma iau Smile

Ma.pricep cat de cat la aceste lucruri nu sunt 100% afon dar nici 100% expert ca de aceea am cerut ajutorul / diferite pĂŁreri / diferite sfaturi

Ms
Sus
GTR69
Pasionat

MesajTrimis: Lun Dec 19, 2016 10:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Clasa D consuma mai putin curent fata de AB,cred ca colegul meu se referea ca la ce difuzoare vrei sa pui nu o sa se simta diferenta fata intre D si AB si + technologia a mai evoluat si sunt concepute altfel clasele D
BIG 3,cauta pe youtube ca sa-ti faci o idee,presupune schimbarea cablurilor ce vin de la alternator cu unele de 35/50mm,recomandat 50mm,pentru ca cele stock nu toate sunt asa groase,ca sa iti asigure un curent mare .
Cablu +(plus) intre baterie si alternator
- Cablu -(minus) intre baterie si caroserie
- Cablu -(minus) intre baterie si motor
Distribuitor ca acesta :screenshot windows 7
Sa aiba o intrare de 50mm si iesiri 10/22/35 mm sa poti alimenta doua amplificatoare in cazul tau.
Ca si subwoofer las pe colegu sa te sfatuiasca.

VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 20, 2016 9:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cele L teoretic ar trebui sĂŁ aibĂŁ mai mult midbass dar eu zic sa te uiți și la ceva de la Audison.

Cablu de alimentare pânĂŁ Ă®n spate oricum trebuie sĂŁ tragi, de asta nu scapi. Pe lângĂŁ alimentare mai ai semnal de la player, un remote și semnal Ă®napoi spre difuzoare.

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Audison/Prima/APK165/

Iar ca amp, la un alpine folosit în punte pt. rezerva de putere:

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/Alpine/MRX-Series/MRX-F30/

Iar pt. sw, ca sĂŁ-ți faci mĂŁcar o idee cum aratĂŁ 500w cĂŁ tot o ții pe aia "eu nu vreau competiție" Laughing

https://youtu.be/fYD22LweOVI

Și ne spui dupĂŁ cam ce putere vrei sau ce așteptĂŁri ai.

Ca sw ai putea merge pe așa ceva cu incintĂŁ custom și un amp de <1kw.

http://en.pridecaraudio.com/subwoofers/j12/

emyLo

MesajTrimis: Mie Dec 21, 2016 12:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
Cele L teoretic ar trebui sĂŁ aibĂŁ mai mult midbass dar eu zic sa te uiți și la ceva de la Audison.

Cablu de alimentare pânĂŁ Ă®n spate oricum trebuie sĂŁ tragi, de asta nu scapi. Pe lângĂŁ alimentare mai ai semnal de la player, un remote și semnal Ă®napoi spre difuzoare.

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Audison/Prima/APK165/

Iar ca amp, la un alpine folosit în punte pt. rezerva de putere:

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/Alpine/MRX-Series/MRX-F30/

Iar pt. sw, ca sĂŁ-ți faci mĂŁcar o idee cum aratĂŁ 500w cĂŁ tot o ții pe aia "eu nu vreau competiție" Laughing

https://youtu.be/fYD22LweOVI

Și ne spui dupĂŁ cam ce putere vrei sau ce așteptĂŁri ai.

Ca sw ai putea merge pe așa ceva cu incintĂŁ custom și un amp de <1kw.

http://en.pridecaraudio.com/subwoofers/j12/

Legat de sw doresc doar pentru mine dupĂŁ cum ziceam mai sus nu vreau pentru competiții sau alte cele
Aveam pe mașinĂŁ anterioara o trompeta de sw de 300 rms suna foarte bine pentru cat am dat pe el și de aceea acuma doresc ceva mai.mult
Am ocazia sa cumpĂŁr de la un amic un kicker solo x12 sub cu incinta și amplificator la.pretul de 700 lire și are2500 rms dar este prea mult pentru mine
Arata bine acel sw ce mi L'ai trimis Ă®nsĂŁ Ă®mi este mai comod sincer sa iau direct unul cu incinta și amp la,pachet

Ai avea idee de ceva sw care sa coboare mult Ă®n frecventa, sa simți vibrațiile la el mai mult decât sa le auzi?
Da știu ca trebuie sa trag cablurile de rca, remote și plus din fata pana Ă®n spate ca mai mult de aceste cabluri Ă®mi este groaza ca trebuie demontate o grĂŁmadĂŁ iar pe frigul asta nu este prea comod.

Legat de acel amplificator de la alpine te referi sa leg cele 4 boxe pe el Ă®n punte? Cate doua difuzoare pe fiecare ieșire?
Nu e problema dacã el scoate 300w în punte la 4 ohmi iar difuzoarele au 4x100 rms?

Ultima modificare efectuată de către emyLo la Mie Dec 21, 2016 12:47 am, modificat de 1 dată în total
Sus
emyLo

MesajTrimis: Mie Dec 21, 2016 12:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

GTR69 a scris:
Clasa D consuma mai putin curent fata de AB,cred ca colegul meu se referea ca la ce difuzoare vrei sa pui nu o sa se simta diferenta fata intre D si AB si + technologia a mai evoluat si sunt concepute altfel clasele D
BIG 3,cauta pe youtube ca sa-ti faci o idee,presupune schimbarea cablurilor ce vin de la alternator cu unele de 35/50mm,recomandat 50mm,pentru ca cele stock nu toate sunt asa groase,ca sa iti asigure un curent mare .
Cablu +(plus) intre baterie si alternator
- Cablu -(minus) intre baterie si caroserie
- Cablu -(minus) intre baterie si motor
Distribuitor ca acesta :screenshot windows 7
Sa aiba o intrare de 50mm si iesiri 10/22/35 mm sa poti alimenta doua amplificatoare in cazul tau.
Ca si subwoofer las pe colegu sa te sfatuiasca.

Dar acest big 3 este neapĂŁrat de fĂŁcut? Sau merge și fĂŁrĂŁ el?
Mulțumesc de ideea cu acel distribuitor am sa o iau garantat Ă®n calcul,
Și atunci de ex dacĂŁ aduc de la.baterie la distribuitor cablu de 50mm
DupĂŁ aceea de la el.plec cĂŁtre amplificator cu cablu de 22-35 nu este nici o problema?
Sus
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Mie Dec 21, 2016 4:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

700 de lire e foarte mult.

NiciodatĂŁ un bass pack n-o sĂŁ sune la fel de bine ca unul custom. Ia difuzor și incintĂŁ separat. ĂŽl avem pe baubau Ă®n TM care face niște incinte de invidiat, nu are rost sa ratezi ocazia mai ales dacĂŁ Ă®ți permiți.

DacĂŁ vrei sĂŁ coboare foarte mult va trebui sĂŁ te Ă®ndrepți spre sealed și un difuzor potent.

Știu cum e pe frig, am sĂŁptĂŁmâni Ă®ntregi pierdute prin spatele blocului pt. audio cu mijlocul gol fie iarnĂŁ fie varĂŁ dar dpmdv meritĂŁ din plin!

Legi o ușĂŁ pe 2 canale și altĂŁ ușĂŁ pe celelalte canale. Sunt boxe de 100w puse pe 150w rms. Eu zic ca e f. ok.

"Și atunci de ex dacĂŁ aduc de la.baterie la distribuitor cablu de 50mm
DupĂŁ aceea de la el.plec cĂŁtre amplificator cu cablu de 22-35 nu este nici o problema?"

Fix asta face distribuitorul de curent!

emyLo

MesajTrimis: Mie Dec 21, 2016 6:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:

NiciodatĂŁ un bass pack n-o sĂŁ sune la fel de bine ca unul custom. Ia difuzor și incintĂŁ separat. ĂŽl avem pe baubau Ă®n TM care face niște incinte de invidiat, nu are rost sa ratezi ocazia mai ales dacĂŁ Ă®ți permiți.

DacĂŁ vrei sĂŁ coboare foarte mult va trebui sĂŁ te Ă®ndrepți spre sealed și un difuzor potent.

Legi o ușĂŁ pe 2 canale și altĂŁ ușĂŁ pe celelalte canale. Sunt boxe de 100w puse pe 150w rms. Eu zic ca e f. ok.

!

Din fericire Ă®s din Timișoara Ă®nsĂŁ de vreo doi ani de zile locuiesc Ă®n Anglia dar as putea la un adicĂŁ sa vad ce gĂŁsesc sw calumea și poate vorbesc cu bĂŁiatul sa facĂŁ o incinta custom și dupĂŁia aceea rog pe fratele meu sa mi-o trimita Ă®ncoa.
Legat de partea cu amp și difuzoarele din uși Ă®mi cer scuze poate nu Ă®nțeleg eu sau nu m'am exprimat bine
Eu doresc sa pun difuzoare fata spate deci ar fii 4 bucĂŁți iar tu te refereai sa leg cate o ușĂŁ la doua canale
4 uși - as avea nevoie de 8 canale
Sau poate Te'ai exprimat tu greșit și vroiai sa zici doua uși la doua canale Ă®n punte?
Sus
GTR69
Pasionat

MesajTrimis: Mie Dec 21, 2016 6:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sfatul meu ,mai ales ca esti plecat in Anglia (trebuia sa spui asta de la bun inceput ) ar fi sa gasesti acolo niste baieti care sa te ajute,imposibil sa nu fie.
VanIIa
Audiofil

MesajTrimis: Mie Dec 21, 2016 7:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De la bĂŁiatul respectiv poți cumpĂŁra și difuzorul. Are Ă®n stoc și pride-ul menționat.

Pt. 4 uși mergi direct pe ĂŁsta:

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/Alpine/MRX-Series/MRX-F65/

emyLo

MesajTrimis: Vin Dec 30, 2016 2:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

VanIIa a scris:
De la bĂŁiatul respectiv poți cumpĂŁra și difuzorul. Are Ă®n stoc și pride-ul menționat.

Pt. 4 uși mergi direct pe ĂŁsta:

http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare-auto/Alpine/MRX-Series/MRX-F65/

in ultimul timp am fost cam ocupat cu munca si de aceea nu am mai putut sa raspund. Din pacate am avut alte cheltuieli cu masina intre timp (mi-a puscat furtunul de la turbina si a trebuit inlocuit , am schimbat kit-ul de distributie si pompa de apa , filtre , ulei , placute fata spate , discuri fata spate deci o gramada de bani investiti )
Am gasit azi pe ebay un subwoofer 12 " dual Pionner TS-W311D4 Champion Series + un amplificator Pioneer GM-D8601 + o incinta custom (la 45hz) si au o vechime de 6 luni .

Nu stiu ce sa fac momentan sa mai astept sa strang ceva bani sa cumpar ceva nou sau sa iau ceva secon hand , acestea la 800 rms subwoofer-ul as zice ca este suficient

GTR69 a scris:
Sfatul meu ,mai ales ca esti plecat in Anglia (trebuia sa spui asta de la bun inceput ) ar fi sa gasesti acolo niste baieti care sa te ajute,imposibil sa nu fie.

Da scuze am omis sa specific asta de la bun inceput , am cautat pe aici insa am gasit in mare parte pakistanezi care vor doar sa te faca de bani si imi ofera produse de ... la preturi foarte mari , de exemplu mi-au cerut 100 lire sa imi monteze cablurile pe masina pentru amplificator cu mentiunea sa le aduc cablurile mele Smile) .

Deci nu numai in Romania avem asemenea specimene care nu ii intereseaza ceea ce fac ci doar sa te faca de bani . Nu ii intereseaza calitatea manoperei si doar cantitatea baniilor incasati .
La fel ca in Ro is or fii si oameni de treaba care stiu ceea ce fac si sunt pasionati insa nu am gasit pana acuma aici ( nu ca m-am si interesat asa mult .

Craciun fericit Sa aveti ( cu intarziere imi cer scuze )

Insa va doresc un An Nou Fericit si toate cele bune
Sus
Afişează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteţi crea un subiect nou în acest forum
Nu puteţi răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteţi modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteţi şterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteţi vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum