|
Autor |
Mesaj |
seby20_20
Data înscrierii: 02/Iul/2006 Mesaje: 25
|
Trimis: Joi Aug 24, 2006 12:10 am Titlul subiectului: va rog datimi neste sfaturi |
|
|
am un amplificator ce are 4 reglaje si habar nam cum sa le pun casa iasa ce e mai bun din subwoofer........are reglajele...bass boost 0-12dB....high pass50-250hz....low pass 50-250hz...si level 8-0,3v...cum sa le reglez ca eu habar nam cum sa fac sa iasa ceva bun cat de cat.....amplificatorul merge numai pentru subwoofer.... |
|
Sus |
|
 |
rami2k6 Pasionat

Data înscrierii: 01/Iul/2006 Mesaje: 70 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi Aug 24, 2006 3:32 am Titlul subiectului: |
|
|
despre ce statie este vb marca seria... cu ce woofer? |
|
Sus |
|
 |
seby20_20
Data înscrierii: 02/Iul/2006 Mesaje: 25
|
Trimis: Joi Aug 24, 2006 11:32 am Titlul subiectului: .... |
|
|
amplif e blaupunkt gta 270....iar subwooferul...e ceva parca de pe la x line sau ceva de genu.... |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Vin Aug 25, 2006 11:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Reglajul pentru low-pass face ca suntele de dedesubt 60 Hz (daca acolo il reglezi tu spre exemplu) sa fie atenuate, sa se auda mai incet. Reglajul high-pass face exact invers: atenueaza frecventele de peste 200 Hz (daca acolo il pui).
Scopul este de a eficientiza consumul de energie, pentru a face gama dintre frecventele high-low sa se auda mai bine si mai puternic. Activarea oricarui dintre filtre este pentru gustul fiecaruia (cel care sa-ti limiteze frecv "de peste" este f util si merita tinut si reglat). Il vei regla in principal ca sa se potriveasaca cu dif din portiere (sa nu se auda in zona de intalnire a gamelor sub-ului cu dif mici prea tare sau incet).
Celalalt filtru, daca iti place sa auzi frecvente mai joase de 50 Hz, poti sa-l tii dezactivat (nu stiu exact daca ai optiunea de a dezactiva aceste filtre).
Bass-boost iti accentueaza 45 Hz (si f putin in jurul ei). Asta il reglezi dupa cum iti place sunetul. 0 Db accentuare, evident inseamna 0, dar pentru fiecare 3 db puterea alocata acelei frecvente se dubleaza (0Db cu 50 W ,+3db -> 100W, +6 Db -> 200W, +9 Db -> 400 W alocati).
Imput sensitivity cred ca se cere ca tu sa egalezi cu semnalul care-l bagi in amp. De la o iesire RCA a player-ului ar trebui sa fie cam 1,5V. Daca ii dai semnal de la un canal amplificat (nu din RCA) ar fi indicat sa-l setezi pe 8V (iarasi vezi cum se aude cel mai bine, dupa placul tau).
Este un intreg proces de incercari repetate. Nu face asa ceva cu puterea data chiar la maxim.
Bafta. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Sâm Aug 26, 2006 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Silviu cred ca nu ai fost atent, ai incurcat LPF cu HPF:
LPF = low pass filter = filtru trece jos - adica atenueaza PESTE o anumita frecventa
HPF = high pass filter = filtru trece sus - adica atenueaza SUB o anumita frecventa.
Scopul principal al filtrelor este de a trimite in difuzoare numai o parte a spectrului de frecvente:
in subwoofere nu vrem frecvente de peste 60-100 Hz asa ca punem LPF-ul
in difuzoare amplificate nu vrem frecvente sub 100Hz si punem HPF-ul. |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Sâm Aug 26, 2006 3:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sorry. Intotdeauna le-am incurcat. .Teoria ramane cam aceeasi. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
|