|
Autor |
Mesaj |
subpapa
Data înscrierii: 28/Oct/2006 Mesaje: 33 Locație: Cluj
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 4:57 pm Titlul subiectului: va=rog ajutati |
|
|
Am o intrebare primadata. Am doua difuzoare si vreau sa leg la un singur canal pe amplificator. Cum sa leg paralel sau cum , si in acest caz cat va fi impedanta. Va rog sa=mi scrieti cum este cu impedanta daca leg difuzoarele in linie sau leg paralel. ca nu prea stiu. Adica va rog sami propuneti o solutie la mine cu legatul, am un amplificator de 4 canale si 4 difuzoare in spate pentru mediu si inalt. Asta inseamna ca vreau ca leg aceste 4 pe cele doua canale la amplificator de oarece celelalte 2 canale care raman trebuie pentru sub. Va rog sa-mi ajutati.[/code] |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 5:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
ce impedanta au cele 2 difuzoare ??? sunt pe 4 sau pe 8 ohmi ??? |
|
Sus |
|
 |
subpapa
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 5:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
sunt ovale la 4 ohmi |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 5:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
atunci leagale in serie o sa ai 8 ohmi (minusul unui dif cu plusul celuilalt si capetele care raman le bagi in amplif  |
|
Sus |
|
 |
subpapa
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 5:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi frumos!Si asa va fi bine?Adica va fi mai bine decat la 4 ohmi, in ce se difera? Si eventual pot sa fac asta si cu trei difuri? |
|
Sus |
|
 |
subpapa
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 5:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Te rog la ceva foarte mult! O sa scriu ce am si poti sa-mi faci o schema foarte simpla in paint si sa trimiti pentru mine, adica cum sa leg totul la e=mailul meu:atosz_b@yahoo.com?
cd player 4*45 , amplificator de patru canale am doua difuri de 13cm in fata si doua tweetere separat fara filtru, am in spate 4 ovale si in portbagaj doua suburi de cate 4 ohmi, si un condensator, fa te rog ca nu prea pricep la asta si vreau sa fie legat profesional. |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
in primul rand pune macar un cond de ~4uF pe tweetere ca altfel o sa le prajesti.
ai 4 ovale ??? chiar vrei tu sa fie 4 care functioneaza ??? 2 crezi ca sunt putine sau ce ?
la atatea difuzoare mai tre un amplif...
daca renunti insa la 2 ovale poti lega asa:
difurile de 13+tw(la care le pui condensator neaparat) pe 2 iesiri ale playerului,iar pe celelalte 2 iesiri libere pui cate un oval.
suburile le pui pe in punte pe cate 2 canale a statiei(asta daca si statia permite).
ce statie ai ?? woofere ai ??
te-ai prins ? |
|
Sus |
|
 |
subpapa
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 6:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
iti scriu cum vreau sa fac eu adica cum mi-am imaginat:am un amplificator magnat rx 44 de 4/3/2 canale de 1300w max power, cred ca este destul de puternic oricum ovalurile nu necesita foarte mare putere. Vreau sa leg tot pe amplificator pentru ca pot modifica filtrele sau nu stiu cum se spune pe amplificator separat prima si a doua canala o sa reglez pentru mediu si inalt si celelalte doua pentru sunete joase. Atunci cum sa fac ca sa fie bine, nu vreau sa leg nimic pe cd player ca nu prea are putere de aia vreau sa reglez totul de pe amplificator.In legatura cu ovalele, vreau sa folosesc toate patru pentru ca deja sunt montate. Ce propui atunci cum sa fac?Mersi ca esti asa de ajutatoare!Si pardon pentru daca nu scriu lucruri corect, dar nu stiu foarte bine romaneste! |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 7:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
din punctul meu de vedere nu ai cum sa faci o treaba sigura agatand atatea dupa amplif.
eventual pune difurile de 13 si TW pe cele 4 iesiri ale playerului si lega cate 2 ovale in paralel (plus cu plus,minus cu minus) si foloseste pt fiecare 2 ovale o iesire din amplif,iar pe celelalte 2 iesiri care raman pui wooferele.
asa ar fi stabil. |
|
Sus |
|
 |
subpapa
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 7:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bine, o sa accept parerea ta!Difurile si tweeterele sa pun fiecare la un singur canal!la cd player se poate lega difuri in punte, asta intreb numai din curiozitate!Ar mai fi ceva! Nu am nici un cablu, ce propui sa-mi iau pentru condenzator si etc.!Si ce trebuie sa mai iau siguranta cred si ce mai e...? |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 7:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
petru conectica asteapta sfatul altora ca nu sunt in masura sa iti da un sfat competent.
oricum o sa iti trebuiasca un kit de cabluri pt statie cred ca asta http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Conectica/Kit_amplificator_Dietz_20mm/ care vine si cu siguranta,iar cabluri de la player/ampif la difuzoare as fi tentat sa zic sa cumperi cablu de la magazinu de electrice...oricum ti-am zis la legaturi si cabluri asteapta parerea lui asus sau mihai
P.S ca sa nu mai deschid un topic nou intreb aici..
sunt sigurante de 80-120A ??? |
|
Sus |
|
 |
TWISTER Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006 Mesaje: 127
|
Trimis: Mar Noi 07, 2006 11:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu in Constanta am gasit doar pana in 70A, ma refer la sigurante cilindrice, montate pe cablul de forta. |
|
Sus |
|
 |
|