|
Autor |
Mesaj |
smockerbv
Data înscrierii: 19/Mai/2008 Mesaje: 4
|
Trimis: Lun Mai 19, 2008 11:36 pm Titlul subiectului: audio fara pretentii Logan |
|
|
Salut,
Sunt un posesor de Logan care nu a fost de acord cu pretul cerut de dealer pentru sistemul audio. Nu sunt pretentios din punctul asta de vedere, dar nici sa dau banii pe prostii.
Dupa multe cautari pe net (cele mai multe pe site-ul be-loud.ro), am ajuns la urmatoarea configuratie:
- HU: SONY/CDX-GT424U (pentru ca are portul USB)
- boxe si fata si spate: SONY XS-F 1325 (pentru ca sunt de 13 cm - nu trebuie ajustari, pentru ca sunt de parere ca aceeasi firma se potriveste mai bine si pentru ca au un raport pret/calitate bun).
Mentionez ca NU am de gand sa extind sistemul audio la mai mult de atat. Tot ce vreau este sa ascult radioul si ceva MP3-uri de pe un mem. stick.
M-ar interesa sa stiu
- daca platesc prea mult pentru ce imi trebuie si care ar fi o alternativa mai avantajoasa
- orice configuratie care sa ofere un suntet calitate la un pret asemanator (<200 EUR)
- care este pretul montajului la un service Dacia
Mersi! |
|
Sus |
|
 |
purebass Pasionat
Data înscrierii: 10/Aug/2007 Mesaje: 119 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
Trimis: Mar Mai 20, 2008 7:48 am Titlul subiectului: |
|
|
HU : JVC KD-G632
Fata si spate : Dieci DCX 130
Eu zic ca o sa te multumeasca acest set, nu cred ca vrei sa iti mai bati capul si cu tweetere separate.
Playerul are destule functii si reglaje pentru un utilizator obisnuit, nu exceleaza prin nimic, dar ofera o calitate mai mult decat decenta a sunetului.
<parerea> |
|
Sus |
|
 |
neuron Priceput
Data înscrierii: 27/Dec/2006 Mesaje: 245 Locație: bucuresti pe stanga
|
Trimis: Mar Mai 20, 2008 8:28 am Titlul subiectului: |
|
|
as merge pe hu recomandat de purebass pe fata sistemul de la coustic pt ca urechile le ai in cap nu in glezne iar pe spate hertz-urile recom de andry... _________________ Alpine 9880/JBL GTO-804EZ/JBL GTO 609C/DLS classic 1072/Alpine MRV-M500/JBL GTO 1214BR. |
|
Sus |
|
 |
Andry Priceput

|
Trimis: Mar Mai 20, 2008 8:31 am Titlul subiectului: |
|
|
cam asa e, dupa ce`am mai facut un calcul ii ajung banii si de HU Pio ... ~ 150 E Hu si 100 difurile. Acum depinde de el, daca vrea au ba sa monteze si tweeterele pe bord. Desigur, si eu ii recomand aceasta varianta, dar trebuie sa depuna un plus de efort. Diferenta se va face simtita. |
|
Sus |
|
 |
smockerbv
Data înscrierii: 19/Mai/2008 Mesaje: 4
|
Trimis: Mar Mai 20, 2008 10:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand multumesc tuturor pentru sugestii.
Ce as avea de adaugat:
- dupa cum am mai spus, nu sunt un pasionat al sistemelor audio si de aceea suma pe care sunt dispus sa o investesc este limitata la ~200 EUR (in mare HU: 450 RON + boxe: 2x100RON + 100RON montaj = 750 RON)
- nu prea vad unde as putea monta (fara efort) tweeterele pe un Logan (oglinzile nu au reglaj electric)
- diferenta de pret de la boxele SONY la cele recomandate este mare si nu sunt sigur ca o voi simti la calitatea sunetului (nu pentru ca nu exista ci pentru ca nu am o ureche atat de fina)
- HU Pioneer merita luat in considerare in comparatie cu cel de la Sony
O sa mai studiez configuratii (sper ca voi mai gasi si aici), iar cand sistemul va fi gata, voi ruga un prieten cu urechea mai fina sa ii dea o nota.
Inca o data multumiri pentru suport! |
|
Sus |
|
 |
Andry Priceput

|
|
Sus |
|
 |
purebass Pasionat
Data înscrierii: 10/Aug/2007 Mesaje: 119 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Mai 20, 2008 11:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
tweeterele le poti monta pe stalpii din fata. dupa parerea mea e sesizabila diferenta dintre coustic si sony (am ascultat niste coaxiale sony de 16.5 - nu stiu modelul - puse pe un HU Sony si se auzeau mai slab decat cousticurile). |
|
Sus |
|
 |
neuron Priceput
Data înscrierii: 27/Dec/2006 Mesaje: 245 Locație: bucuresti pe stanga
|
Trimis: Mie Mai 21, 2008 8:53 am Titlul subiectului: |
|
|
decat sa dai banii pe "cartoane " mai bine mai strangi si iei ceva de calitate ...vei ramane surprins de diferenta. _________________ Alpine 9880/JBL GTO-804EZ/JBL GTO 609C/DLS classic 1072/Alpine MRV-M500/JBL GTO 1214BR. |
|
Sus |
|
 |
niq Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007 Mesaje: 907 Locație: in masina, inconjurat de boxe...
|
Trimis: Vin Mai 30, 2008 10:02 am Titlul subiectului: |
|
|
nici eu nu am oglinzi electrice la logan si totusi am reusit sa pun tweeterele intr-un loc foarte ingenios: si anume pe usa, chiar langa geam, in spatele manerelor de la oglinzi. nu stiu daca ai inteles, o sa caut o poza si o sa o postez. pana atunci, si eu recomand sistem si pe spate ovale. totodata recomand pioneer atat HU cat si difuzoare.
stima _________________ vand nokia 6500 classic negru si Samsung Star alb... si nokia 1208 negru... si acvariu  |
|
Sus |
|
 |
vlad_andrei Pasionat
Data înscrierii: 11/Mai/2008 Mesaje: 120
|
|
Sus |
|
 |
Andry Priceput

|
Trimis: Vin Mai 30, 2008 3:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
si eu recomand cu cea mai mare caldura tot Coustic-urile.
sincer vlad, ai auzit cum suna alpine-urile ? mie nu`mi plac de nici o culoare, parca n`au vlaga in ele, indiferent de difuzor ( vorbim de cele de la alpine acum ) sau de sursa...
smocker ... ti-ai luat pana la urma ? esti din Brasov? Vreau sa iti ascult si eu sistemul nene  _________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
Sus |
|
 |
vlad_andrei Pasionat
|
Trimis: Vin Mai 30, 2008 3:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Andry, am auzit 2 ovale alpine http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-69C2/ puse pe un sony, nu mai stiu exact modelul. Mie sincer mi-au placut cum se aud pentru pretul lor si le-am recomandat pentru ca, avand in vedere puterea lor sunt potrivite pentru un player.
Ca sunet sunt depasite, poate, de multe alte difuzoare, insa mie imi place mult aspectul lor si avand in vedere ca smockerbv nu e foarte pretentios in materie de sunet, m-am gandit k ar fi o varianta de luat in calcul. |
|
Sus |
|
 |
Andry Priceput

|
Trimis: Vin Mai 30, 2008 4:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
nici o problema senior. daca tie iti plac cum se aud, foarte bine, recomanda-le.
eu am precizat ca e parerea mea, toate difurile pe care le-am auzit de la Alpine sunau foarte "sec" . Fiecare cu ce-i place, gusturile ne deosebesc pe fiecare de acel "individ comun"  _________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
Sus |
|
 |
vlad_andrei Pasionat
|
Trimis: Vin Mai 30, 2008 6:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Andry, sa nu intelegi ca m-am suparat, eu doar am argumentat de le ce-am recomandat. Bafta! |
|
Sus |
|
 |
|