Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

viitorul subwoofer
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

subwoofer
1. JBL P1222
30%
 30%  [ 7 ]
2. DLS MW12
34%
 34%  [ 8 ]
3. INFINITY PERFECT 12.1
26%
 26%  [ 6 ]
4. MTX T5512
0%
 0%  [ 0 ]
5. GZRW 12XS-AL
0%
 0%  [ 0 ]
6. ALTUL
8%
 8%  [ 2 ]
Voturi totale : 23

Autor Mesaj
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Noi 01, 2006 11:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

opa...stai ca si GZTW 30 tot 400 are...pai nu prea inteleg, ce marketing ii asta practicat de GZ? au un produs destul de bun la un pret mult mai mic decat alt produs aproximativ la fel...am simulat si eu putin GZTW-ul si asa e..in incinta de 42 se simte bine. dar la cat costa crezi ca m-as mai chinui sa-i fac incinta? as lua direct GZTB 300BR, doar are acelasi litraj. l-a auzit cineva in incinta asta? suna atat de bine si-n realitate ca-n grafice?

ce-am vazut, din simularile facute de tine, parca Kappa perfect se descurca binisor...atat in grafice cat si in sondaje Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Noi 02, 2006 1:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am adaugat Gz-ul in chestionar.

Nu inteleg ceva din poza cu simularile... Ai simulat toate difuzoarele intr-o incinta de 42 de litri acordata la 39.45 Hz?
De ce asa de sus? Nu sunt expert dar Kappa Perfect 12 ar putea fi pus intr-o incinta acordata si la 30Hz cred...
De ce nu ai simulat fiecare difuzor in incinta recomandata de producator? Mi se pare gresit sa tragem concluzii X e mai bun decat Y din moment ce simularile sunt facute pe aceiasi cutie care poate fi mai potrivita pentru unele decat pentru celelalte... La urma urmei daca consideram ca orice difuzor merge in incinta de 42 de litri de ce mai vorbim despre facut si simulat incinte? nu?
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Noi 02, 2006 3:09 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am simulat si asa ceva, iar rezultatele nu erau comparabile. Intra-adevar Infinity si JBL coboara f bine in frecventa, dar nu ar mai obtine un varf asa de ridicat. Dif-urile astea ar reda semnal mai liniar pana la frecvente mai joase. Daca asus cauta frecvente gen 25-30 hz, astea ar fi indicate pt db cat mai multi in zona aceea. Aproape la fel de bine si GZ XS-12AL coboara.

Ai dreptate ca a fost o scapare (cam mare) din partea mea simulandu-le pe toate in incinta de 42 l acordata la fel. Embarassed
Dar am fost limitata de cei 45 l impusi de beneficiar. Cu toate acestea volumul de 42-50 L ar fi (parerea mea) la limita inferioara de litraj a unor sub-uri, deci nu e o problema f mare.

Am simulat exact cutiile zise de ei (la infinity e k la P1222 ca n-am gasit specificatile pt cutie)

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Noi 02, 2006 7:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

interesant cat poate scoate un dif entry (GZTW), dar totusi...diferenta atat de mare intre 50Hz si 60Hz, sau intre 60Hz si 80Hz...e cam haotic. parca ar avea si filtru subsonic pe la 30Hz si lowpass pe la 100 Very Happy . iarasi e interesant cum un difuzor de generatie veche, cum e infinity, tine piept unui dif de generatie noua, P1222. nfinity mi se pare ca ar avea un nivel al dB mai liniar pe plaja de frecvente care "fac sa merite" un subwoofer....50-90Hz, dar si la un nivel mai mult decat decent. daca ar fi sa aleg azi, as merge pe infinity, ceea ce putin pacat, avand in vedere ca se cam duce suspansul lucrului nou Very Happy . 12.1 il cunosc destul de bine.
incinta am zis sa fie pe la 40-42L, ptr ca am una gata facuta de mai demult dar nu mai stiu exact litrajul, e pe acolo pe undeva. stiu sigur ca e intre 40-45 . e sealed, asa ca o pot transforma in vented usor, si o pot acorda pe orice frecventa. (cand zic 40-45 am eliminat deja portul si diful din volumul dizlocat)
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Noi 02, 2006 8:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce idee mi-a venit. expertii in simulari, daca au timp si chef, sa faca un post sticky, cu cele mai populare suburi, si in ce incinte ar suna bine...o poza cu simularea n-ar strica. de ex., ce volum ar avea nevoie subu X ptr incinta sealed, sau pentru vented ce volum si la ce frecventa de acordare.
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Sâm Noi 04, 2006 11:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Uite ce mi-a reamintit ultimul topic deschis:
http://www.pioneerelectronics.com/pna/v3/pg/product/details/0,,2076_310069927_153020663,00.html
L-am simulat cum ziceau in cartea lui si are performante echivalente cu cele ale lui GZRW 12XS-AL (unul are + si - la unele fata de celalalt), balanta inclinand spre pioneer.

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Sâm Noi 04, 2006 11:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stiu subul, l-am auzit pe un sistem pioneer. era si la flanco sibiu intr-un timp, se fuduleau cu el in vitrina. pretul era destul de mic parca. nu l-am auzit la capacitatea lui maxima, dar la cat dadea tipu in el in momentul ala, suna binisor. si parca avea si nevoie de incinta mica. comparat cu 12.1 cam cum e? coboara la fel? SPL pe la 50-80 HZ la fel de mare?
Sus
Silviu
Priceput

MesajTrimis: Dum Noi 05, 2006 12:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din cauza ca are Xmax f mic pentru puterea lui, Pioneer-ului nu i se poate face orice incinta. Ma refer la faptul ca daca e prea mare si/sau tunata prea jos risca sa zboare mai departe decat trebuie. In rest e bine, poate chiar mai bine decat Infinity. Mai zic odata, asta se intampla daca-l tii in cutia recomandat de ei.
Infinity-ul vad ca se preteaza f bine pentru aproape orice tip de incinta si mod de utilizare (SQ / SPL). Ca SPL nu ai cum sa obtii mai mult si mai bine decat simularea facuta de mine, tunand-ul pe la 37 Hz. Ala e momentul cand il egaleaza pe Pioneer. De asemenea nici Pioneerul nu poate mai mult decat e pe grafic.

Eu am vazut Pioneer-ul in Carrefour pe la vreo 450 lei. (scuzati de reclama, oricum aia au fost magarusi ca nu-l puneau sa munceasca nici macar la cerere Twisted Evil ) Sper sa fie mai ieftin direct de la importator. Diful pare f bun.

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Dum Noi 05, 2006 8:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hmmm...mihai, te rog, la ce pret ai putea aduce pioneerul? vad din grafice ca merita luat in calcul. are si putere, si din cate l-am auzit eu mai demult, are si ceva calitate.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Dum Noi 05, 2006 6:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

umbland pe site la pioneer, am gasit un sub cel putin interesant, e vorba de TS-W3002SPL. nu ma sperie cei 1000W rms, din ce am simulat si eu, suna binisor si subnutrit la 400rms. doar ca pe viitor mi-ar fi usor cu un sub mare decat sa umblu sa-l vand iara pe cel vechi sa iau altul. in plus nu ma incanta varianta a 2 suburi. la anu cand ma-ntorc in tara, i-as lua un monobloc de 1000, sa vad ce poate. dar inainte de toate, important e pretul. cam pe la ce pret ar ajunge un sub de asta?
http://www.pioneerelectronics.com/pna/v3/pg/product/details/0,,2076_310069929_232689560_tab=B,00.html?compName=PNA_V3_ProductDetailsComponent

Ultima modificare efectuată de către asus la Lun Noi 06, 2006 9:53 am, modificat de 1 dată în total
Sus
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Noi 05, 2006 6:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de ce nu incerci un 3004spl... am ascultat unul intr-o solenza.... si am ramas fara cuvinte.... omu s-a dus cu el la db drag si a scos 138db Smile dar nu avea o incinta de SPL Smile
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Dum Noi 05, 2006 6:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

3004SPL are 2/8 ohm. eu vreau 1/4 ohm. deci 3002SPL. de ala si intreb mai sus. e acelasi dar cu alta impedanta.
Sus
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Noi 05, 2006 6:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dap... oricum se aude bine difuzorul ...
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Lun Noi 06, 2006 1:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

TS-W306C/DVC inseamna de fapt 2 modele, TS-W306C cu o singura bobina de 4 ohmi si TS-W306DVC cu 2 bobine de 4 ohmi.
Preturi cu TVA:

TS-W306C - 289.9 RON
TS-W306DVC - 319.9 RON

TS-W3002SPL se pare ca nu exista la noi, TS-W3004SPL insa da si costa 749.9 RON

Daca te atrage tare TS-W3002SPL putem sa intrebam la importator care ar fi procedura pentru a aduce unul pe comanda speciala.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum