Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Vine gerul, cum protejam difuzoarele

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
TWISTER
Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 10:00 am    Titlul subiectului: Vine gerul, cum protejam difuzoarele Răspunde cu citat (quote)

Iarna bate la usa, ce ne facem cu subwooferele noastre cazate in portbagaj la -15gr C? Temperatura scazuta nu impieteaza asupra integritatii difuzoarelor?
Ma refer in special la membrana si la bobina (care ar putea genera condens atunci cand se incalzeste).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 10:06 am    Titlul subiectului: Re: Vine gerul, cum protejam difuzoarele Răspunde cu citat (quote)

de cand am suburi in portbagaj (adica de vreo 3 ierni, acuma vine a 4-a), nu mi-am facut griji de problema asta. dimpotriva, cred ca iarna e chiar bine, nu-ti mai faci griji de bobine si amplificatoare supraincinse Very Happy . acuma serios, n-am avut niciodata probleme cu frigul, mai ales dimineata. oricum la -15 grade, cand te urci in masina prima oara, pana se incalzeste in ea, nu-ti prea arde de muzica Laughing
Sus
TWISTER
Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 10:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma gandeam ca gerul sa nu afecteze conul subwoofer-ului, materialul acestuia, insa ma bazez pe experienta ta.
Eu am muzica pe masina de prin '98, insa difuzoarele erau montate pe policioara spate, sub luneta si, cel mai important, aveam garaj. E drept ca nu incalzit Laughing
Ma gandeam "sa nu le fie frig", insa deja m-ai linistit. La iarna continuam bubuiala Wink
Sus
sor
Pasionat

Data înscrierii: 11/Iul/2006
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 2:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok, inteleg ca nu exista pericolul sa ni se deterioreze difurile, dar ce spuneti de sunet? Mie mi se pare ca mi s-a subtiat basul din subwoofer Confused ... A mai avut cineva impresia asta in ultimele 2 zile? Asa mi s-a parut azi noapte... Poate ampliful se incalzeste mai greu iarna? Nu i-am dat prea mult volum si nici n-a avut prea mult timp (~30 min), dar acum cateva zile suna bine din prima... Prima data m-am gandit ca poate motorul e mai galagios la rece pe temperaturi mici ( diesel ), dar am avut aceasi impresie si cu motorul oprit.
Eu sunt la prima iarna cu muzica in masina... Daca aveti ceva sfaturi de sezon... Merci.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 2:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai cu cat e ampliul mai rece cu atat e mai bine. caldura = randament mai mic.
Sus
sor
Pasionat

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 3:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Totusi, una e sa fie "rece" - adica sa nu fie incins, alta e sa fie rece la propriu - sub 5 grade. Asa de mare sa fie diferenta constructiva intre un amp de masina si unul de camera? Stiu sigur ca asta din urma suna cum trebuie doar dupa ce se incalzeste...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 3:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca e tot pe mosfet suna si ala din casa la fel si pe rece.
Sus
sor
Pasionat

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 4:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu-i pe MOSFET Smile .
Sus
sor
Pasionat

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 4:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Toate de masina sunt pe MOSFET?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 4:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

marea majoritate
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 7:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu nu mi-as face probleme pentru difuzoare ci pentru amplificatoare...
Sunt totusi pline de componente electronice... Si stiti ce scrie pe orice televizor, sa nu-i dai drumu pana nu ajunge la temperatura camerei Smile Pai ce face o statie la -20 de grade cand se incalzeste brusc la +10? Ei, uite ca merg, nu am auzit inca nici un caz de statie sau woofer afectate de frig.
Oricum, dati cu mila in ele cand e frig...

Cand e inghetat player-ul meu face un zgomot ciudat cand inghite CD-ul... sunt totusi diverse garnituri de cauciuc etc, componente mecanice...
asta e singura "problema" pe care am intampinat-o pana acum.
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 7:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la Tv e treaba sa nu le bagi in priza dupa ce le tii in frig si le bagi direct la caldura din cauza ca de face mult condens si atunci face POC,dar sa nu uitam ca in tv gasim si tensiuni mari+traf de linii...

eu zic ca tat timp cat se incalzeste treptat nu are ce sa i se intample...ganditi-va la concertele care se dau iarna la -15grade cu difuri din hartie si nu patesc nimic, la fel si amplifurile....

eu zic ca nu e nici o problema cel pputin cu astea 2 camponente,playerele nu stiu cam se comporta...
Sus
Fery_
Pasionat

Data înscrierii: 30/Iul/2006
Locație: deva

MesajTrimis: Mar Oct 31, 2006 8:57 pm    Titlul subiectului: sal Răspunde cu citat (quote)

cu schimbatul sunetului e adevarat.......e si normal la frig se intareste cauciucul si difu nu mai are aceeas dinamica.......dar nu vor fi probleme sa se strice sculele........mai degraba vara decat iarna(am patit vara de sau dezlipit suspensiile de membrana asa in serie la suburile SAL marea majoritate care le-am montat e vorba de XB12AHX Sad )asa ca iarna nu vor fi probleme(zic eu)
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum