Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

voltaj intrare amplificator

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
drakool21

Data înscrierii: 12/Feb/2007

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 12:23 am    Titlul subiectului: voltaj intrare amplificator Răspunde cu citat (quote)

salut! am si eu o mica nelamurire si sper ca poate cineva de aici sa ma ajute.

acum pe masina am montat un HU cu iesire RCA pt subwoofer de 2V, pe care vreau sa-l schimb cu un HU cu iesire pt subwoofer de 5V. problema este ca amplificatorul meu are intrare de 0,4-4V. intrebarea mea e urmatoarea: pot folosi HU-ul cu iesire de 5V impreuna cu amplificatorul cu intrare de maxim 4V, sau se arde amplificatorul?

dupa mintea mea, atata timp cat din HU volumul pt subwoofer nu e reglat foarte sus, si gain-ul din amplificator e reglat foarte jos, prin acea iesire nu vor trece 5V, ci mai putin. se poate desigur sa ma insel.

asa ca va rog frumos, daca aveti vreo idee despre subiect, sa ma luminati si pe mine Smile

multumesc anticipat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 8:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Faptul ca sensibilitatea maxima de intrare e de 4v inseamna ca va trebui sa te limitezi la un anume volum al playerului, pentru care tensiunea de pe rca nu depaseste 4v. Daca depaseste, apar distorsiuni (exact ca si cum ai avea amplificatorul reglat corect dar tu dai "mai tare" din amplificator).
Partea a 2-a e ca s-ar putea sa nu ai iesiri de 5v nedistorsionati.
Ce player e ?

Sus
drakool21

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 8:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cel pe care vreau sa-l iau e JVC KW-AVX800

http://www.crutchfield.com/App/Product/Item/Main.aspx?i=105AVX800&search=JVC+KW-AVX800&tp=75&tab=features_and_specs
Sus
dronaleth
Priceput

Data înscrierii: 19/Ian/2007

MesajTrimis: Joi Ian 17, 2008 9:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poate ies 5V si difera amperajul...nu stiu exact cum se modifica in functie de volum dar poate te ajuta cu ceva
Sus
mgm2000ro
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007

MesajTrimis: Vin Ian 18, 2008 2:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
poate ies 5V si difera amperajul...nu stiu exact cum se modifica in functie de volum dar poate te ajuta cu ceva

hm si cu amperajul asta cum stam?
intarea amplificatorului are valoarea intre 200ohm si 10kohm
amperaj la 200ohm in CC 0,0025A
amperaj la 10Kohm in CC 0,0005A

Deci,,,? Rolling Eyes
Sus
drakool21

MesajTrimis: Vin Ian 18, 2008 12:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

impedanta intrarii la amplificator este 20kOhm, aceeasi cu impedanta iesirii din HU.

Input sensitivity LOW LEVEL INPUT: 0,4V - 4V
Input impedance LOW LEVEL INPUT: 20 kOhm
http://www.mac-audio.de/produkte/produkte_detail.asp?grp=5&ser=159&nr=1104125&lang=EN

Line-Out Level/Impedance: 5.0V/20kOhm load (full scale)
http://resources.jvc.com/Resources/00/00/91/LVT1665-001A.pdf
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Vin Ian 18, 2008 2:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dronaleth a scris:
poate ies 5V si difera amperajul...

Aleator.

Imi sustin afirmatia ca playerul nu e capabil de 5v 100% curati. Sa nu te sperie lucrul acesta, nu inseamna ca nu e bun. Putine playere sunt capabile sa "scoata" tensiunea de reclama nedistorsionata.
Gainul jos de tot si nu iti face probleme Wink

Ultima modificare efectuată de către ssrli la Vin Ian 18, 2008 2:46 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
drakool21

MesajTrimis: Vin Ian 18, 2008 2:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Very Happy am inteles. multumesc mult pentru ajutor
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum